12. Uluslararası İstanbul KUKLA Festivali


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

12. Uluslararası İstanbul KUKLA Festivali

  • #1
    Arz
    Arz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    harikalar diyarı...
    Mesajlar
    7,853
    @Arz



    12. Uluslararası İstanbul KUKLA Festivali





    12. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali



    İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Desteğiyle Gerçekleşiyor…

    12. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali bu yıl İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle 5 – 20 Mayıs tarihleri arasında seyirciyle buluşuyor. Bugüne dek, başta Türkiye’den ustalar olmak üzere Japonya’dan Arjantin’e, Norveç’ten İran’a geniş bir yelpazeden 150 grubun kukla ve gölge tiyatrosu yorumlarını izleyiciyle buluşturan festival, bu yıl da yine pek çok ilke imza atacak.

    İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği’nin desteğiyle düzenlenen Kukla Festivali, 5 – 20 Mayıs tarihleri arasında, Fransız Kültür Merkezi, Kukla İstanbul, Taksim Meydanı, Mecidiyeköy’de Profilo Kültür Merkezi, Sultanahmet Meydanı ve Kadıköy yakasında da Caddebostan Kültür Merkezi, Ümraniye Meydan Alışveriş Merkezi’nde ilgiyle izlenecek gösterilere ev sahipliği yapacak. Festival, bu yıl, Türk Tiyatro Tarihi’nde bir mihenk taşı, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun yaşamasına önemli katkılar sağlayan Prof. Dr. Metin And anısına ithaf edilmiştir.

    Her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı kültürlerden, modern ve geleneksel kukla örneklerinin sahneleneceği festivalde ayrıca Larry Read tarafından hazırlanan belgesel filmde Endonezyalı bir gölge oyunu sanatçısı ve Metin Özlen’in Karagöz yapım ve oynatım tekniği gösterilecek. Ayrıca Türkiye’deki Karagöz sanatçıları üzerine hazırlanmış üç ayrı belgesel film (Gölge Ustası Gölgenin Canı, ve Hayal) gösteriminin yanı sıra kentin çeşitli bölgelerinde yapılacak atölye çalışmaları ve Akdeniz Kuklası Sempozyumu da ilgi çekecek.


    Bu yıl festivalde Fransa, Rusya Federasyonu, Macaristan, İspanya, İspanya/Brezilya Ortak Yapımı, Japonya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Yunanistan, İran, İtalya ve Türkiye’den seçkin gruplar katılıyor. Birbirinden farklı teknik ve yorumları içeren 10 ülkeden 16 yabancı ve Türkiye’den de 5 topluluktan 7 gösteri programı zenginleştirecek.


    Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’nin Genel Sanat Yönetmenliğini yürüten ve 33 yıldan bu yana Kültür Mirasımız Karagöz oyunlarını çağdaş yorumla yazıp sahneleyen Cengiz Özek, 5 kıtada, 25 ülkede, 75 şehirde geleneksel Türk Tiyatrosu özelliklerinden hareketle yazdığı çağdaş oyunlarıyla gösteriler yaptı ve yapmaya devam ediyor. Aynı zamanda UNIMA (Uluslararası Kukla Birliği) üyesi de olan Özek, Festival kapsamında Büyülü Ağaç ve Çöp Canavarı adlı oyunlarını Türkiye adına seyirci ile buluşturacak.


    İstanbul’da bir kukla devi: Philippe Genty

    5 Mayıs 2009 Salı günü başlayacak olan festivalin öne çıkan ismi Philippe Genty. Festival dünyaca ünlü Fransız Kuklacı Philippe Genty Topluluğunu Türk izleyicisiyle ilk kez buluşacak olan “Zigmund Follies” adlı oyunlarıyla ağırlayacak. Objelerin fantastik dili üzerine çalışmalarını sürdüren Philippe Genty, dans, ışık, obje, hareket ve tiyatroyu bir arada kullanıyor ve bunu ustalıkla yaparken seyirciyi adeta büyülüyor. Philippe Genty Topluluğu festival bünyesinde İBB Şehir Tiyatroları Yeni Harbiye sahnesinde 12-13-14 Mayıs tarihlerinde 3 gün süreyle atölye çalışması gerçekleştirilecek.


    Akdeniz Kuklası Sempozyumu

    Festival bünyesinde 5-6 Mayıs 2009 tarihlerinde İstanbul Modern’de Akdeniz Kuklası Sempozyumu gerçekleşecek. Sempozyumda “Akdeniz’de Kukla Geleneği”, “Karagöz ve Akdeniz Kuklasına Etkisi”, “Akdeniz’de Kukla Etkileşimi” ve “Akdeniz Kuklası ve Toplum - Dün ve Bugün” adlı başlıklar altındaki konular tartışılacak.

    Mısır Kuklası Sergisi

    Ülkemizdeki Karagöz Sanatının kaynağı kabul edilen ve Prof. Dr. Metin And\'ın ısrarla üzerinde durduğu Memlük Gölge geleneği özel bir sergi ile İstanbul\'da. Prof. Dr. Nabil Bahgat tarafından bir bölümü Berlin Müzesi, Kahire İslam Müzesi gibi müzelerden derlenen Geleneksel Mısır Kuklaları Sergisi\'nde yer alan 60\'dan fazla birbirinden farklı tarzda el yapımı nadide kuklalar ve gölge figürlerinin bir çoğu Aragouz geleneğini yansıtıyor.


    Festival hakkında detaylı bilgiye;
    Kukla İstanbul
    Tel: 0212 243 47 04- 0212 243 06 02 numaralı telefonlarından ulaşılabilir.
    Festival biletleri, Biletix ten ve oyunlardan bir saat önce salon gişelerinden temin edilebilir.

    Festivalde Bilet Ücretleri

    Tam 20 TL

    Öğrenci 15 TL

    Philippe Genty Topluluğu Özel Gösterim: 25 TL

    Mikropodium. 5 TL

    Ücretsiz Oyunlar:

    Meydan AVM, Feridun Karakaya Sahnesi,Cennet Kültür Merkezi,Ümraniye Kültür Merkezi,Necip Fazıl Kısakürek KM,Sefaköy Kültür Merkezi'nde sahnelenecek oyunlarımız ücretsizdir.

    Kaynak:www.istanbulkuklafestivali.org

    Konu Arz tarafından (05.Mayıs.2009 Saat 04:36 ) değiştirilmiştir. Sebep: tag eklendi.
    En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .

  • #2
    KPSS2012... - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    457
    @KPSS2012...







    Bilgilendirme için teşekkürler...
    ...KPSS2012İSTANBUL...

  • #3
    Arz
    Arz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    harikalar diyarı...
    Mesajlar
    7,853
    @Arz







    Rica ederim
    Keşke burda da olsa
    En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. '5.Uluslararası Altıneller El Sanatları Festivali'
      Konu Sahibi Sevim ERGENE Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 04.Ağustos.2010, 13:36
    2. Uluslararası Eskişehir Film Festivali
      Konu Sahibi Arz Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 29.Nisan.2010, 17:22
    3. 7.Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali / 3 yaş ve üzeri filmler
      Konu Sahibi Arz Forum KAMPANYA, PROJE, ORGANİZASYON
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 09.Kasım.2009, 04:11
    4. 14.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum TİYATRO
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 08.Kasım.2009, 11:27
    5. 28. Uluslararası İstanbul Film Festivali
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 11.Nisan.2009, 13:17

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş