Milli Eğitim Bakanlığı en son 2000 yılında şube müdürlüğü yazılı sınavını yapmıştı. 13 yıl sonra ilk defa 29 Aralık 2013 tarihinde şube müdürlüğü yazılı sınavını gerçekleştirecek . Sınav kılavuzu yayınlandı.

klavuzu indirmek için:

Tasra_subemudurlugu_gorevdeyukselme.pdf<br></br>


Sınavı ÖSYM yapacak. MEB’te bu sınav ile birlikte birçok ilkler gerçekleşecek ….

1-Şube müdürü münhal kadro sayısını bakanlık 1883 olarak açıklamıştı . Ancak alınacak şube müdürü sayısı 1709 olarak belirlenmiştir. 174 eksik. Sözlü sınava 5127 MEB personeli çağrılacak.

2- Şube müdürlüğü sınavına girmek için fakülte mezunları 10, yüksekokul mezunlarının ise 12 yıl hizmetinin bulunması gerekmektedir.

3- Sınava girecek ve başarılı olan adayların isimleri internet sitesinde yayınlanacak. İlk defa böyle bir uygulama yapılacak.

4-Şube müdürü adaylarına 60 soru sorulacak, yanlış doğruyu götürmeyecek. TEOGS te ki gibi olacak.

5-Başvurular ÖSYM merkezlerine yapılacak. Sınava girecek adayların fotoğrafları çekilecek. ÖSYM sınavına girer gibi uygulama yapılacak.

6- Sınava girmek için 95TL yatırılacak. Sınav başvurusu için 3TL, itiraz için 5TL,şifre unutanlar 2TL, sınavda soru köklerine itiraz için 20TL ücret yatırılacak. Yani şube müdürü adayları için pahalı bir sınav olacak!

7- Sınav 29 Aralık 2013 tarihinde yapılacak, Ancak sözlü sınav takvimi belirsiz. Sınav sonuçları 6 ay geçerli olacak. Yani Haziran-2014 sonuna kadar sözlü sınav yapılmak zorunda…

Cengiz ŞAHİN