Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu Başkanı Semerci, zeytinyağının litresinin 8 avroya varan fiyatlara ulaşmasının tüketimde azalmaya yol açtığını belirtti.

Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu Başkanı Mehmet Semerci, zeytinyağının litresinin 8 avroya varan fiyatlara ulaşmasının tüketimde azalmaya yol açtığını belirterek "Üreticide öyle bir beklenti var ki '25-30 lira olacak' diye. Peki kime yedireceğiz bunu?" dedi.

Semerci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edremit Körfezi'nde bu yıl zeytin rekoltesinin bir miktar az olduğunu ancak belli bir rakımın üzerindeki bölgelerde umulanın üzerinde üretim ve ürün kalitesine ulaşıldığını söyledi.

Mehmet Semerci, zeytinyağındaki senaryoların son 2-3 yıldır farklılaşmaya başladığına dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Bizim 'Her eve, yuvaya girsin, her çocuk kullansın' dediğimiz zeytinyağının tüketimi, maalesef fiyatlarından dolayı azalmaya başladı. Zeytinyağı fiyatı 4 dolar olduğu zaman üreticiyi son derece memnun eden, tüketicinin de kullanabildiği ürün idi. Günümüzde bakıyoruz ki son tüketici zeytinyağına 8 avro gibi fiyatlara erişmeye başladı. Dünyanın hiçbir yerinde 8 avro gibi bir fiyat, zeytinyağı için üretici ülkelerin hiçbirisinde yok ama maalesef bizim ülkemizde oldu."

Fiyat seviyesinin, bu kaliteli, sağlık iksiri ürünün kullanımını azalttığını vurgulayan Semerci, "Fiyatlar o kadar yükseldi ki normal gelire sahip vatandaş artık zeytinyağını evinde ya hiç kullanmaz ya da çok çok az kullanır oldu" dedi.

-memurlarnet-