Maliye Bakanı’ndan memurlara ek ödeme müjdesi


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Maliye Bakanı’ndan memurlara ek ödeme müjdesi

  • #1
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE



    Maliye Bakanı’ndan memurlara ek ödeme müjdesi





    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memurlara ek ödeme verilmesi için çalışma yaptıklarını açıkladı. Ek ödemelere ilişin 2008 yılında ek denge tazminatı şeklinde düzenleme yapıldığını, ancak bütçe imkânları elvermediği için sonrasını getiremediklerini belirten Maliye Bakanı, “Ama şu anda üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki dönemde yine bütçe imkânları çerçevesinde fazla borçlanma ihtiyacını artırmadan bunu sağlayabilecek bir şekilde tabii ki çalışmaları yapıyoruz, bu konuda yardımcı olacağız” müjdesini verdi.

    MHP’Lİ TANER SORDU

    MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, TBMM’nin son gününde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, “Gelir uzmanlarına verilen yüzde 25 denetim tazminatı neden aynı işi yapan, aynı denetim görevini yerine getiren vergi dairesi müdürleri ve diğer müdürlere verilmemektedir? Bu, bir ücret adaletsizliği değil midir?” diye sordu. Maliye Bakanı da, bu konuda çalışma yapıldığını, yardımcı olacaklarını söyledi.

    “ÇALIŞMA YAPILIYOR, YARDIMCI OLACAĞIZ”

    MHP’li Taner’in sorusunu yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şöyle dedi:

    “Çok kısa bir şekilde, ek ödemelere ilişkin, biliyorsunuz 2008 yılında yani ek denge tazminatı vesaire o çerçevede bir düzenleme yapıldı, ilk adımı attık. O ilk adımın maliyeti -yanlış hatırlamıyorsam- 2,5 milyar lira civarındaydı. Daha sonra, bütçe imkânları elvermediği için sonrasını getiremedik ama şu anda üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki dönemde yine bütçe imkânları çerçevesinde fazla borçlanma ihtiyacını artırmadan bunu sağlayabilecek bir şekilde tabii ki çalışmaları yapıyoruz, bu konuda yardımcı olacağız.”

    -memurlarnet-
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #2
    Zerrin KORKMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kütahya/Emet
    Mesajlar
    9,934
    @Zerrin KORKMAZ







    bilgi için teşekkürler cnm
    ÖNCE OKUL ÖNCESİ 7 YAŞINDA!

    İyi İnsan;
    Aklından hiç kötülük geçirmeyen, saf insan değildir.
    İyi İnsan;
    Her şeyin farkında olup, iyiliği tercih edendir.

  • #3
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    Memura ek ödeme geliyor

    Aynı işi yaptığı halde döner sermaye ve kurum tazminatı gibi kalemlerden yararlanamayan 1,4 milyon memura ek ödeme müjdesi geldi. Hükümet, 2008 yılında olduğu gibi bu sene de eşit işe eşit ücret dengesini sağlamak için kamu çalışanlarına ek ödeme vermeye hazırlanıyor. Zam miktarı henüz tespit edilmedi ancak 60-100 lira arasında bir artış bekleniyor.

    Hükümetin 5 yıllık plan dahilinde uygulamaya koyduğu eşit işe eşit ücret düzenlemesi, ekonomik kiriz sebebiyle verilen aranın ardından yeniden devreye alınıyor. 2008 yılında başlayan uygulama ile 2012'ye kadar memurlar arasındaki ücret dengesizliğinin ortadan kaldırılması amaçlanıyordu. İlk adım 2008 yılında atılırken, aynı işi yaptığı halde düşük ücret alan memurlara 103 ile 275 lira arasında ek ödeme zammı yapılmıştı. Çalışanlar arasındaki dengeyi sağlayacak düzenlemenin 2012 yılına kadar süreceği belirtilmişti. Ancak araya giren ekonomik kriz sırasında düzenleme rafa kaldırılmıştı.

    Kriz aşılmasıyla birlikte hükümet, ek ödeme düzenlemesini yeniden gündeme aldı. Buna göre bu yıl memurlara, yüzdelik zam dışında ek ödeme de verilecek. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu konuda özel bir çalışma yapıldığını açıkladı. Geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 2 saatlik bir görüşme yapan Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu da konuyu Başbakan'a iletti. Gündoğdu, Başbakan Erdoğan'ın, toplantıda Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'dan ek ödemeye ilişkin bilgi alırken çalışma yapılması konusunda da talimat verdiğini söyledi. Kamuda yaklaşık 1 milyon 400 bin memur, döner sermaye ve kurum tazminatı gibi gelir kalemlerinden faydalanamıyor. Bu çalışanların maaşı, muadillerine göre daha düşük. Aradaki maaş farkının dengelenmesi için 5 yıl içinde ortalama 360 TL iyileştirme yapılması öngörülüyor. Bu çerçevede 5793 sayılı yasada değişiklik yapılmıştı. Böylece aynı unvana sahip, aynı işi yapan kamu personeli arasındaki ücret farklılığını gidermek için ek ödeme mekanizması devreye girdi.

    Yasa, ek ödemenin ne kadar olacağını belirleme yetkisini Bakanlar Kurulu'na bıraktı. Bu sebeple yaklaşık 1 milyon 400 bin memurun her yıl alacağı ek ödeme miktarı Bakanlar Kurulu tarafından tespit ediliyor. Kurul, bu yetkisini kullanarak 2008 yılında memurlara ek ödeme vermişti. Buna göre öğretmen ve imamlar 112, hizmetli 103, başkomiser 156, polis memuru 161, doktor 195, müsteşar 108 lira ek ödeme aldı. Uygulamanın takip eden yıllarda da sürmesi bekleniyordu. Ancak ekonomik krizle birlikte uygulama rafa kalkmıştı. Memur-Sen'in geçen yıl 60 TL'lik ek ödeme talebi, bütçe açığı sebebiyle kabul görmemişti.

    MAAŞLARDA 60-100 LİRA ARASINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

    Ancak ekonomide yakalanan bahar havası, memurun da yüzünü güldürecek. Edinilen bilgiye göre hükümet, memura bu yıl yüzdelik zam dışında ek ödeme de yapacak. Ek ödeme miktarının ne kadar olacağı henüz netlik kazanmazken ortalama 60 ile 100 TL arasında ek ödeme yapılması bekleniyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ek ödemelere ilişkin 2008 yılında bir düzenleme yapıldı, ilk adımı attık. O ilk adımın maliyeti 2,5 milyar lira civarındaydı. Daha sonra, bütçe imkânları elvermediği için sonrasını getiremedik. Ama şu anda üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki dönemde yine bütçe imkânları çerçevesinde fazla borçlanma ihtiyacını artırmadan bunu sağlayabilecek bir şekilde çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda yardımcı olacağız." dedi.

    Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise bu yıl toplu görüşmelerde hükümetten enflasyon üzerinde zam talep edeceklerini belirtirken, "Geçen yıl da ısrarla yüzde 4+4 zam istedik. Fakat Maliye kanadında kabul görmedi. Ancak enflasyon sebebiyle memurun aldığı zam yüzde 3,6 oldu. Eğer bu masada verilseydi bir anlamı olacaktı." değerlendirmesini yaptı.

    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #4
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ







    az da olsa gelsin
    hiç yoktan iyidir

  • #5
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    hala ses seda yok...
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #6
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    Alıntı 81gamze81 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hala ses seda yok...

    12 saat önce böyle demiştim ama beni duymuşlar sanırım.
    bakın bugün yayınlanan habere;


    Memura yüzde 5,4 zam masada, 60 TL ek ödeme de yolda

    2,5 milyonu aşkın kamu çalışanının gözü-kulağı, toplu görüşmelerin 24 ve 28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek oturumlarına çevrildi. Toplu sözleşme önerisi kabul edilmeyen sendikalar ile hükümet kanadı, bu toplantılarda tekliflerini masaya getirecek. Edinilen bilgiye göre Maliye Bakanlığı, yıllık yüzde 5,4 zamda ısrarlı. Ancak 60 liralık ek ödeme için de yeşil ışığın yakıldığı belirtiliyor.

    Hükümet ile sendikalar arasındaki zam pazarlığının detayları belli olmaya başladı. 2,5 milyon memuru ilgilendiren görüşmelerde Maliye 2011 için yüzde 5,4'lük zamda ısrar ederken, ek ödeme için kesenin ağzını açtı. Edinilen bilgilere göre pazarlıkta Maliye kanadı gelecek yılın ilk ve ikinci altı ayı için yüzde 2,7'şer zam öneriyor. Ayrıca 60 liralık ek ödemeye için de yeşil ışık yakıldı. Enflasyonun yüksek çıkması halinde aradaki farkı yansıtacaklarını belirten Maliye kaynakları, zam oranında hükümetin tavrının da belirleyici olacağını söyledi. Ek ödeme rakamının pazarlığın seyrine göre değişebileceği belirtiliyor. Hükümet krizden dolayı ek ödemeyi askıya alırken, gelecek yıl için memura verdiği sözü yerine getirmek istiyor.

    15 Ağustos'ta başlayan toplu görüşmelere 24 ve 28 Ağustos tarihlerinde devam edilecek. 24 Ağustos'taki görüşmelerde sendikalar mali ve sosyal haklara ilişkin önerilerini sunacak. Memur-Sen, gelecek yıl için 5+5 olmak üzere yüzde 10'luk zam talep ederken, 120 lira ek ödeme verilmesini ve aile yardımının artırılmasını istiyor. KESK'in, toplu sözleşme önerisi kabul edilmediği için masadan kalktığı görüşmelerde Türkiye Kamu-Sen ise en düşük memur maaşına 310 TL zam yapılmasında ısrar ediyor.

    Memurlara hükümetin verdiği sözlerin yerine getirileceğini aktaran Maliye kaynakları, mali disiplinden de taviz vermeyeceklerinin altını çizdi. 2011 yılı bütçe hazırlıkları devam ederken personel giderlerinde 4 milyar liralık artış yapılacağına yönelik bilginin görüşmelerde ortaya çıkmasıyla sendikaların enflasyon hedefinin üzerinde zam yapılacağı beklentisi boşa çıktı. Sendikaların bu rakamın yüzde 6'nın üzerinde zam anlamına geldiğine yönelik tespitlerine Maliye katılmıyor. Aradaki farkın 2011 yılında kamuya alınacak yeni memurlardan kaynaklandığına dikkat çekiliyor. Hükümet, gelecek yıl özürlüler başta olmak üzere çok sayıda öğretmen ve polis alacak.

    Zam ve sosyal haklara ilişkin iyileştirmelerin belirleneceği görüşmelerin 30 Ağustos'a kadar sonlandırılması gerekiyor. Sendikalarla hükümetin anlaşması halinde mutabakat zaptı imzalanarak alınan kararlar uygulamaya geçirilecek. Anlaşma sağlanamaz ise Uzlaştırma Kurulu devreye girecek. Bakanlar Kurulu, Uzlaştırma Kurulu'nun önerisine uyabileceği gibi bu öneriyi dikkate almadan zammı tek taraflı olarak da belirleyebilecek. Görüşmelerin seyri hakkında bilgi veren Maliye kaynakları, bu yılın geçen yıllardan farklı olduğunu belirterek, masadan anlaşma ile kalkmanın mümkün olduğunu kaydetti.
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #7
    TOPRAĞA_SÖZLÜ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28.Şubat.2010
    Nereden
    Ayaklarımın bastığı yerdeyim...
    Mesajlar
    949
    @TOPRAĞA_SÖZLÜ







    çok teşekkürler.Ya hu bana gülmeyin bu ek ödeme bize de olurmu.Yani sözleşmeli öğretmene.

  • #8
    kzncnnet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26.Mart.2009
    Nereden
    UŞAK
    Mesajlar
    1,393
    @kzncnnet







    teşekkürler

  • #9
    dilara13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Ağustos.2010
    Mesajlar
    37
    @dilara13







    oleyyyyyyyyyyyyy

  • #10
    Sema Nur ÇOBAN KAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Mayıs.2009
    Nereden
    AKSARAY-KONYA
    Mesajlar
    1,319
    @Sema Nur ÇOBAN KAYA







    Alıntı Emine TURAN TUNÇ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    az da olsa gelsin
    hiç yoktan iyidir
    bence deee

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Maliye Bakanı Sözleşmeli Personelin Kadroya Alınmasıyla İlgili Kararnameyi İmzaladı
      Konu Sahibi Meltem YANIKOĞLU Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 04.Haziran.2011, 17:07
    2. maliye bakanı sözleşmelilere müjdeyi twiter dan verdi
      Konu Sahibi hulya2121 Forum SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SORUNLARI
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 04.Haziran.2011, 15:23
    3. maliye bakanı 40,000 öğretmen alımı yapılacağını duyurdu
      Konu Sahibi eves Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 16.Mayıs.2011, 13:09
    4. MEB'den, aday memurlara aylıksız izin müjdesi
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 06.Ekim.2010, 23:53
    5. Maliye Bakanı Şimşek evlendi
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 09.Ocak.2010, 01:21

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş