Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER 08 Ekim 2011 tarihinde saat 20:40’da Genel Başkanımız İsmail KONCUK’u arayarak, rotasyon konusunda şu an itibariyle bir çalışmalarının olmadığını söyledi. İnternet sitelerinde yayınlanan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı.

Genel Başkan Koncuk, bu haber sadece internet sitelerinde yok, Müsteşarınız Emin ZARARSIZ’da benzeri ifadeleri kullandı, bu ifadeler rotasyon olacağını ima eden ifadelerdi, dedi. Rotasyon olup olmayacağını da Sayın DİNÇER’e soran Genel Başkan Koncuk, şuanda böyle bir çalışmamız yok, ilerde düşünürsek sizlerin görüşlerinemutlaka başvuracağız, dedi.

Genel Başkan Koncuk, öğretmenlere rotasyon uygulamasının hiç düşünülmemesigerektiğini, bunun çok ciddi sıkıntılara sebep olacağını söyledi.Bu sözler üzerine Sayın Bakan, görüşlerinizi almak istediğimizde bu karşı görüşlerinizi bize bildirin, dedi.

Sayın Bakanın açıklamalarından anlaşılması gereken, şuan itibariyle rotasyona dair net bir çalışmanın olmadığıdır, ancak bu durum ilerde rotasyon olmayacağı anlamına da gelmemektedir.