KE-KE-ME-LİK ve ÖĞRETMENLER OLARAK YAPABİLECEKLERİNİZ SEMİNERİ

TARİH: 12 ŞUBAT 2012 - PAZAR

SAAT: 10.00 – 17.00

SÜRE: 1 Gün / 8 Ders Saati ( 1 Ders Saati 40 dk. )

HEDEF KÜME: Dil ve Konuşma Bozuklukları alanına ilgi duyan tüm eğitimciler ve üniversite Öğrencileri,

SEMİNER YERİ: DİLGEM Danışmanlık Merkezi Seminer Salonu

ADRES: Yeni Mah. Abdülhalik Renda Cad. Tevfik Bey Apt. No:18/ Kat:1 D:4-5 Pendik / İSTANBUL

İLETİŞİM:

Tel: 0 216 354 00 56 – 0 530 825 70 05 - 0 505 892 41 75

Mail: [email protected]


ÖĞRETİM ELEMANI: Kürşat ARIKMERT- Dil Gelişim Uzmanı



SEMİNERİN AMACI: Kekemelik tarihi neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir. Çok eski dönemlerden beri insanlar kekemelik sorununa çözüm aramışlar. Fakat kekemelik alanı hala bilinmeyenlerle dolu bir alan olma özelliğini korumaktadır.

Kimi uzmanlar kekemelik dedikleri şeyi ortadan kaldırmaya çalışmışlar kimi uzmanlarsa kekemeliğin kişi üzerindeki etkilerini azaltmaya yönelik çalışmalar yapmışlardır. Uzmanlar kekemeliğin sebebinin farklı dönemlerde psikolojik, fizyolojik, anatomik, nörolojik ya da genetik olduğu üzerinde durmuşlardır. Bugün ise kekemelik denilen problemin bunların bir ya da birkaçının bir araya gelmesinden dolayı ortaya çıkmış olabileceği üzerinde durulmaktadır. Bu yüzden kekemelik alanında çalışan uzmanlar kekemelikle ilgili tedavilerini planlarken bütün kekemeliklerin farklı olduğunu bilirler. Bu yüzden sadece kekemeliğin sebepleri üzerinde değil aynı zamanda kekemeliği besleyen etkenler ve kekemeliğin kişide açmış olduğu hasar üzerinde de dururlar.

Kekeme bireyde kekemeliğin sebeplerini bulmak her zaman mümkün olmayabilir. Bu yüzden kekemeliği besleyen etkenler ve kişide açmış olduğu hasarın düzeltilmesi konularında çalışma yapmak daha yerindedir. Böyle bir çalışma ise bir ekip çalışmasını gerektirir. Ve bu ekibin içinde çocuk yaştaki kekemenin hem ilk öğretmeni hem de hayat boyu öğretmeni olan ebeveynleri ve öğretmenlerinin yeri çok önemlidir.

Kekemelik alanına herkes farklı pencereden bakmıştır. Dolayısıyla herkesin gördükleri farklıdır. Bu farklılıklar bazen kekemelik alanına katkı sağlarken bazen de bu alanda bilgi kirliliği yaratmaktadır. Bu yüzden alanda doğru bilgilerin olması kekemelik problemi yaşayan bireylerin de problemlerinin çözümü konusunda doğru yönlenmelerini sağlayacaktır.

Dünyada kekemelik haricinde tanısı uzman olmayan kişiler tarafından konulan ve bir süre de tedavisi bu kişiler tarafından yapılan başka bir problem yoktur.

Kekemelik kişilerin hayatını sosyal, akademik ve iş alanları gibi çok geniş bir alanda etkileyen bir problemdir. Bu yüzden kekeme bireylerin ebeveynleri ve öğretmenleri kekemelik konusunda doğru bilgilerle donatılmalıdır. Bir kekemenin ebeveynlerini bilgilendirmek bir ya da birkaç kekemeye yardım etmekken bir öğretmeni kekemelik konusunda bilgilendirmenin onlarca kekemeye katkı sağlayacağını düşünmekteyiz.

SEMİNER PROGRAMI

•Tanışma,
•Çocuklarda Normal Dil Gelişimi,
•Kekemelik Tanımlar,
•Kekemelik ve Konuşmadaki Doğal Akıcısızlıkların Ayırt Edilmesi,
•Kekemeliğin Nedenleri,
•Kekemelik Değerlendirmesi Alma,
•Örnek Terapi Etkinlikleri,
•Okul Öncesi Dönem Kekemeliği ve Yapabilecekleriniz,
•Okul Dönemi Kekemeliği ve Yapabilecekleriniz,
•Soru-Cevap + KAPANIŞ


ÖNEMLİ UYARI!

•Bu eğitime katılanlara DİLGEM İşitme ve Konuşma Bozuklukları Merkezi onaylı 8 saatlik “ KATILIM BELGESİ ” verilecektir. Lakin bu belge katılımcıların kekemelik terapisi yapabilecekleri anlamına gelmemektedir.
•Katılımcılara aşağıdaki materyal ve kitap ÜCRETSİZ olarak verilecektir.
•OLAY KARTI SETİ: 312 Kart ve 50 hikâyeden oluşan setin değeri 90 TL’dir. Bu set semineri veren eğitimci tarafından kekeme çocuk ve ergenlerin konuşmalarındaki akıcısızlıkların düzeltilmesinde başarıyla kullanılmaktadır.
•KİTAP: KEKEMELİK İÇİN TERAPİ ve İNTERNET ORTAMINDA TOPLULUK TEMELLİ ÖZYARDIM DESTEK GRUPLARI OLUŞTURMA ÇALIŞMASI: Yazar: Aslı Altınsoy, İlknur Maviş, Kenneth St. Louıs, Müge Tunçer, Oya Topbaş, Özlem Ünal, Selçuk Güven, Sertan Özdemir, Seyhun Topbaş/ Kitap Fiyatı: 15 TL
•Seminer kontenjanı 40 kişidir.
•Kayıtlar bankaya ücreti yatırma sırasına göre alınacaktır.
•Katılımcılar önce yukarıdaki iletişim bilgilerinden DİLGEM İşitme ve Konuşma Bozuklukları Merkezi’ni ararlar ve ön kayıt yaptırırlar. Sonra seminer ücreti olan 120 TL’yi yukarıdaki hesap numaralarından birine yatırarak kesin kayıt işlemlerini tamamlarlar.