Öğrenci paso uygulamasında çeşitli değişiklikler yapılması için meclis harekete geçti

Bazı belediyelerin; toplu taşıma araçlarında uygulanan öğrenci indirimini sadece kendi illerindeki okullarda okuyan öğrencilere uygulaması TBMM gündemi taşındı. Başbakan Erdoğan'dan konuyla ilgili sıkıntının giderilmesi için yasal bir düzenleme yapması talep edildi.

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, okulların kapanması ile birlikte kendi illerine dönecek üniversite öğrencilerinin "paso" çilesini TBMM gündemi taşıdı. Erçelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde bazı illerde üniversite öğrencilerinin, öğrenci kimlik kartlarını öğrenci pasosu olarak kullanarak okudukları illerin belediyelerinin toplu taşıma araçlarından indirimli olarak yararlandığına dikkat çekti.

İndirimli uygulamanın sadece öğrencilerin okudukları illerde geçerli olması nedeniyle yaz tatilinde ailelerinin oturdukları kentlere dönen öğrencilerin bu dönemde asıl yaşadıkları illerin belediyelerinin indirimlerinden yararlanamadığını kaydeden Erçelebi, "Yaşanmakta olan ekonomik kriz nedeniyle pek çok öğrenci ailesi de maddi olarak sıkıntı yaşamaktadır" dedi. Erçelebi, bir yasa veya yönetmelikle öğrencilerin bu mağduriyetlerinin giderilmesi ve öğrenci kimlik kartlarının yurt genelinde geçerli olması için hükümetin bir çalışma yapıp yapmadığını sorarak, "Var ise, bu konu ile ilgili yapılmakta olan çalışmayı kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz?" dedi.

A.A.