17 Nisan 2010 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 27555

YÖNETMELİK

Millî Eğitim Bakanlığından:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM VE ORTA ÖĞRETİM

KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 13/1/2005 tarihli ve 25699 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin 32 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Okul veya kurumlarda kutlanabilecek ya da anılabilecek gün ve haftalar, Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesinde düzenlenmiştir (EK-2). Bu çizelgede yer almayan diğer ulusal veya uluslararası gün ve haftaların kutlanıp anılmasına öğretmenler kurulunca karar verilebilir. Bu konuda Bakanlığın internet adresindeki Tüm Kuruluşların Belirli Gün ve Haftaları Listesinden de yararlanılabilir.”

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin EK-2’sinde yer alan Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesinin “Dünya AIDS Günü (1 Aralık)” satırından sonra gelmek üzere “Mevlana Haftası (2-9 Aralık)” satırı; “Dünya Kitap Günü ve Kütüphaneler Haftası (23 Nisan gününü içine alan hafta)” satırından sonra gelmek üzere “Yunus Emre Haftası (Mayıs ayının ilk haftası)” satırı eklenmiş ve aynı EK’te yer alan “Açıklama” paragrafı yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.


alıntı