İstanbul'da Lina Sastri rüzgarı esecek

Napolitan şarkılarının güçlü sesi ve aynı zamanda sinema ve tiyatro sanatçısı olan Sastri, Cemal Reşit Rey'de sahne alacak.

Dünyaca ünlü İtalyan sanatçı Lina Sastri, 23 Aralık'ta İstanbul'da sevenleriyle buluşacak. Napolitan şarkılarının güçlü sesi ve aynı zamanda sinema ve tiyatro sanatçısı olan Sastri, Cemal Reşit Rey'de sahne alacak.

Şarkılarını sahnede söylerken hikayelerini dansla süsleyerek bir tür müzikal şov yapan sanatçı, kendine özgü tiyatro diliyle şarkılarını tüm dünyaya ulaştırıyor. Avrupa, Amerika ve Japonya'da büyük ilgi gören Sastri, Napolitan şarkılarını dünyanın her yerine götürmeye devam ediyor. Sastri, 23 Aralık'ta da İstanbul'da sevenleriyle buluşacak. Cemal Reşit Rey'de sahne alacak Sastri, İstanbullulara Napoli'de bir gece yaşatacak.

Şarkıcı, tiyatro ve sinema sanatçısı olan Lina Sastri, Eduardo De Flippo, Giuseppe Patroni Griffi, Armando Pugliese, Roberto De Simone, Pierluigi Pizzi, Crivelli gibi tiyatro sahnelerinin en ünlü yönetmenleri ve aktörleri ile çalıştı. İtalyan tiyatrosunun en prestijli ödülleri Ubu ve Curcio'ye de sahip olan sanatçı, klasik tiyatrodan müzikallere birçok oyunda başrol oynadı. Sinemada da ünlü İtalyan yönetmenlerden Nanni Loy, Nanni Moretti, Mingozzi, Lizzani, Tognazzi, Damiani, Bertolucci, Squiteri ile bir araya gelen sanatçı birçok filmde de başrol oynadı. İtalya'nın en prestijli sinema ödüllerinden biri olan David Di Donatello'yu 3 kez kucaklayan sanatçı, ayrıca birçok ödüle aday olmak dışında İtalya'nın Oscarları kabul edilen Gümüş Kurdele ödülüne de 2 kez sahip oldu. Sinema filmlerinde beraber başrol oynadığı isimler arasında Giancarlo Giannini, Sergio Castellitto, Massimo Ghini, Sabrina Ferilli, Keith Karradine, Virna Lisi, Stefania Sandrelli, Mariangela Melato gibi ünlü oyuncular bulunuyor. Başrol oynadığı filmler arasında Eylül 2009'da Venedik Film Festivali'nde gösterilen Giuseppe Tornatore'nin son filmi "Baaria" da bulunuyor.

Televizyon dizilerinde de başrol oynayan sanatçı, filmlerin soundtrack şarkılarını söyleyerek müzikteki ilk adımlarını atmış. "Mi Manda Picone" adlı filmi için yazılan Assaie büyük ilgi görmüş. Müziğe bu büyük başarısından sonra devam eden sanatçı, kendi toprakları olan Napoli'nin melodisini ve ritmini duygusal hikayelerle birleştiren, Napolitan şarkıları söylemeye karar vermiş.

Müziğinde klasik müzikten geleneksel müziklere geçişler yapan sanatçı, kendi yorumuyla Napolitan şarkıları Fado, Tango, Mambo hatta Rumba Flamenko ile buluşturuyor. Caetano Veloso, D.D.Bridgewater ve Ray Charles gibi isimlerle beraber şarkı söyleyen Sastri, uluslararası birçok müzikal şovda sahneye çıktı. Sanatçı, müziğini görsel bir tiyatro anlatımına kavuşturuyor.

Cihan


.ALINTIDIR.