Burkiniler hem şık hem rahat


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Burkiniler hem şık hem rahat

  • #1
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ



    Burkiniler hem şık hem rahat





    Haşemayı şık ve rahat bulmayan tesettürlü hanımların imdadına 'burkini' yetişti. Avustralyalı Aheda Zanetti'nin icadı olan 'burkini', pek çok kadın tarafından daha şık ve kullanışlı bulunuyor. Üst kısmı tunik, alt kısmı pantolona benzeyen 'burkini' ile yüzmek hem daha kolay, hem de burkini çabucak kuruyor.

    Tesettür mayosunun Türkiye'de adı haşema dünyada burkini

    Tesettürlü hanımların deniz imkanlarından yararlanamaması eskiden beri önemli bir sorundu. Onların rahatça denize girebilmesi için uygun bir kıyafet ihtiyaç vardı. Bu ihtiyacı fırsat bilen birkaç firma çeşitli çözümler üretti, ancak bunlardan aklıma ilk gelen kalabalık çiçek desenli ilginç kesimli korkunç bir kıyafet. Çoğu hanım 'Onu giyeceğime ömür boyu denize girmemeye razıyım.' dedi ve denizden mahrum kaldı. Bugün Türkiye'de tesettürlü mayo yapan pek çok firma var. Ama ne yazık ki bunlarda tasarımcı aklıyla değil de toptancı aklıyla üretim yapıldı. Tekstilcilere sorarsak onlar da kendilerini haklı çıkaracak. Sebep ne olursa olsun ortadaki ürünler 'Bu kadar da olmaz.' dedirtiyor. Tekstilde dünya devliğine soyunan bir ülkede hâlâ büyük bir kitlenin ihtiyacı karşılanmıyor.

    Ne demek istediğimi yaşadığım şu olaylarla açıklayabilirim: Ankara'da bir mağazada, tesettürlü mayo diye, tamamen açık yakalı dize kadar gelen uzun kollu bir elbise, altına tayt ve yüzücü bonesinden oluşan bir kombinasyonu gösterdiler bize. Bırakın boyun kısmının açık olmasını, üstünüzü kapatacak bir şey yok. Şaşkınlığımızı fark eden satıcı, sattığı ürünün tesettür mayosu olduğuna inandırmak için ünlü siyasilerin başörtülü eşlerinin de kullandığını söyledi. Gülelim mi ağlayalım mı?

    Başka bir mağazada hanımlar sıraya girmiş, tesettürlü bir mayoyu inceliyor. Düz renk olması ümit verici. Demek ki 'Perde desenli komedi mayolarından bir ders almışlar ve daha düzgün renkler çıkarmışlar.' diye düşünüyoruz. Kesimi ve görünüşü pek kullanışlı değil ama denizde görmek lazım diyorum. O da kısmet oluyor, aynı marka mayoyu yüzen bir hanımın üstünde görüyorum. Derinde yüzüyor olmasına rağmen içi görünüyor. Hemen hemen transparan bir mayo. Yutkunarak geçiyorum yanından. Denizde balon gibi şişen bu transparan kumaşın, sahile çıkıldığındaki halini düşünmek bile istemiyorum. Tek tesellim ise severek rahatlıkla gerçek anlamda kullanabileceğiniz tesettürlü mayo markasını okurlarla paylaşmak!

    Tesettürlülere müjde!
    Peki dünyada hanımlar ne yapıyor? Onlar bizden daha şanslı. Aheda Zanetti, Avustralyalı tesettürlü bir hanım. Sporu ve yüzmeyi çok seven Zanetti, inançlarına uygun bir kıyafetle yüzebilmek, spor yapabilmek için kıyafet bulamamaktan yakınır. Kolları sıvar ve 2000 yılında araştırma yapmaya başlar. Uzun çalışmalardan sonra bir tesettür mayosu geliştirir. 'Burka' ve 'Bikini' kelimelerini birleştirerek 'Burkini' (Burqini) isimini verir. Burkini'ye tesettürlü hanımlar ve medya ilgi gösterir. Kısa zamanda Zanetti ve markası Amerika dahil birçok ülkede meşhur olur.

    Profesyonel dalgıç kıyafetini andıran bu mayo iki parça. Üst kısmı dize kadar inen, uzun, bol kesimli ve başlıklı bir parça. Başlığı çok şık ve kullanışlı. Suda hafif genişleyen başlık dalmanıza ya da hızla yüzmenize rağmen şeklini koruyor. Alt kısmı ise bol kesimli bir pantolon. Pantolonun bacak kısmında iki bağcık yeri var ve üsteki tunik içeriden pantolona bağlanıyor ve böylece denizde sabit kalıyor ve açılmıyor. Burkiniyle rüzgar sörfü bile yapabilirsiniz. Dizaynı şık ve rahat. Bol kesimi sayesinde özgürce yürüyebilirsiniz. Hatta deniz dönüşü dondurmacıda inip şehirde bile bu uygun kıyafetle gezebilirsiniz.

    Burkini tasarlarken Zanetti'nin özen gösterdiği hususlar
    Özgürlük: Spora ve tesettüre uygun olmasına dikkat etmiş. Sporcunun hareketlerini kısıtlamayan bir tasarım yapmış.

    Kolaylık: Kolaylık basit bir kelime gibi gelebilir ama çok önemli. Zaman kaybetmeden bir hanımın kolayca iğnesiz, düğmesiz, kıyafeti giyip kolayca çıkarabilmesine özen gösterilmiş. Yıkanabilen ve çabuk kuruyan kumaştan yapılmış.

    Rahatlık: Dizaynında rahatlık ve kumaş seçiminde kullanışlı olmasına önem gösterilmiş. Hafif ve hareketi engellemeyen bir kumaştan, tesettüre uygun ölçülerde bir kıyafet hazırlanmış. Burkini'nin kumaşı esnek, hava geçiren ve nemden koruyan özelliklere sahip.

    Güven verici: Tesettürlü hanımların spor yapması dünyada da tartışmalı bir konu. Tesettürlü sporcuların spordaki becerilerinden çok kıyafetleri konuşuluyor. Bütün gözler spor yapan tesettürlü kadının üstünde olması sebebiyle kıyafeti çok önemli. ZAMAN

  • #2
    gulcinnnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Nereden
    İSTANBUL BOSTANCI artık izmir :(
    Mesajlar
    8,706
    @gulcinnnnn







    teşekkürler=)) bikini yi tercih ediyorum=)

  • #3
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ







    bikini giyemeyenler için haşema

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. ATAM SEN RAHAT UYU
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum ŞARKI SÖZLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 02.Şubat.2011, 16:13
    2. Bayramı rahat geçirmek istiyorsanız...
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum SAĞLIK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 09.Eylül.2010, 22:44
    3. SICAKTA RAHAT UYUMANIN YOLLARI
      Konu Sahibi TURKUAZ-E Forum SAĞLIK
      Cevap: 11
      Son Mesaj : 04.Ağustos.2010, 11:11
    4. Atam sen rahat uyu...
      Konu Sahibi senly Forum ÇOCUK ŞARKILARI (MP3)
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 28.Nisan.2010, 13:07
    5. masaları itsenizde rahat etsek
      Konu Sahibi Tuba ÖZDEMİR Forum ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ ANILARINIZ
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 24.Mart.2010, 08:19

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş