Malatya İnönü Üniversitesi, Türkiye'de bir ilke imza atarak üstün zekâlı çocukları bilimsel çalışmalara teşvik etmek için çocuk üniversitesi kurdu.

Sanattan sağlığa olağanüstü kabiliyetteki 7-14 yaş grubu çocukların potansiyellerini ortaya koyabileceği İnönü Çocuk Üniversitesi, eğitim-öğretime başladı. Bir hafta sürecek 'Kış Dönemi Etkinliği'ne Malatya'da okuyan ilköğretim 6. sınıf öğrencileri kabul edildi. Etkinlikte öğrenciler tarım, teknoloji, sağlık ve fen alanlarında eğitim alacak. Analitik düşünce, proje hazırlama gibi konuların işleneceği program çerçevesinde laboratuarlarda deney ve gözlemler yapacak.

Üniversitenin, geleceğin bilim insanlarını yetiştireceğini belirten İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, yüksekokulların, gençleri bilime teşvik etmek gibi görevleri de olduğunu vurguladı. Çelik, "Şu anda sadece İnönü Çocuk Üniversitesi'nde eğitim görecek çocuklarımız bir ilki yaşamıyor. Biz öğretim üyeleri de bu anlamda bir ilki yaşıyoruz. Umuyorum bu girişimimiz ülkemizdeki diğer üniversitelere de model olur." dedi.

İnönü Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Hikmet Geçgil de öğrencilerin üniversitenin tüm imkânlarından yararlanacağını söyledi: "Tüm sınıf, laboratuvarlar ve araştırma merkezleri, doğal mekânlarımız. Master öğrencisinden profesöre kadar tüm akademik personel bizim potansiyel eğitmenlerimiz olacak."

ALINTI