'ANKA Kuşu'-CAN DÜNDAR



kitap tanıtımı;


“Küçükken babam bir konuşmada bana ‘Sonuna kadar görevimi yapacağım’ dedirtmişti. Bu söz, içime işlemiş. Okulda başladım. Üniversitede görevler yaptım. Ondan sonra siyasete çağırdılar, gittim. Bir yerde görev yaparsanız, başka bir görev veriyorlar. Ben de hep bana verilen görevleri yaptım.

Uğraştığım işlerin hiçbirinde büyük bir şey yapmadım; ama hepsinde azar azar bir şeyler yaptım. Öyle olunca insan birçok yerde iz bırakıyor, ama hiçbirinde çok büyük bir şey yapmamış oluyor.



Pişman olduğum bir şey yok, ama hayatım baştan yazılsa sadece bilimle ve yazmakla uğraşırdım.”



Erdal İnönü’nün “son söyleşi”si…



Tarihin kucağında büyümüş ve kucağında tarih büyütmüş bir filozof, yürüdüğü uzun yolu, yolun sonunda bütün içtenliği ve bilgeliğiyle anlatıyor.


İmge Kitabevi
Ekim 2009, 544 sayfa, ISBN: 9789755336459

-----------------------------------------------------------------------

Can Dündar Tarafından Hazırlanan ve Erdal İnönü'nün Kendi Ağzından Hayatını Anlattığı Röportajlardan Oluşan 'Anka Kuşu' Adlı Kitap Pembe Köşk'te Tanıtıldı.
Can Dündar tarafından hazırlanan ve Erdal İnönü'nün kendi ağzından hayatını anlattığı röportajlardan oluşan ''Anka Kuşu'' adlı kitap Pembe Köşk'te tanıtıldı.

Tanıtıma Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü, kız kardeşi Özden Toker, diğer aile üyeleri, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, eski bakanlar, siyasetçi ve bürokratlar katıldı.

Sevinç İnönü, tanıtımın başında yaptığı kısa konuşmada, kitabı tanıtmak için Erdal İnönü'nün ölümünün 2. yıl dönümünü tercih ettiklerini söyledi.

9. Cumhurbaşkanı Demirel de yaptığı konuşmada, Erdal İnönü ile TÜBİTAK'a ilişkin kanunun yazılması sırasında 1962 yılında tanıştığını belirterek, o zaman Erdal İnönü'nün çok geniş bir bilgi birikimi ve kültürüne sahip olduğunu anladığını söyledi.

Kitabın yazarı Can Dündar konuşmasında, Erdal İnönü ile her çarşamba sabahı buluştuklarını ve siyasi sohbetle röportaja başladıklarını söyledi.

İnönü ile teyp ve kameranın da kayıt yaptığı 30 saate yakın röportaj yaptıklarını anlatan Dündar, kitabın yarısının Erdal İnönü'nün Atatürk ve İsmet İnönü anılarıyla, yarısının da Erdal İnönü'nün bilim adamı ve siyaset adamı kişiliğiyle dolu olduğunu kaydetti.

İnönü hastalandığında kitabın taslağını İnönü'ye ulaştırdığını ve bazı düzeltmelerle kendisine geri iletildiğini ifade eden Dündar, Erdal İnönü'nün ölümünün ardından kitabın Sevinç İnönü, Özden Toker ve Yiğit Gülöksüz tarafından düzeltildiğini belirtti. Dündar, ''Sıcak kişiliği, tevazu ve bilgeliğinden çok fazla etkilendim'' dedi. (Anadolu Ajansı)