Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, lisans düzeyinde uzaktan eğitim vermek için hazırladıkları projenin geçen yıl Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandığını, Türkiye’de geçen yıl ilk kez uygulanan proje kapsamında bu yıl 3 yeni bölüm daha açıldığını söyledi.

1997 yılında başladıkları internet destekli eğitim çalışmasını her geçen yıl genişlettiklerini belirten Duman “Geçen yıl ek kontenjanla bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği ve insan kaynakları lisans programlarında eğitim vermeye başladık. Bizim projemizin adı ‘karma öğretim’.

YILLIK ÖĞRETİM ÜCRETİ BİN TL

Derslerin yüzde 30’u cumartesi ve pazar günleri sınıf ortamında yüzde 100’e örgün eğitim ile verilirken, bunun yanı sıra ilave olarak derslerin tamamı internet aracılığıyla öğrencilere sunuluyor” dedi. Geçen yıl açılan bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği ve insan kaynakları bölümlerine 150 öğrenci alındığını hatırlatan Durman, karma öğretim lisans programlarında yıllık bin TL’ye yakın öğrenim ücreti alındığını kaydetti.
Memurlanernet.