Disiplin

Disiplin ceza demek değildir; çocuğunuza aile kurallarınıza uyan ve sosyal olarak kabul görecek şekilde davranmayı öğretmektir

Disiplin ceza demek değildir; çocuğunuza aile kurallarınıza uyan ve sosyal olarak kabul görecek şekilde davranmayı öğretmektir. İşte çocuğunuzun iyi davranışları alacağı temel taktikler ve öneriler.

Doğru disiplin şekli

Çocukların düzgün davranması sağlamak için tek bir yol yoktur. Çocuğunuzun mizacı, oluşturduğunuz anne baba modeliniz ve içinde bulunulan durum kullandığınız metodları etkileyecektir.

Örneğin sessiz ve utangaç bir çocuk sadece yumuşak bir yaklaşıma ihtiyaç duyacaktır. Kontrol edilmekten nefret eden ve inatçı bir çocuk daha zorlayıcı olacaktır. Ve sizin de buna benzer bir yapınız varsa çatışma kaçınılmaz olacaktır.

İyi davranışı cesaretlendirmek

Örnekle öğretin. Çocuklar davranış şekillerini ve durumlarla başa çıkmayı çoğunlukla yetişkinleri taklit ederek öğrenirler ve bu yetişkin de sizsiniz. Eğer çocuğunuzun agresif davranmasını istemiyorsanız sizi bu şekilde davranırken görmesine izin vermeyin.

Çocuğa dayanıklı ev yaratın. Değerli, kırılacak ve tehlikeli eşyaları çocukların ulaşabilecekleri yerlerden kaldırın.

Mizah gücünüzü kaybetmeyin. Pozitif olmak için çaba sarfedin ve uygunsa çocuğunuzun davranışlarının komik tarafını görmeye çalışın.

Stresi kontrol edin. Eğer kendinizi baskı altında hissediyorsanız ve hayatınızda stres yaratan başka sebepler varsa özel ilgi gerektiren bir çocukla stresi kontrol altında tutmak zor görünebilir. Kendiniz için zaman ayrmanız önemlidir. Stresi minumunda tutacak şekilde harekt etmeye çalışın.

Pozitif disiplin

Çocuğunuzun her zaman için yaramazlık yapacağını beklemek sizinle çocuğunuz arasında mutsuzluğa ve gerginliğe sebep olacaktır. Onun davranışlarını kontrol etmeye çalıştığınız ve söyleneni yapması için baskı uyguladığınız zaman ebeveyn olmanın güzel yanını tatmak için hiç zamanınız kalmayacak demektir.

Pozitif disiplin iyi bir iletişim oluşturmak için çalışmak, çocuğunuzun bakış açısını dinlemek ama net limitler ve sınırlar koymaktan korkmamak anlamına gelmektedir.

Her zaman çocuğunuzun düzgün davranışlarına bakın ve övün.

Küçük şımarıklıklara ve yaramazlıklara gözlerinizi kapatın.

Özel durumları ve savaşları başka bir seçenek olmadığı ve hayır demeniz gerektiği zamana saklayın. Genellikle çocuğunuzun güvenliği söz konusuysa.

.ALINTIDIR.