Balıkesir Milletvekili Milli Eğitim Komisyon Ahmet Duran BULUT; Geleceğimizi inşa eden çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin yoksulluk sınırında yaşamak durumunda bırakıldıklarını ifade ederek konuyu TBMM gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanının yazılı olarak cevaplaması üzerine yazılı soru önergesi verdiğini ifade etti.

Bulut; Ülkemizin geleceğini inşa eden ve çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin yoksulluk sınırında yaşamak durumunda bırakıldıklarını, Öğretmen maaşlarının düşüklüğü ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanının yazılı olarak cevaplaması üzerine yazılı soru önergesi verdiğini belirtti.


Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda AKP İktidarı döneminde öğretmen maaşlarının 2 kat arttığını her fırsatta gündeme getirildiğini, 2003 yılında bir devlet memuru 30 – 40 bin TL arasında bir ücretle ev sahibi olabilirken, Bugün bir devlet memuru ev almaya kalksa ortalama 150 bin TL’yi gözden çıkarmak durumunda olduğunu ve artışın 5 kat olduğunu belirtti. AKP’nin İktidara geldiğin de bir litre benzin 1,55 TL iken bugün 4,35 TL olduğunu ve artışın yaklaşık 3 kat olduğunu ifade etti. Bu örneklerin daha da artırılabileceğini ifade eden Bulut; Öğretmenlerimizin maaşlarındaki artışlar gündeme getirilirken zorunlu harcamalara gelen zamların açıklanmadığını ifade etti.

İktidarları döneminde öğretmen maaşlarını yüzde 242 artırdık diye övünmektesiniz. İktidarınız döneminde maaş artışı yapmış olduğunuz diğer kamu personellerinin ücret artış oranları nedir?

Farklı kurumlarda çalışan personellerin 2003 yılında ne kadar ücret almaktaydı? Bugün ne kadar ücret almaktadırlar?

Ulaşım, faturalar, çocuk giderleri, yemek v.b gibi kalemler hesaplandığında aylık giderler ortalama 1550 TL’ye tekabül etmekte ancak göreve yeni başlayan öğretmenimizin aldığı maaş 1530 TL civarındadır. Bu durumda öğretmenlerimize takdir edilen maaşı yeterli buluyor musunuz? Maaşların artırılması konusunda, Bakanlığınız ne tür çalışmalar yapmaktadır?
Kaynak: personelmeb