Öğrencileri dövdüğü iddiasıyla velilerden dayak yiyen öğretmen açığa alındı
Bursa'da bir ilköğretim okulunda öğrencileri dövdüğü ve başlarını tahtaya vurduğu iddia edilen öğretmen, okul önünde bir veli tarafından darp edildi. Her iki tarafında şikâyetçi olduğu olayda, ilköğretim öğretmeni açığa alındı.

Namazgah İhsan Dikmen İlköğretim Okulu 4-C sınıfı öğrencilerinden 11 yaşındaki Berke A., iddiaya göre okuldan eve geldiğinde kusmaya başladı. Bunun üzerine hastaneye kaldırılan Berke'nin, ailesine öğretmenlerinin kendilerini dövdüğünü söylediği öğrenildi. Çekirge Devlet Hastanesi'nde bir gece müşahede altında kalan Berke A.'nın beyin travması geçirdiği belirtildi.

Bunun üzerine harekete geçen aile, çocuğun sınıf arkadaşlarının aileleri ile görüşerek okul önüne geldi. Okul önünde toplanıp öğretmen Fatma T.'ye tepki gösteren aileler, karakola giderek öğretmen hakkında şikâyetçi oldu. 4-C sınıfı öğrencilerinden Gülselcan C., Berke A., Ecem T., Can T., Talha Y. ve Emre Can O., öğretmenlerinin kendilerini dövdüğünü, kafalarını birbirine tokuşturduğunu ve tahtaya vurduğunu ileri sürdü.

Bu arada, dayak yediğini öne süren öğrencilerden Talha A.'nın annesi Banu Ö., sabah saatlerinde öğretmen Fatma T. ile okul önünde karşılaştı. İkili arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Öğretmen Fatma T., karakola giderek veli tarafından dövüldüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu. Aynı şekilde öğretmenden şikayetçi olan Banu Ö., çocuğunun yaramaz olmadığını iddia etmediğini ama çocuğunu dövmeye de kimsenin hakkının olmadığını söyledi. Öğretmenin daha öncede sık sık çocukları dövdüğünü savunan Banu Ö., öğretmene saldırmasının nedeni olarak Fatma T.'nin kendisine hakaret etmesini gösterdi.

Öğrenci Talha A. ise öğretmenin kendisine tokat atıp kafasını tahtaya vurduğunu iddia etti. Hakkında 6 öğrenci velisinin şikâyetçi olduğu öğretmen Fatma T, açığa alındı.

Öte yandan Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, olayın gerçekleştiği ilköğretim okulunun önünde basın açıklaması yaparak, öğretmen Fatma T.'ye sahip çıktı. Öğretmenlerin velilerin oyuncağı olmadığını belirten Türkoğlu, can güvenliklerinin olmadığını vurguladı. Türkoğlu, Fatma T.'nin açığa alınması ya da okulunun değiştirilmesinin kabul edilemeyeceğini dile getirerek, konuyu müfettişlerin incelemesi gerektiğini belirtti.

(CİHAN)

alıntı