Canik'te 'Baba Destek Eğitim Programı' Başladı
Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin (ram) Canik'te Düzenlediği Baba Destek Eğitim Programı'na (badep) Başladı

Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin (RAM) Canik'te düzenlediği Baba Destek Eğitim Programı'na (BADEP) başladı.

RAM'ın işbirliğiyle 8 hafta sürecek ve babaların çocuk gelişimi ile ilgili bilgi düzeylerini arttırmayı ve iletişim becerileri kazanmalarını hedefleyen BADEP programının ilki Yavuz Selim Mahallesi'ndeki babalara anlatıldı.

Düzenlenen Baba Destek Eğitim Programı'na Canik Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay, RAM Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, İlçe Halk Eğitim Müdürü Şerif Güleroğlu, Okul Müdürleri ve çok sayıda baba katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan RAM Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, 'Çocuklarımıza yönelik daha bilinçli bir baba olabilmek için ve onların eğitimlerine katkıda bulunabilmek adına siz değerli babaları bir araya topladık. Sizlere BADEP dahilinde eğitim çalışmaları sunacağız. Har hafta pazartesi günleri akşamları 18.00 ile 19.00 saatleri arasında yapılacak bu eğitim programımız toplam sekiz hafta sürecek' dedi.

Ciğerci, Baba Destek Eğitim Programı ile çocukların eğitimlerinin bilinçli bir şekilde yapılmasının üzerinde durulacağını vurguladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu da 21. yüzyılın bilgi ve teknoloji çağı olduğuna işaret ederek, 'Bu yüzyılda okuma yazma bilmeyen insanların kalmaması için çalışıyoruz. Topluma bilinçli bireylerin kazandırılması noktasında aile ile işbirliği içerisinde eğitim programları düzenleyerek halkı eğitmeye çalışıyoruz' diye konuştu.

Çocukların eğitiminde anneler kadar babalara da önemli görevler düştüğünü ifade eden Canik Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay ise şunları kaydetti:

'Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın topluma faydalı bireyler olarak yetişmesinde ve eğitimlerinde ailelere büyük görevler düştüğü gibi en büyük görev biz babalara düşmekte. Canik ilçe olmadan önce bu tür eğitim faaliyetlerini belediye olarak biz yerine getirmeye çalışıyorduk. Fakat şimdi bu görevi birinci derecede devralan Kaymakamlık bölgemizde bulunan 14 mahallede eğitim çalışmalarını periyodik olarak devam ettirmekte. Yapılan bu eğitimsel çalışmaları belediye olarak takdir ediyoruz.'

ALINTI