Türkiye'nin ilk çocuk üniversitesi



Edirne'de Trakya Üniversitesi öncülüğünde "Çocuk Üniversitesi" kuruldu
03 Temmuz 2010 Cumartesi, 19:15:08
Edirne'de Trakya Üniversitesi öncülüğünde Türkiye'nin ilk ''Çocuk Üniversitesi'' kuruldu. Bu yıl başlatılan proje kapsamında 565 çocuk, yaz dönemi boyunca ücretsiz olarak eğitim görecek. Proje Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Demirali Yaşar Ergin, "Trakya Üniversitesi'nin düzenlediği bu projede temel amacımız, küçük yaştaki çocukları bilimle buluşturmak, bilimin soğuk ve sevimsiz değil, sevecen, eğlenceli bir halde de bilimle uğraşılabileceğini göstermek'' dedi.

Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Edirne Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Çocuk Dergisi işbirliği ile hazırlanan proje, 9-14 yaş arasındaki başarılı çocukları kapsıyor. Çocukların, yoğun geçen eğitim-öğretim sürecinden sonra yaz tatillerini güvenilir uzman ellerde, keyifli ve verimli geçirebilmelerini sağlamak üzere ilgi alanlarına uygun olarak tercih edebilecekleri sosyal ve zihinsel gelişimlerini destekleyici aktivitelerle dolu bilimsel programlardan yararlanmaları amaçlanıyor.

Proje Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Demirali Yaşar Ergin, projenin temel amacının küçük yaştaki çocukları bilimle buluşturmak olduğunu söyledi. Ergin, "Trakya Üniversitesi'nin düzenlediği bu projede temel amacımız, küçük yaştaki çocukları bilimle buluşturmak, bilimin soğuk ve sevimsiz değil, sevecen, eğlenceli bir halde de bilimle uğraşılabileceğini göstermek. Geleneksel yaz okullarından farklı olarak sadece sportif etkinliklerle doldurulmuş bir program değil, tamamen bilimsel çalışmaları o öğrencilerin bilmesine yönelik bir program hazırladık. Bu yönüyle diğer üniversiteler de benzer bir uygulamaya geçtiler" şeklinde konuştu.


565 ÖĞRENCİ ÜCRETSİZ EĞİTİM ALIYOR
Proje Koordinatörü Mustafa Kara ise ilk kez olmasına rağmen projenin oldukça ilgi gördüğünü belirterek, "Trakya Çocuk Üniversitesi Projesi, bu konseptte Türkiye'de ilk defa uygulanan bir proje. Şu anda 565 öğrencimiz var. Ücretsiz verdiğimiz için öğrencilerimizin katılımı çok yüksek ve şu ana kadar gelen tepkiler de çok güzel. Proje devam edecek. Trakya Çocuk Üniversitesi sürekli hale gelecek. Türkiye'de böyle bir ilki gerçekleştirdiğimiz için hem Trakya Üniversitesi hem de Edirne Çocuk Dergisi olarak çok mutluyuz" diye konuştu.


20 AYRI BİLİM ALANI
21 Haziran tarihinde başlayan proje, 20 Ağustos tarihinde sona erecek. 9 hafta olarak planlanan Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Trakya Çocuk Yaz Okulu Treni olarak adlandırılan programda, toplamda 20 ayrı bilim ve ilgi alanını temsil eden vagonlardan oluşuyor. Eğitimler, İngilizce, dijital sanat, müzik, bilişim, tarih, yazılı anlatım, seramik vagonu gibi alanlardan oluşuyor.

habertürk