ÇANAKKALE
Çanakkale'nin Çan ve Yenice ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.


Çan Kaymakamı Hasan Gözen, yaptığı açıklamada, ilçede devam eden kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiğini bildirdi.


Yenice Milli Eğitim Halil İbrahim Koyuncu da ilçe merkezi ile bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli okullarda yarın için eğitime bir gün ara verildiğini kaydetti.


TOKAT
Tokat ve bazı ilçeleri ile Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.


Tokat Valiliğinden alınan bilgiye göre, şehir merkezi ve bazı ilçelerde önceki gün etkili olan kar yağışının ardından meteorolojinin uyarısı üzerine eğitime 1 gün ara verilmesi kararlaştırıldı.
Buna göre, Tokat kent merkezi ile Artova, Yeşilyurt, Sulusaray, Pazar, Turhal ve Zile ilçelerinde ilköğretim ve ortaöretim okullarında yarın eğitim yapılamayacak.


SİVAS
Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde Kaymakamlık tarafından ilçe merkezi, beldeler ve köylerde eğitime 1 gün ara verildi.


KARAMAN
Kar yağışı nedeniyle Karaman'ın Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde eğitime verilen ara 1 gün daha uzatıldı. Konya'nın Taşkent ilçesinde ise eğitime bir gün ara verildi.


Başyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Atlı, yaptığı açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle Salı gününden itibaren Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime verilen aranın 1 gün daha uzatıldığını belirtti.


KONYA
Konya'nın Taşkent ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.


Konya'nın Akören, Hadim, Bozkır ve Hüyük ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilmişti.


BİNGÖL
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın da ara verildi.


Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında 10 Şubat tarihinde eğitime ara verildiği bildirildi.


Daha önce il genelindeki okullar dün ve bugün tatil edilmişti.


MALATYA
Malatya Valiliği, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle il merkezindeki okullarda eğitime 1 gün ara verdi.


Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Müdürlüğünden, soğuk ve kar yağışlı havanın devam etmesi ve kar yağışı ile birlikte buzlanma ve don olayı meydana gelebileceği uyarısı yapılması üzerine il merkezindeki tüm okulların 1 gün süre ile tatil edildiği belirtildi.


Açıklamada, ''Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar, kalp ve böbrek yetmezliği ile kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanlar ve engelli kamu personelinin 10 Şubat 2012 tarihinde idari izinli sayılmaları, ilköğretim ve liselerinde tatil edilmesi Valiliğimizce uygun görülmüştür'' denildi.


Malatya Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle 8-9 Şubat tarihlerinde okulları 2 gün süre ile tatil etmişti.


MUŞ
Muş'ta yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle eğitime yarın da ara verildi.


Muş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle birçok yerleşim biriminde yolların kapandığı, öğrencilerin ve öğretmenlerin okullara erişiminde büyük zorluklar yaşadığı bildirildi.


Açıklamada, olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, il genelindeki ilköğretim okulları ve liselerde eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.


BİTLİS
Kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve merkeze bağlı köylerde, eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.


Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle, merkez ve merkeze bağlı köy okullarında, ilköğretim ve liselerde, eğitime 2 gün daha ara verdiklerini duyurdu.


Açıklamada, ''yatılı ilköğretim bölge okulları ile pansiyonlu ortaöğretim okullarında eğitim öğretimin devam etmesinin uygun görüldüğü''kaydedildi.


Bitlis'in Mutki ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 3 gün ara verildi.


Mutki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime 3 gün ara verildiğini bildirdi. Bu arada, çığ düşmesi sonucu kapanan Bitlis-Mutki karayolu, yapılan çalışmaların ardından yeniden ulaşıma açıldı.


ADIYAMAN
Yoğun kar yağışı nedeniyle Adıyaman'ın bazı ilçelerinde eğitime ara verildi.


Adıyaman'ın Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, kar yağışı nedeniyle oluşacak aksaklıkları göz önünde bulundurarak ilçe genelinde eğitime 1 gün ara verdiklerini bildirdi.


Sincik ilçesi ve köylerinde de yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün süreyle eğitime ara verildi. İlçede 20 köy ile 40 mezranın yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.


Gerger ilçesi ile köylerinde de eğitime 1 gün ara verildiği, kapalı 15 köy yolunun açılmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.


Gölbaşı ilçesi ve köylerinde eğitime 1 gün ara verildiği öğrenildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, okulların 13 Şubat Pazartesi günü açılacağını ifade etti.


Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde dünden beri devam eden kar yağışı nedeniyle taşıma merkezli İzci ve Yeşiltepe ilköğretim okulları ile yolları kardan dolayı kapalı olan Mutlu, Karagöl, Fatih ve Taşdamlar ilköğretim okullarında 3 gün süreyle eğitime ara verildi. İlçede 16 köyün yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, ilçe merkezi ve Pınarbaşı beldesinde eğitime devam edildiğini belirtti.


TUNCELİ


Tunceli kent merkezi ile bazı ilçelerde olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.


Tunceli İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karara göre, Tunceli ile Hozat, Mazgirt, Çemişgezek, Pülümür ve Ovacık ilçelerinde ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında yarın eğitim yapılmayacak.


ERZURUM


Erzurum'un Merkez, Aziziye, Yakutiye, Palandölen ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.


AĞRI


Ağrı'yı etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle il ve ilçe merkezleri de dahil olmak üzere ildeki bütün ilk ve orta dereceli okullar, yarın tatil edildi.