Diyarbakır'da domuz gribi paniği devam ediyor. Domuz gribi nedeniyle Diyarbakır merkezde bulunan ilk ve orta dereceli okullar 20 Ekim salı gününden itibaren 1 hafta tatil edildi.

Diyarbakır'da Merkez Kayapınar İlçesi'ndeki Huzurevleri İlköğretim Okulu ve Hantepe Şehitleri İlköğretim Okulu'nda okuyan 6 ilköğretim öğrencisi ile 1 vatandaşa H1N1 gribi virüsü tespit edildi. Domuz gribi tespit edilen öğrenciler evlerinde aile fertleriyle birlikte karantina altına alındı. Kontrollerini sıklaştıran Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ile Hıfsızıha Müdürlüğü ekipleri, önlem amacıyla bugün iki okulun daha tatil edilmesini istedi. Bunun üzerine Diyarbakır Valiliği, Süleyman Nazif ve Dicle Kent İlköğretim Okullarında ikinci bir talimata kadar eğitim-öğretime ara verildi.

Diyarbakır Sağlık İl Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, domuz gribi tespit edilen 7 kişinin evlerinde karantinada olduklarını belirterek, "Yaptığımız kontroller sonucunda iki okulda daha domuz gribi şüphesi ile eğitim ve öğretimin durdurulmasını istedik. Diyarbakır Valiliği'nin talimatıyla Süleyman Nazif ve Dicle Kent İlköğretim Okulları'nda ikinci bir emre kadar eğitim-öğretime ara verildi. Karantina altında olan 6'sı öğrenci toplam 7 kişi için çalışmalarız ve kontrollerimiz sürüyor. Ekiplerimiz 24 saat karantina olan evlerin önünde hazır bekliyor. Domuz gribine yakalanan kişilerin evde karantina altına tutmamızın sebebi, virüsün yayılmasını önlemektir" dedi.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ: HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI

Diyarbakır Valiliği, 4 okulda 7 vaka üzerinde görülen domuz gribine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, her türlü tedbirin alındığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İlimizde toplam 7 H1N1 vakasına rastlanılmıştır. Bu vakalardan 5 tanesi öğrencilerimizde görülmüş olup, bu öğrencilerimizin eğitim gördükleri Hantepe Eğitim Şehitleri İlköğretim Okulu, Huzurevleri İlköğretim Okulu, Süleyman Nazif İlköğretim Okulu ve Diclekent İlköğretim Okulunda, 19 Ekim Pazartesi gününden itibaren 5 gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Domuz gribi vakaları ile ilgili her türlü tedbir alınmış olup gelişmelerden halkımız süratli olarak şeffaf bir şekilde bilgilendirilmeye devam edilecektir"

SAĞLIK MÜDÜRÜNÜN KIZI DA DOMUZ GRİBİ

Diyarbakır'da 7 ilköğretim öğrencisinde domuz gribi tespit edilmesinin ardından kentte 4 İlköğretim okulu 5 gün süreyle tatil edilirken, Vali Hüseyin Avni Mutlu başkanlığında oluşturulan kriz masası, kentteki tüm okulların tatil edilip edilmemesini görüşmek üzere toplandı.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, ilköğretim okulu öğrencisi kendi kızı M.K'nin yapılan testlerinde de domuz gribine rastlanıldığını söyledi. Kızının test sonuçlarını bu sabah aldığını ve pozitif çıktığını belirten Kubat, ailelerin tedirgin olmamalarını istedi. Domuz gribi konusunda tüm önlemlerin alındığını söyleyen Kubat, "Bu grip mevsimlik gripten daha kolay atlatılıyor. Hastalık tespit edilen kişilerin ateşlerine dikkat etmesi gerekiyor. Biz gerekli tüm önlemleri aldık. Oluşturulan kriz masası çalışmalarını sürdürüyor. Tüm sağlık kuruluşlarındaki personel de domuz gribine karşı uyarıldı" dedi.

AA