Eşinden el ilanı dağıtarak özür diletilen Mustafa Kadıncı, haberin getirdiği ''ünün'' sıkıntısını çekiyor.

Kastamonu'nun Araç ilçesinde denetimli serbestlik uygulaması kapsamında ''eşe karşı basit yaralama ve hürriyetten yoksun bırakma'' suçunu işlediği gerekçesiyle eşinden el ilanı dağıtarak özür diletilen Mustafa Kadıncı, haberin getirdiği ''ünün'' sıkıntısını çekiyor.

Çiftçilik yaptığı Şiringüney köyünde annesinin evine gitmesi nedeniyle tartıştığı eşi İpek Kadıncı'yı (23) darp ederek, eve kilitleyip bir gün süreyle dışarı çıkmasına engel olduğu gerekçesiyle yargılanan ve dava sonucu 1000 adet ''eşime vurduğum için eşimden ve tüm Araç halkından özür diliyorum'' yazılı el ilanı bastırıp bunu ilçe halkına dağıtan Mustafa Kadıncı (32), haberin yaygın basın organlarında çıkmasının ardından ilçesinde ''ünlü'' oldu.

Birçok kanalın televizyonda canlı yayınlarına çıkartmak için talepte bulunduğu bildirilen Kadıncı, ilçede herkesin kendisine bakmasından rahatsızlık olduğunu, adeta evden çıkamaz hale geldiğini söyledi.

Mahkemenin ayrıca Araç Orman İşletme Şefliğince belirlenen alana da 50 adet fidan dikerek 6 ay süreyle bakımını yapma cezası verdiği Mustafa Kadıncı, haberin ulusal medyanın yanı sıra İtalya'da da yayımlanmasının ardından yaşadıklarını öğrenmek için Şiringüney köyünde kendisiyle görüşmek isteyen AA muhabirinin görüntü çekmesini istemeyerek evinin dış kapısı arkasından açıklamada bulundu.

Kendisini görenlerin ünlü biriymiş gibi bakmasından rahatsızlık duyduğunu anlatan Kadıncı, şöyle konuştu:

''Yediğim ceza bütün basında yayımlandı. Haberler nedeniyle herkes tarafından tanınır olduğumdan utancımdan sokağa çıkamıyorum. Türkiyede ne kadar basın kuruluşu varsa gazeteler, televizyonalar, köye gelerek bizimle konuşmak için kapının önünden ayrılmadılar. Jandarmadan yardım istemek zorunda kaldık. Bu olay beni çok rahatsız etti. Aldığım cezadan bu kadar rahatsız olmamıştım. Ceza beni utandırdı ama bu ilgi yüzünden daha çok utanmaya başladım. Artık beni ilçemdeki, hatta Türkiye'deki herkes tanıyor. Bu daha ne kadar sürer bilemiyorum ama çok rahatsızım. Eşim, annem, babam ve 3 çocuğum ile birlikte köyümüzde sakin bir hayat sürüyorduk. Artık benim gibi ailem kapı dışına çıkamıyor. Karantinaya alınmış insanlar gibiyiz.''

Köylüler de Kadıncı ve ailesinin, haberler nedeniyle çok utandığını, bir şey soracakları korkusuna misafirlik için çağrıldıkları evlere bile gitmediğini söyledi.

-MİLLETVEKİLİNDEN HAKİME DESTEK-

AK Parti Karabük milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan ise, Araç Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Aslıhan Limon'un Türkiye'yi eleştiren AB ülkelerine önemli ders verdiğini söyledi.

Hakimin verdiği örnek kararla kendilerini gururlandırdığını belirten Ceylan, şöyle dedi:

''Bu örnek cezayı veren hakimin ülkesi, AB'ye layıktır. Küçük bir ilçedeki bu adli karar sayesinde bana göre AB yolunda da büyük adım attık. Böyle caydırıcı cezalar sıklaşırsa bence olumlu sonuçlar alınır. Yaşadığımız çağda eş dövme gibi olaylar yaşanmamalıdır.''

-OLAY-

Kastamonu'nun Araç ilçesinde, ''eşe karşı basit yaralama ve hürriyetten yoksun bırakma'' suçundan yargılanan Mustafa Kadıncı'ya Araç Asliye Ceza Mahkemesince açılan davanın karar duruşmasında, kadın hakim, 1000 adet ''eşime vurduğum için eşimden ve tüm Araç halkından özür diliyorum'' yazılı el ilanı bastırıp bunu ilçe halkına dağıtma ve ayrıca 50 fidan dikerek bunların 6 ay bakımını yapma cezası vermişti.

Mustafa Kadıncı, kendisine verilen ceza kapsamında Araç'taki bir matbaaya giderek bastırdığı 1000 adet el ilanını ilçedeki Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Askerlik Şubesi, Orman İşletme Şefliği, Belediye Başkanlığı, banka şubeleri, PTT ve Telekom Müdürlüğünün birimleri ile Kastamonu Caddesi'nden geçen her vatandaşa, yetkililerin gözetiminde dağıtmıştı.

Olay, gazete ve televizyonlarda geniş yankı bulmuş, İtalya'da yayımlanan Metro gazetesi de olaydan övgüyle bahsetmişti.