Eğitim-İş üyesi bir grup, eğitim sorunlar na dikkati çekmek için Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması okudu.

Eğitim-İş üyeleri, 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle basın açıklaması okumak üzere Milli Eğitim Bakanlığı binası önünde toplandı.

"Ek Dersime Dokunma", "Eğitime Bütçe", "Akıllı Olan Tahta Değil, Öğretmendir", "Eğitim Tazminatı Hepimizin Hakkı" yazılı dövizler taşıyan üyeler, çeşitli sloganlar attı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Demir, burada yaptığı açıklamada, öğretmen atamaları, yetersiz bütçe, kadrolaşma, öğretmen ve derslik açıkları, müfredat programlarına ilişkin birçok sorun olduğunu ileri sürdü.

Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Kanunu'ndaki değişikliği eleştiren Demir, "652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile eğitim sistemimiz küreselleşme adı na kapitalist sistemin emrine sunulmaktadır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in "öğretmenlerin çalışma saatlerinin azlığından şikayet ettiğini" ileri süren Demir, dünyada eğitim çalışanları içinde en fazla çalışanların Türkiye'deki eğitim çalışanları olduğunu savundu.

Derslik açığının 160 bin olduğunu ve eğitime yeterli bütçe ayrılmadığını da öne süren Demir, "Hükümetin 2011 yılı bütçesinde MEB'e ayırdığı pay, herkes için nitelikli eğitim hedefini gerçekleştirmekten çok uzaktır" diye konuştu.

Eğitimin sınav odaklı hale geldiğini savunan Demir, dershane sayıları nın giderek arttığını söyledi.

Demir, "Tüm bu eksikliklere rağmen, Eğitim-İş olarak, özveriyle ç alışan tüm eğitim emekçilerine, öğrencilerimize ve velilerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından, Eğitim-İş Genel Baş kanı Demir başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti. Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulunan Demir ve beraberindekiler Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Anadolu Ajansı