KPSS'de kopya iddiası... Eğitim-Sen KPSS'nin iptalini istedi


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

KPSS'de kopya iddiası... Eğitim-Sen KPSS'nin iptalini istedi

  • #1
    orca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Temmuz.2009
    Mesajlar
    26
    @orca







    Iğdır'da, 60'a yakın öğretmenin, kurdukları bir merkezden Türkiye'nin değişik illerinde Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) giren ve para karşılığında anlaştıkları kişilere de soruların cevaplarını telekonferans sistemiyle ilettiği iddia edildi.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Iğdır Emniyet Müdürlüğünün KPSS'de kopya çekildiği iddialarıyla ilgili yaptığı soruşturma devam ediyor.

    Soruşturma kapsamında şimdiye kadar gözaltına alınan 30 kişiden 4'ü tutuklanırken, konuyla ilgili yeni bulgulara da ulaşıldı.

    Polisin soruşturmasında, söz konusu sınavın yapıldığı gün, çevre illerden Iğdır'a geldiği belirlenen 60'a yakın öğretmenin, fotoğraflanarak ele geçirilen soru kitapçığını çözmek için 5 ayrı yerde merkez kurdukları tespit edildi.

    Öğretmenlerin, daha önce para karşılığında anlaştıkları ve çevre illerden gelerek Iğdır'da sınava giren kişilere, soruların cevaplarını ilettikleri öğrenildi.

    Bunun üzerine, Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla genişletilen soruşturmada, öğretmenlerin yalnızca Iğdır'da değil Ankara, İzmir, Bursa, Giresun, Erzurum ve Trabzon başta olmak üzere Türkiye'nin değişik illerinde sınava giren öğrencilere de aynı yöntemle soruların cevaplarını ilettiği belirlendi.

    Söz konusu iddialarla ilgili kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda bilgisayar, cep telefonu, cep telefonu kulaklığı, fotoğraf makineleri ve suçla ilgili olduğu değerlendirilen dokümanlara ulaşıldığı kaydedildi.

    Polisin, konuyla ilgili 20 kişinin daha yakalanması için başlattığı çalışmalar sürüyor.

    Iğdır'da, 5 gün önce KPSS için çevre illerden geldiği belirlenen ve kimlikleri açıklanmayan 4 kişi hakkında, değişik okullarda girdikleri sınavda cep telefonuyla kopya çektikleri gerekçesiyle ÖSYM görevlilerince gerekli işlem yapılmasının ardından, polisin başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 kişiden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

    KPSS'nin iptali talebi
    Iğdır Eğitim Sen Şube Başkanlığı, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) kopya çekilmesi ve tutklanmaların olmasında dolayı sınavın iptal edilmesini istedi.

    Şube Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Iğdır'da 27 Haziran 2009 tarihinde yapılan KPSS'de kopya çekildiği iddiasıyla 30 kişinin gözaltına alındığı ve 4 kişinin tutuklandığı hatırlatıldı.

    Bu olayın geniş yankı uyandırdığı, kopya çekilmesinin Türkiye genelinde organize olarak yapıldığı, Iğdır'da ise ana örgütlemesinin olduğu şüphesi bulunduğu bildirilen açıklamada, ''Savcılığın yürüttüğü soruşturmanın temeli ise sınav sorularının sınavdan önce ele geçirildiği üzerinedir. Tek başına bu şüphe bile sınavın iptal gerekçesi sayılmalıdır'' denildi.

    1973 ve 1999 yıllarındaki üniversite sınav sorularının çalındığı ortaya çıkınca sınavların iptal edildiği ve yeni sorularla sınavın tekrar yapıldığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

    ''Bu aşamada kimlerin soruları aldığı kimlerin almadığı tespitinin mümkün olmadığı göz önüne alındığında sınavın derhal iptal edilmesi gerekiyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, bu konuda daha fazla sessiz kalmamalıdır.

    KPSS'de bir kişi bile mağdur olmuşsa maliyeti ne olursa olsun genel eşitlik ilkesi gereğince sınavın iptali gerekmektedir. Biz, Eğitim Sen olarak bu konunun takipçisi olacağız.''


    kaynak: memurlar.net
    Konu Arz tarafından (04.Temmuz.2009 Saat 20:08 ) değiştirilmiştir. Sebep: mesajlar birleştirildi.

  • #2
    Tuba ÖZDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    3,372
    @Tuba ÖZDEMİR







    organize olunması gereken durumlara organize edemezsınız kımseyı.böyle olaylarda hemen organize oluverilir maalesef..bu kadar emek boşuna

  • #3
    Kardelen20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.Mart.2009
    Mesajlar
    208
    @Kardelen20







    Bu gerçektende çok acı ya bizler ne hayallerle sınava giriyoruz ne emekler veriyoruz insanlar nekadar basite alıp böyle çirkin şeyler yapabiliyorlar peki biz kime güveneceğiz? yenen haklarımız ne olacak ben merak ediyorum iptal edilse bu olayların önüne geçilecek mi? Doğrusu ama bu şekilde kalmasıda hak mı? Adalet mi?

  • #4
    ege deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Nisan.2009
    Mesajlar
    25
    @ege deniz







    bence böyle bir durum varsa iptalinden yanayım.bizlere haksızlık değilmi?

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. KPSS Kopya Skandalında Son Gelişmeler
      Konu Sahibi burcu09 Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 8
      Son Mesaj : 14.Eylül.2010, 02:06
    2. kpss kopya skandalı kanıtı
      Konu Sahibi burcu09 Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 07.Eylül.2010, 17:41
    3. KPSS'de toplu kopya iddiası
      Konu Sahibi burcu09 Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 71
      Son Mesaj : 02.Eylül.2010, 02:41
    4. KPSS'de kopya skandalı
      Konu Sahibi nazan Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 30.Ağustos.2010, 23:16
    5. MEB, müfredatla ilgili KPSS sorusunun iptalini istedi
      Konu Sahibi Emine TURAN TUNÇ Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 11.Temmuz.2009, 12:03

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş