Soğuk hava ve kar yağışı geliyor

Türkiye yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. 5 günlük haritalı hava durumu...Akşam saatlerine kadar aralıklarla görülecek yağış geçişleri, akşam saatlerinden sonra yurdun büyük bir bölümünü terk edecek...

Devlet Meteoroloji İşleri'nden yapılan son değerlendirmelere göre; kuzey ve doğu bölgelerde akşam saatlerine kadar aralıklarla görülecek yağış geçişlerinin, akşam saatlerinden sonra yurdun büyük bir bölümünü terk edecek. Sabah saatlerinde Marmara, İç Ege (Kütahya, Afyon, Denizli), İç Anadolu'nun batısı (Eskişehir, Çankırı, Ankara, Konya) ile Bolu ve Düzce çevrelerinde yer yer sis görülecek.

Bölgelere göre hava durumu:

Marmara: Parçalı bulutlu, İstanbul'un Şile, Beykoz ve Sarıyer ilçeleri öğleden sonra bir ara sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.

Ege: Az bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

Akdeniz: Batısı az bulutlu, doğusu öğleden sonra parçalı bulutlu geçecek.

İç Anadolu: Parçalı bulutlu, kuzeydoğusu (Sivas, Yozgat, Kayseri) karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde batısında (Eskişehir, Çankırı, Ankara ve Konya) yer yer sis görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, kıyı kesimleri sabah saatlerinde yağmurlu geçecek. Bolu ve Düzce çevrelerinde sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile sabah saatlerinde Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu (Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) yağışlı geçecek. Yağışlar; Iğdır ve Elazığ çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin) sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ALINTI:::::