İnternetteki en büyük tehdit çocukların uygunsuz içeriğe maruz kalması


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

İnternetteki en büyük tehdit çocukların uygunsuz içeriğe maruz kalması

  • #1
    Cemile ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    32,893
    @Cemile ÖZTÜRK



    İnternetteki en büyük tehdit çocukların uygunsuz içeriğe maruz kalması





    Dünyanın en büyük antivirüs yazılım kuruluşlarından birisi olan ESET’in ebeveynlerle ilgili yaptırdığı global araştırmada, internet kullanıcılarının yüzde 53,7’si, çocukların uygunsuz içeriğe maruz kalmasını büyük bir tehdit olarak değerlendirdi.

    ESET’in yaptırdığı araştırma, dünya çapındaki internet kullanıcılarının, çocukların online dünyada karşılaştıkları potansiyel tehlikelerin büyük oranda farkında olduklarını ortaya koydu. ESET tarafından uluslararası araştırma kuruluşları Insites Consulting ve United Consultants firmalarına yaptırılan global araştırmadan elde edilen bulgulara göre internet kullanıcılarının yüzde 53,7’si, çocukların uygunsuz içeriğe maruz kalmasını büyük bir tehdit olarak değerlendirdi. Yüzde 53,7’nin ayrıntısına bakıldığında bunların yüzde 25,9’u, uygunsuz içerikleri ‘en büyük tehdit’, yüzde 14,6’sı ‘çok büyük tehdit’ ve yüzde 13,2’si ‘oldukça büyük bir tehdit’ olarak nitelendirdi.
    ESET Farkındalık ve Araştırma Koordinatörü Sebastian Bortnik’e göre çocukların internette gezinirken tehlikelerden uzak kalmasını sağlamak için ebeveynlerin ve çocukların aklından çıkarmaması gereken bir kaç basit güvenlik kuralı olduğunu söyledi. Bortnik, ailelerin öncelikle çocuklarına bir kullanıcı adı açmaları tavsiyesinde bulundu. Bunun yanı sıra antivirüs yazılımının güncel tutulması gerektiğini kaydeden Bortnik, "Gezinme kayıtlarını izleyin. Eğer silindiklerini fark ederseniz, bu sizin çocuğunuzla oturup konuşmanızı gerektiren bir işaret olacaktır. Gözünüz web kamerasında olsun. Kullanılmadığından kapalı olduğundan emin olun. Çocuklarınızın sosyal ağlardaki ayarlarını kontrol edin. Herhangi bir kısıt olmadan herkese açık bir facebook duvarı çocuklarınızın güvenliği için ciddi bir risk oluşturur. Ebeveyn kontrol araçları kullanın. Bu araçlar ebeveynler için ciddi avantajdır. Gizli bilgilerinizi internet üzerinden göndermeyin. Bu bilgiyi çocuklarınıza da öğretmeniz güvenlik açısından çok önemli. Rahatsız edici mesajları cevaplamayı. Çocuklarınız internet üzerinden rahatsız edici mesajlar aldığında bu mesajlara karşılık vermemeleri üzerine onları eğitin. Online dünyadaki her şey gerçek değildir. Güvenilir bir kaynaktan gelse bile internette yer alan her şeyin gerçek olmadığı çocuklara iyice anlatılmalıdır. Çocuklarınızla açık bir şekilde iletişim kurmanız onların güvenliği açısından hayati bir öneme sahip olacaktır. Korkularını ve ilgi alanları paylaşmalarını cesaretlendiren bir politika izlemek onları cezayla baskı altına almaktan her zaman daha iyidir. Açık bir aile ortamı ve hem internette hem de yüz yüze açık iletişimde çocuğunuzun siber güvenliğini artırmak için son derece önemlidir." uyarılarında bulundu.


    CİHAN
    c i m i



    "Ben çocukken annem bana hep hayatın anahtarının mutluluk olduğunu anlatırdı. Okula gitmeye başladığım zaman, sınavda bana "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diye sordular. Ben de onlara "Mutlu olmak istiyorum" diye cevap verdim.
    Onlar bana, soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara, asıl onların hayatı anlamadıklarını söyledim. "

    John Lennon

  • #2
    celljuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Haziran.2011
    Nereden
    Aşkistan
    Mesajlar
    229
    @celljuck







    Yapılan araştırmalara göre feysbuku çökertmek isteyen grubun icinde 5 tane 'anne' olduğu öğrenildi.
    AŞIK Olmak Istiyorum SeNi sewdiğimi ihbaR etmişLeR ayRıLığa . . . geçeN güN yokLuğuN geLip TesLim aLdı beNi , ç0k şaHidim waRdı ama gözLeRim TanıkLık yapTı aLeyHime . . . BugüN Hüküm giydim yaLnızLığa . . AcıLaRıN hücResiNe KapaTTıLaR beNi we BiRTek 'SENSİZLİK' geLiyoR ziyaReTime ..

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Okullar Yaşam Merkezine Dönüşüyor(Okulların yaz tatilinde açık kalması)
      Konu Sahibi Meltem YANIKOĞLU Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 17.Şubat.2012, 01:11
    2. Sigara Dumanına Maruz Kalmak Çocukları Nasıl Etkiler?
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum ÇOCUK SAĞLIĞI
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 17.Şubat.2011, 18:53
    3. Boşanmış ailelerdeki çocuklar şiddete maruz kalıyor
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum ANNE-BABALAR
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 16.Şubat.2011, 23:32
    4. Saç kurutma makinesi kullanan çocuklar radyasyona maruz kalıyor
      Konu Sahibi Emine TURAN TUNÇ Forum SAĞLIK
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 05.Kasım.2009, 14:17

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş