Canik'te Anne Destek Eğitimi Programı
Canik İlçesinde Belediye ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü İşbirliğiyle Anne Destek Eğitim Programı Başladı
Canik ilçesinde Belediye ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Anne Destek Eğitim Programı başladı.

8 Mart Eğitim ve Kültürevi'nde 7-11 yaş grubu çocuk sahibi annelere yönelik başlayan Anne Destek Eğitim Programı anneleri çocuklarının eğitiminde desteklemek, çocuklarıyla iletişimlerini güçlendirmek, çocuk gelişimi konusunda bilgilendirmek ve bu yolla çocukların gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Hafta sonları cumartesi ve pazar günleri verilecek ve toplam 8 hafta sürecek eğitimin ilki annelerin katılımıyla gerçekleşti.

Programın ilk dersinde Canik Belediye Başkanı Osman Genç, RAM Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, ve İlçe Halk Eğitim Müdürü Şerif Güleroğlu eğitimin verildiği Canik Belediyesi 8 Mart Eğitim ve Kültürevi'nde anneleri ziyaret etti.

RAM Müdürü Ali Cengiz Ciğerci Anne Destek Eğitim Programı'nı Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV) eğitim programını tamamlamış rehber öğretmenler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Ciğerci,bu eğitim programları ile Canik'te eğitim almamış anne bırakmamayı hedeflediklerini söyledi.

Canikli annelerin çok şanslı olduklarını dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu ise, 'Maddi değer karşılığında alınan bu eğitimlerin eğitime gönül vermiş Sayın Genç'in hayata geçirdiği bu merkezde hiçbir maddi karşılık ödemeksizin almaktasınız. Burada annelere düşen en büyük görev çocuklarını bilinçli bir şekilde yetiştirip geleceğe hazırlamak' diye konuştu.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, eğitimle ilgili güzel çalışmaların Canik'te yürütüldüğünü ifade ederek, 'Bizler gerekli fiziki yapıyı oluştururken başta RAM Müdürlüğü olmak üzere İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüklerimizde düzenledikleri eğitim faaliyetleri ile buna katkı sağlamakta. Canik'te dört koldan yürütülen bu eğitim faaliyetlerinin tek amacı var o da eğitimli ve bilinçli bir toplum oluşturarak şehrimizin kalkınmışlığına katkı sağlamak. Çünkü eğitimden yoksun toplumların gelişmeleri mümkün değil. Herşeyin başı eğitim' dedi.

Annelere seslenen Başkan Genç, eğitimde ailelere büyük görevler düştüğünü vurguladı.

ALNTI