Milli Eğitim Bakanlığının 4+4+4 sistemine geçmesiyle okullarımızın ilkokul ve ortaokul olarak ayrılacak olması dolayısıyla okullarımızın norm kadroları yeniden belirlenecek.

İstanbul , Ankara , İzmir gibi illerde okulların gruplandırma çalışmaları başladı. Okullarımızın birbirine yakınlık durumu ve sosyal ve ekonomik çevre koşulları da göz önüne alınarak İlkokul ve Ortaokul olarak ayrılacak olması okulların norm kadrolarının yeniden belirlenmesine neden olacak. İlkokullarda sınıf öğretmeni, ortaokullara ise branş öğretmenlerimiz 3 yıl içerisinde tamamen geçiş yapacak.

Yeni eğitim sistemi ve okulların ilk ve ortaokul olarak ayrılması ve bu okulların norm kadro tespitlerinin yapılması Mayıs ayına yetişmez.

Öğretmenlerin İl İçi yer değiştirme başvuruları her yıl Mayıs ayının ikinci haftası alınmaktadır. Öğretmenlerimizin İl için tayin başvurularının Mayıs ayında alınması durumunda sıkıntı yaşanacaktır. Keza okullarımızın yeni sisteme göre norm kadrolarının belirlenmesinden sonra il içi yer değiştirme başvuruları alınmalıdır. Okulların mevcut durumları ve norm kadrolarına göre il içi tayin başvuruları alınırsa Bakanlık bir çıkmazın içerisine girer ve norm kadro tespitlerinden sonra tekrar il içi tayin başvurusu almak zorunda kalır.

Sonuç olarak ; Mayıs ayında yapılması planlanan il içi nakil başvurularının, okulların kurum tipi tespitleri ve norm kadro tespitlerinden sonra yapılması işlerin daha sağlıklı yürümesini ve bir karmaşanın önüne geçilmesini sağlayacaktır. Keza bugünlerde Bakanlık koridorlarında da il içi tayinlerin ertelenebileceği yönünde sesler yükselmeye başlamıştır.

KamudanHaber.Com