KPSS'de toplu kopya iddiası


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

KPSS'de toplu kopya iddiası

Sayfa 1 Toplam 8 Sayfadan 123 ... Sonuncu
  • #1
    burcu09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Mesajlar
    793
    @burcu09



    KPSS'de toplu kopya iddiası





    Yargı Yayınevi Genel yayın Yönetmeni Hasan Can Oktaylar, Kamu Personeli Seme Sınavı (KPSS) ile ilgili ilginç iddialarda bulundu.

    Konuyla ilgili açıklama yapan Yargı Yayınevi Genel yayın Yönetmeni Hasan Can Oktaylar, başta öğretmen adayları olmak üzere yüz binlerce üniversite mezunundan sınavdaki soruların yapısına, uygulanma biçimine ve sonuçlarına yönelik çok fazla tepki iletisi aldıklarını ifade ederek “Adayların bu tepkilerini ve belirlemiş olduğumuz bazı durumları gerekli belgeleri de ekleyerek bir dosya halinde ÖSYM’ye sunma hazırlığındayız. ÖSYM’nin bu konulardaki tepkileri ve gerilimi ortadan kaldırmak, hakkaniyeti ve güvenirliğini sağlamak için en kısa sürede KPSS sonuçlarını yeniden değerlendirmeye alması gerekmektedir.Aynı durum geçen yıl Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) yaşandı ve sorun giderildi” diye konuştu.

    Konuyla ilgili iddialarını 6 başlık halinde sıralayan Yargı Yayınevi Genel yayın Yönetmeni Hasan Can Oktaylar, açıklamasının devamında “Eğitim Bilimleri sınavındaki soruların başvuru kılavuzunda belirlenmiş kapsama uygun dağıtılmadığı, bazı soruların anlatım dilinden dolayı anlaşılmasının güç olduğu, yanlış soruların bulunduğu, bir kısım soruların ulusal düzeydeki literatürde bulunmayan konulardan seçildiği görüldü. Genel Yetenek-Genel Kültür alanındaki soruların çok kolay olması, sınava hazırlanan adaylarla hazırlanmayan adayları bir birinden ayırmamıştır. Sınavda başarı ortalamasının ve buradaki yığılımın artması, standart sapma değerinin değişmesi nedenleriyle puanlar önceki yıla göre 4-6 puan aralığında düşmüş bu durumda sonuçlar 2 yıl geçerli olduğu için 2009 yılı puanıyla 2010 yılı puanıyla başvuracak adaylar arasında eşitsizliğe yol açılmıştır” dedi.

    “BAZI İLLERDE TOPLU KOPYA ÇEKİLDİĞİ İDDİASI”

    Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde bazı sınav görevlilerinin kusurlu ve hatalı davranmaları nedeniyle toplu kopya çekildiğini de iddia eden Oktaylar “Bazı illerde toplu kopya çekildiği iddiaları bulunmaktadır. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bir kısım ilde sınav görevlilerinin kusurlu ve hatalı davranması, soruların cevaplarının verilmesi ve yerine başka kişileri sokan çok sayıda adayın bulunduğu yolunda ciddi duyumlarımız var. Bu konuda bazı sınav merkezlerinde hiçbir kontrolün yapılmadığını öğrendik. Bir ilimizde lisans düzeyindeki KPSS’de üniversite çalışanının bir yakını olan işsiz yüksek okul mezununun salon görevlisi olarak görevlendirilmesi, salon görevlilerin yerine başka kişilerin yetkililerin haberi olmaksızın girmesi ciddi iddialardır. -A, B ve D kitapçıklarını kullanan adayların bir kısım doğru cevabı yanlış değerlendirilmiştir. Adayların net cevaplarında sonuçları etkileyecek düşüş görülmüştür. Eğitim Bilimleri alanında çıkan soruların zor olmasına rağmen dikkati çeken sayıda adayın ‘120 soruda 120 doğru cevap’ vermiş olması, akla sonuçları değerlendiren bilgisayar programına bile müdahale edilmiş olabileceği şüphesini getirmektedir. Oysa Genel Yetenek-Genel Kültür alanlarındaki soruların çok kolay olmasına rağmen net doğru cevap sayısı Eğitim Bilimleri alanındaki doğru cevap sayısı kadar yüksek çıkarmamıştır” diyerek iddiaların gereğinin yapılmasını aksi durumda ÖYSM’nin kendisine olan güveni sağlayamayacağını söyledi.


    https://wap.iha.com.tr/haber/detay.a...=133720&cid=11

  • #2
    ebik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mayıs.2009
    Nereden
    BURSA
    Mesajlar
    126
    @ebik



    2010 KPSS deki skandal kopya olayı





    500'den fazla adayın eğitim bilimlerinde 120 net çıkardığı iddiasıyla şekillenen skandaldır. eğer doğruysa, bu adamlar yüzünden katsayılar alt üst olmuş ve sonucunda puanlarımız geçen yıldan 6-7 puan kadar eksik gelmiş, bu da bizleri 2009 puanını kullanacak olan adaylardan binlerce sıra arkaya atmıştır.abbas güçlü, fox tv, kanal d derken bugün de radikal manşetten sözkonusu kopya skandalını vermiş. ayrıca ayöp üyeleri de söz konusu skandalla, ücretli ve sözleşmeli öğretmenliği, kadro azlığını protesto adına ankara abdi ipekçi önünde süresiz oturma eyleminde... radikal'in bugünkü yazısı aşağıdaki gibidir:

    son kpss'den nahoş kokular

    yıllardır en güvenilir kurumlardan biri olan ösym karıştı. üniversite sınavından sonra kpss'de de sorun olduğu iddia edildi. yüz binlerce kişi sonuca itiraz etti

    ankara - devlet memurluğu için kpss’ye giren yüz binlerce aday puanlarının yanlış hesaplandığını iddia ederek, basın bürolarını e-posta yağmuruna tuttu. 2009 kpss’de sınav birincisinin bile 120’de 120 net çıkaramadığını belirten adaylar, bu yıl 500’den fazla adayın tüm soruları doğru yanıtlamasının bir açıklaması olması gerektiğini öne sürdü.

    türk eğitim-sen genel başkanı ismail koncuk ise adayların yüzde 70’inin puanlarının yanlış hesaplandığını savunduğunu belirterek, “ösym başkanı prof. dr. ünal yarımağan, neden sağır ve dilsizi oynuyor?” diye sordu. ösym başkanı yarımağan konuya ilişkin açıklama yapmaktan kaçınırken, ösym kaynakları çok sayıda adayın tüm soruları doğru yanıtlamasının nedenini, soruların kolay olmasına bağladılar.

    üniversiteye giriş, tıpta uzmanlık ve polislik sınavlarında yaşanan skandallarla tartışma konusu haline gelen ösym, bu kez de kpss sonuçlarına ilişkin ortaya atılan iddialarla gündeme damgasını vurdu. memur olma hayaliyle 10-11 temmuz tarihlerinde yapılan kpss’ye giren yüz binlerce aday, sonuçların açıklanmasının ardından, puanlarının yanlış hesaplandığını iddia ederek, ösym’ye ateş püskürdü. adaylar, kpss’de standart sapma puanlarının değiştiğini, bunun puanlara yansıdığını dile getirdi.

    ‘sorular çalındı’ kuşkusu
    800 bin adayın katıldığı kpss’nin sonuçlarına göre 500’ün üzerinde katılımcının eğitim bilimleri sınavında 120’de 120 net çıkarması da tartışma konusu oldu. bazı adaylar, 2009’da yapılan kpss’deki sınav birincisinin bile tüm soruları doğru yanıtlayamadığını anımsatarak, ‘acaba polislik sınavında olduğu gibi sorular bazı kesimlerce ele mi geçirildi?’ kuşkusunu taşıdıklarını dile getirdi.

    netlerinin yanlış hesaplandığını ve puanlarının beklediklerinden daha düşük geldiğini öne süren adaylar, ösym’ye dilekçeyle göndermeye başladı.

    ösym başkanı sessiz
    ösym başkanı prof. dr. ünal yarımağan, “kpss’ye ilişkin yapacağım bir açıklama yok, bu yüzden bu konuda görüş belirtmek istemiyorum” diyerek soruları yanıtsız bırakırken, ösym yetkilileri, bu yılki soruların daha kolay olduğunu bu nedenle geçen yılki netleriyle bu yılki netleri aynı olan adayların puanlarının farklı olduğunu dile getirdiler. yetkililer, eğitim bilimleri sınavında çok sayıda adayın tüm soruları doğru yanıtlamasını da yine soruların kolay olmasına bağlayarak, “sonucuyla ilgili kuşkuları olanlar bize başvurabilirler” mesajı verdiler.

    türk eğitim-sen genel başkanı ismail koncuk, konuya ilişkin değerlendirmesinde, kendilerine puanlarının yanlış hesaplandığını söyleyen çok sayıda adayın başvurduğunu dile getirdi:

    “standart sapmadan kaynaklanan bir değerlendirme değişikliği mi oldu, yoksa yanlış bir hesaplama mı yapıldı, onu bilmiyoruz. bu kadar insan benim puanım düşük geldi iddiasındaysa, burada bir pis koku olduğu muhakkak. adaylar mı yanlış biliyor, yoksa standart sapmayla alakalı bir durum mu, ösym’nin bu konuda kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapmak zorunda. 120 net yapan çocukların eğitim öğretim hayatındaki durumuna bakmak gerek, yapabilecek niteliktemiler, çünkü tam net çıkarmak çok zor. ösym’nin sağır dilsizi oynaması çok yanlış. çünkü sınava girmiş olanların yüzde 70’i ‘bu işte yanlışlık var’ diyor.”

    kılıç: iddialar var ama kanıt yok
    ösym yıllarca en güvenilir kurumlardan biriydi. ancak milyonlarca kişinin kaderini belirleyen kurum şimdi sık sık tartışmaların hedefine oturuyor.

    eğitim-sen genel başkanı zübeyde kılıç da kpss’ye yönelik güvensizliği artıracak bir dizi sorun yaşandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

    “bu sorunlardan dolayı bazı kesimler, sonuçlara kuşkuyla yaklaşıyor. ösym’ye ve yaptığı sınavlara ilişkin her sonuç açıklanması sırasında, ‘acaba şimdi ne sorun çıkacak?’ sorusu akıllara geliyor. çok sayıda aday bize de gelip kuşkularını dile getirdi. ancak biz soruların çalındığına ilişkin net bir veriye sahip değiliz. bu bir olasılık dahilinde, polis koleji sınavında da bir şaibe olmuştu, sonra sınav iptal edilmişti. şimdi de bazı şaibeler ortaya atılıyor ama elimizde bunu kanıtlayan herhangi bir şey yok. elimizde kanıt olmadığı için bir şey söyleyemiyoruz.”
    (alıntı)

    bu kokuşmuşlukla nasıl baş edicez bilmiyorum ama işler gittikçe batıyor. Eğitim sistemi zaten berbattı şimdi bu zaten olamayan sınav sistemi de karıştı. Olan yine bizlere olmakta. Devlet herzaman bir çıkar yolunu bulmakta serbest. Ama bu manzeretler bizim hayatımızı götürüyor.

  • #3
    ebik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mayıs.2009
    Nereden
    BURSA
    Mesajlar
    126
    @ebik







    bir hatam olmuş. yazının başındaki 1. geçerli değil. 1500 gibi görünüyor. aday sayısı 500 dür.

  • #4
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    diğer sitelerde ortalıkta bir sürü TC numarası geziniyor.
    ...................................
    eğitim bilimlerinden 120 net.
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #5
    lim10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.Mayıs.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    1,531
    @lim10







    yuh artık ya!öğretmen de kopya çekiyorsa!maaşşlarını nasıl çekip harcayacaklar ve gece nasıl başlarını yastığa koyacaklar bu kadar insanın hakkını yedikten sonra merak ediyorum..kendi hakkımı helal etmiyorum zaten de bir yıl kurslara gidip eşşekler gibi ben ders çalışırken heba olan kızımın hakkını nasıl öderler merak ediyorum!kul hakkı ne demek bildiklerini sanmıyorum ama bir gün mutlaka öğrenirler!

  • #6
    Sema Nur ÇOBAN KAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Mayıs.2009
    Nereden
    AKSARAY-KONYA
    Mesajlar
    1,319
    @Sema Nur ÇOBAN KAYA







    Alıntı 81gamze81 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    diğer sitelerde ortalıkta bir sürü TC numarası geziniyor.
    ...................
    eğitim bilimlerinden 120 net.
    2009 VE 2008 SONUCUNA BAKTIM BU ADAMIN. EGITIM NETLERI FELAKET BU SENE 120YE SIFIR HAKIKATEN ILGINÇ ÖTESİ...

  • #7
    lim10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.Mayıs.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    1,531
    @lim10







    arkadaşlar bu olaya sessiz kalmayalım nereye ne yapılması gerekiyorsa biz de yapalım atanan ya da atanamayan bu haksızlık hepimize değil mi sizce??

  • #8
    Zerrin KORKMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kütahya/Emet
    Mesajlar
    9,934
    @Zerrin KORKMAZ







    Alıntı lim10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yuh artık ya!öğretmen de kopya çekiyorsa!maaşşlarını nasıl çekip harcayacaklar ve gece nasıl başlarını yastığa koyacaklar bu kadar insanın hakkını yedikten sonra merak ediyorum..kendi hakkımı helal etmiyorum zaten de bir yıl kurslara gidip eşşekler gibi ben ders çalışırken heba olan kızımın hakkını nasıl öderler merak ediyorum!kul hakkı ne demek bildiklerini sanmıyorum ama bir gün mutlaka öğrenirler!
    malesef sistem insnaalrı farklı şeyler yapmaya itiyor ama başkalarınında hakkını yiyerek..

    eğer böyle bir durum varsa hemen ösym bu durumu düzeltmelidir.. dava vs süreçleri malesefki uzun bir süreç oluyor.. 2 yıl öncesinde bir kaç soru iptal edilmişti bu ancak üzerindne birkaç atama dönemi geçtikten sonra orataya çıkmıştı...
    ÖNCE OKUL ÖNCESİ 7 YAŞINDA!

    İyi İnsan;
    Aklından hiç kötülük geçirmeyen, saf insan değildir.
    İyi İnsan;
    Her şeyin farkında olup, iyiliği tercih edendir.

  • #9
    lim10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.Mayıs.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    1,531
    @lim10







    Alıntı zerrin85 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malesef sistem insnaalrı farklı şeyler yapmaya itiyor ama başkalarınında hakkını yiyerek..

    eğer böyle bir durum varsa hemen ösym bu durumu düzeltmelidir.. dava vs süreçleri malesefki uzun bir süreç oluyor.. 2 yıl öncesinde bir kaç soru iptal edilmişti bu ancak üzerindne birkaç atama dönemi geçtikten sonra orataya çıkmıştı...
    sistem ne olursa olsun bu insanlar benim cüzdanımdan paramı çalsaydı bu kadar hırpalamazdı beni yani sistem onları haklı kılmıyor arkadaşım maddiyetı geç hadi(onlar aynı zamanda atanamaynların maaşlarını da çalacak her ay..)çalınan umutların hesabını nasıl verecekler?sistem gerektirdi çaldık diyerek mi??

  • #10
    Sema Nur ÇOBAN KAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Mayıs.2009
    Nereden
    AKSARAY-KONYA
    Mesajlar
    1,319
    @Sema Nur ÇOBAN KAYA







    Alıntı zerrin85 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malesef sistem insnaalrı farklı şeyler yapmaya itiyor ama başkalarınında hakkını yiyerek..

    eğer böyle bir durum varsa hemen ösym bu durumu düzeltmelidir.. dava vs süreçleri malesefki uzun bir süreç oluyor.. 2 yıl öncesinde bir kaç soru iptal edilmişti bu ancak üzerindne birkaç atama dönemi geçtikten sonra orataya çıkmıştı...
    evet 2008deydı. o kadar dılekce yazıldı cıddı yanlıs sorular vardı sadece 2 tane degıldı. bızım uzerımıze kac tane atama yapıldı sonra puanlar degıstırıldı. gec gelen adalet adalet mıdır duusnmek lazım???

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. KPSS kopya davası 19 Ocak'ta başlayacak
      Konu Sahibi burcu09 Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 14.Ocak.2011, 01:48
    2. KPSS Kopya Skandalında Son Gelişmeler
      Konu Sahibi burcu09 Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 8
      Son Mesaj : 14.Eylül.2010, 02:06
    3. kpss kopya skandalı kanıtı
      Konu Sahibi burcu09 Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 07.Eylül.2010, 17:41
    4. KPSS'de kopya skandalı
      Konu Sahibi nazan Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 30.Ağustos.2010, 23:16
    5. Cevap: 3
      Son Mesaj : 27.Temmuz.2009, 18:36

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş