CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 2 tercih yapan ve tercihleri dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemediğini belirten bir öğretmenin tercihleri dışındaki bir eğitim kurumuna atanması, buna karşın puanı yüksek olan bir öğretmenin atanmamasını TBMM gündemine taşıdı.
CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Üyesi Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. İstifa eden öğretmenlerin tekrar göreve başlamak isteyenlerin atamalarının hizmet süresi üstünlüğü esasına göre yapıldığını anımsatan İnce, "Ancak bazı açıktan atamalarda hizmet süresi üstünlüğü esasının gözetilmediği, aynı branştan iki öğretmenin aynı atama döneminde müracaat ettikleri, bu iki öğretmenden hizmet süresi 2 yıl 10 ay 16 gün olan öğretmenin atanmak için 20 tercih yaptığı ve ayrıca tercihleri dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istediği, hizmet süresi 2 yıl 9 ay 5 gün olan diğer öğretmenin ise sadece 2 tercih yaptığı ve tercihleri dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemediği, buna rağmen 2 tercih yapan ve tercihleri dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemediğini belirten öğretmenin tercihleri dışında olan Karaman Ermenek İmam Hatip Lisesi’ne Edebiyat öğretmeni olarak atandığı bilinmektedir’ açıklamasında bulundu.
2009/1 atama döneminde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 92. maddesine göre kaç kişinin müracaat ettiğini soran İnce, bu kişilerin isimleri, branşları ve hizmet sürelerinin açıklanmasını istedi. 2009/1 atama döneminde bu kapsamda müracaat edenlerin kaçının atandığının da bildirilmesini isteyen İnce, "2009/1 atama döneminde belirtilen süre için başvurusunu yapan Serap Altun isimli öğretmenimizin 20 tercih yapmasına ve tercihleri dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istediğini belirtmesine rağmen atanamamasının gerekçesi nedir? Buna karşın, hizmet süresi Serap Altun’dan daha az olan, 2 tercih yapan ve tercihleri dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemediğini belirten Belgin Demir isimli öğretmenimizin tercihleri dışındaki bir eğitim kurumuna atanmasının gerekçesi nedir?"sorularına yanıt istedi.
Serap Altun isimli öğretmeninin hakkının açıkça "ihlal" edildiğini söyleyen İnce, Altun’a "hakkının teslim edilmesi" için Bakan Çubukçu’nun girişimde bulunup bulunmayacağını sordu. İnce, "Hizmet süresi üstünlüğü esasına göre yapıldığı, torpil, kayırma, öne çıkarma gibi yöntemlere yer olmadığı iddia edilen bu atamada sorumluluğu bulunan kişiler hakkında bir soruşturma açılacak mıdır?" dedi.