Bakan Akdağ aşılandı Erdoğan 'olmam' dedi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ dün A gribi aşısı oldu. Ancak Başbakan'ın da aşılanacağını söylemesi Erdoğan'ın sert tepkisine yol açtı.

A gribi aşısı, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı karşı karşıya getirdi. Bakan Akdağ, sabah saatlerinde aşı olurken, Başbakan Tayyip Erdoğan, dün öğlenleyin yapılan AK Parti grup toplantısında, "Sağlık Bakanı'nın aşı konusundaki görüşünü paylaşmadığını" açıkladı. Erdoğan, toplantıdan sonra "Aşı olmayı düşünmediğini" söylerken, Akdağ'a tepkisini, aşı olacaklar listesini kastederek "Cumhurbaşkanı'nın ve benim adımı vermişsin. Hemen düzelt" sözleriyle sürdürdü. Akdağ, "Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, bakanlara, milletvekillerine aşı olmalarını önerdiniz mi?'' sorusuna "Benim önerimle kimseye aşı yapılmıyor. Bir de tabii 55-60 yaşın üzerindeki insanların biraz daha virüse korumalı olduğu kabul ediliyor'' dedi.

'ZORLAMA OLMAZ'
Erdoğan ise AK Parti grup toplantısında domuz gribiyle ilgili önerilerini sıraladı ve vatandaşlara, "Lütfen bu süreç içerisinde öpüşmeyin. Tokalaştığınızda lütfen ellerinizi yıkayın, dezenfekte edin'' dedi. Aşı konusunda Bakan Akdağ ile aynı görüşte olmadığını belirten Erdoğan, "Sağlık Bakanım ile aynı düşünmüyorum. Kimseyi mecbur edemeyiz. Bu konuda vatandaşım kendi isteğine bağlı olarak böyle bir yolu tercih ederse, eyvallah...Ama etmiyorsa, 'muhakkak yaptırmanız gerekir' diye böyle bir kampanyanın sürdürülmesi doğru değildir. Yapacağımız şey, siyasi irade olarak bunu isteğe bağlı hale getirmektir. Yarın bunun faturasını siyasi iradeye kesilmesin. Cebren bu iş olmaz, isteğe bağlı olur" dedi.