Konya'da bir ilköğretim okulunda iki çocuğun öğretmenleri tarafından dövüldüğü iddiası üzerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlatarak, 2 müfettiş görevlendirdi.

Velilerden Tuncer Y, 6. sınıf öğrencisi oğlu S.Y'nin, okulda görevli sosyal bilgiler öğretmeni T.Ç. tarafından, şubat ayında dövüldüğünü ileri sürdü.

Durumu eşinin bildiğini, ancak “münferit bir olaydır, söylemeye gerek yok” düşüncesiyle kendisine iletmediğini anlatan Tuncer Y, mart ayında aynı öğretmenin çocuğunu ve sınıf arkadaşı A.K'yi dövmesi üzerine, önceki olayı da öğrendiğini belirtti.

Bu durum üzerine çok sinirlendiğini ve söz konusu öğretmen hakkında şikayet dilekçesi yazarak Konya Valiliğine ilettiğini bildiren Tuncer Y, şunları kaydetti:

“Dilekçeden okul yönetiminin haberdar olması üzerine, okul müdürü beni çağırarak, 'Okulumuz teftişlik olmasın, şikayetinizi geri alın, öğretmen hakkında gereğini ben yapacağım' dedi. Ancak ben bu teklife razı olmadım. 3 gün önce de İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulundan 2 müfettiş okula gelerek, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Müfettişler gelmeden önce Okul Müdürü sınıfa gelip öğrencilere, 'müfettişler öğretmenle ilgili soru sorarsa, öğretmenin dayak atmadığını söyleyin, yoksa küserim' gibi anlamsız ve çocukları yalancılığa sevk eden şeyler söylemiş.”

Okul Müdürü'nün çocukları yönlendirmek için böyle bir tutum sergilemesi üzerine konuyu yeni bir dilekçeyle Teftiş Kurulu Başkanlığına

sunduğunu kaydeden Tuncer Y, “Sudan gerekçelerle oğlumu 2 kez, arkadaşını ise bir kez döven öğretmen, hak ettiği cezaya çarptırılmalıdır” diye konuştu.

Tuncer Y, oğlunun yarın SBS'ye gireceğini, ancak yaşadığı bu olaylar nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ifade ederek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu ve Milli Eğitim Müdürlüğünün hiçbir şeyin, bir çocuğu dövmek için mazeret olamayacağını ortaya koyan bir karar vereceğine inandığını sözlerine ekledi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını doğrulayarak, olayın incelendiğini kaydetti.

Şahin, soruşturma sırasında görüşlerine başvurulacak çocukların, okul yönetimi tarafından yönlendirilmeye çalışılması gibi iddialar varsa, bu konunun da aynı soruşturma kapsamında değerlendirileceğini bildirdi.

-memurlarnet-