Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Yöneticilerinin Rotasyonunu yönetmelikte geçici madde değişikliği yaparak iptal etmiştir. Rotasyonun tümünün aynı anda yapılması bazı tamir edilemeyecek sıkıntılara yol açabilecekti. Eğitim-Bir-Sen olarak rotasyonla ilgili tercih ekranı açılmadan doğabilecek tehlikelere dikkat çekmiş ve “Rotasyonda Kriter Kurumsal Hafızayı Korumak Olmalıdır” açıklamamızla bakanlığı uyarmıştık.

Rotasyon kapsamında olan bütün yöneticilerin aynı anda rotasyona uğramalarının doğuracağı sıkıntılara dikkat çektiğimiz 31.07.2013 tarihli açıklamamızda; “…İl milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerinin rotasyonunun aynı anda yapılıp yapılmaması tartışmaları yapılmaktadır. Özellikle ilçe milli eğitim müdürleri ile şube müdürlerinin rotasyonunun aynı anda yapılması, tüm yöneticilerin ayna anda rotasyona uğraması gibi kurumsal hafızanın sıfırlanmasına yol açabilecek sorunlar meydana getirebilir. Kurumlarda kurumsal hafızanın korunması, hizmetlerde aksamanın ve anakronizme düşmenin önüne geçen bir durumdur. Bu itibarla il milli eğitim müdür yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürü rotasyonunun aynı anda tek kalemde yapılması konusunun gözden geçirilmesi faydalı olacaktır.” Diyerek ortaya koyduğumuz gerekçelerin müracaatlar alındıktan sonra bile olsa dikkate alınmış olması yaşanabilecek olası sıkıntıları ortadan kaldırmıştır.

Rotasyonun İptali İçin Değiştirilen Yönetmelik Maddesi:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİNİN YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMALARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 4.7.2013 tarihli ve 28697 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaları Hakkında Yönetmeliğin geçici 2 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

.mebpersoneli.com.tr