30 Nisan 2011 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 27920

YÖNETMELİK

Millî Eğitim Bakanlığından:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 6/9/1998 tarihli ve 23455 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Öğretmen Liseleri Yönetmeliğinin 14 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Ancak, okullarda öğrenim görmekte iken;

a) Şehit veya gazi çocuğu durumuna düşen öğrencilerin nakilleri, istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri hâlinde bir defaya mahsus olmak üzere boş kontenjan ve puan şartı aranmaksızın istedikleri farklı bir yerleşim yerindeki okullardan birine yapılır. Bu kapsamda nakilleri yapılan öğrencilerin yerleştirme puanı, nakil gidilen okulun nakillere esas taban puanı ve kontenjanında dikkate alınmaz.

b) Kontenjan şartı nedeniyle nakli yapılamayan öğrencilerden anne veya babası ölen veya kamu görevinden dolayı anne veya babasının görev yeri değişen öğrencilerin nakilleri, durumlarını belgelendirmeleri, birinci fıkradaki yerleştirmeye esas taban puan şartının korunması ve sınıflarındaki azami şube öğrenci mevcudunun % 10’unu geçmemesi kaydıyla anne veya babasının ikametinin veya memuriyet görevinin bulunduğu yerleşim yerindeki okullardan birine yapılır.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 19 – Okullarda her şube için öğrenci mevcudu otuzu geçemez. Ancak 14 üncü maddenin ikinci fıkrasının (b) bendi kapsamında nakli yapılan öğrenciler nedeniyle şube öğrenci mevcudu %10 kadar artırılabilir.

Sınıf tekrarına kalan öğrencilerden dolayı şube öğrenci mevcudunun otuzu aşması hâlinde komisyon kararıyla aynı sınıf düzeyinde yeni şube açılabilir.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür

memurlarnet