İNANAMIYORUM...KPSS'de 10 bin dolara soru satılmış - Sayfa 2


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

İNANAMIYORUM...KPSS'de 10 bin dolara soru satılmış

  1. #11
    TURKUAZ-E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    BURSA
    Mesajlar
    3,548
    @TURKUAZ-E



    KPSS'DEKİ REZALET ÇÖZÜLDÜ!!!





    KPSS'de 10 bin dolara soru satılmış

    KPSS'deki rezalet çözüldü, soruların sızdığı anlaşıldı. Sorular ise adaylara 10 bin dolara satılmış.


    YÖK, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı, KPSS sorularını ÖSYM’nin içinden sızdıran bir şebekenin adaylara 10 bin dolara sattığını belirledi.

    KPSS’de kopya çekildiği iddialarının ardından gerçek gün yüzüne çıktı. YÖK Denetleme Kurulu, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın üç koldan yürüttüğü soruşturmada KPSS sorularının ÖSYM içinden sızdırıldığı bilgisine ulaşıldı. 10-11 Temmuz’da yapılan sınav sorularının tamamı veya tamamına yakınını doğru yanıtlayan adayların teknik takibi sonrası bazı adayların sınavdan günler öncesinde sorulara para karşılığı ulaştığı belirlendi.

    BİR SAAT KALA BİN 500 DOLAR

    Kopya skandalına karışan adaylar KPSS sorularını 10 bin dolar karşılığı günler öncesinden edinirken, bu miktarın sınava az bir süre kala düşürüldüğü tespit edildi. Sınava bir saat kala soruları alan bir adayın şebeke üyelerine bin 500 dolar ödeme yaptığı öğrenildi. Kopya şebekesinin çok farklı illerde adaylara soruları ulaştırdığı tespit edilirken, kaç adayın şebeke ile yasadışı alışverişe girdiği halen araştırılıyor. Savcı, soru bankasını oluşturan üyelerin bilgisayarlarını ve telefonlarını hâlâ inceliyor.

    ATAMALAR GECİKMEYECEK

    Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS’deki kopya skandalı nedeniyle ertelenen öğretmen atamalarını sınavın kısmen iptali durumunda bir ay içinde yapmayı planlıyor. Ancak kopya skandalına karışan aday sayısının binlere ulaşması ve sınavın tamamen iptali durumunda ise kısa bir süre içinde sınavın yapılması için harekete geçilecek. Bu durumda da atamaların kasım ayına sarkabileceği ifade edildi.

    ÖSYM'DE BİRDEN FAZLA GÜVENLİK AÇIĞI

    2010 KPSS’de kopya skandalı ile çalkalanan ÖSYM’de çok sayıda güvenlik açığı tespit edildi. KPSS ile ilgili YÖK Denetleme Kurulu’nun hazırladığı raporda, sınav sorularının güvenliğinin yeterli derecede olmadığı tespiti yapıldı. Özellikle ‘kurum çalışanlarının dışarı ile bağlantılarının sınavlar açısından güvenlik açığı oluşturduğu’ tespiti YÖK Denetleme Kurulu raporunda yer aldı. Raporda güvenlik zafiyetinin tek tek görevli isimler üzerinden, somut örneklerle tespitlerinin yapılması ve birden fazla noktada güvenlik zaafiyeti olduğunun belirlenmesi sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen atamalarını erteleme kararı aldığı öğrenildi.


    TÜM BÖLÜMLERİN SORULARI SIZDIRILDI

    Sınavda şebeke tarafından dışarı çıkartılan soruların sadece Eğitim Bilimleri’ni kapsamadığı, Genel Yetenek ve Genel Kültür Olmak üzere sınavın başka bölümlerinde de soruların sızdırıldığı belirlendi.

    BAŞKANIN BİLGİSAYARI İNCELEMEDE

    ÖSYM’deki inceleme dün de devam etti. İlk belirlemelere göre bir kurum çalışanının soruları para karşılığı şebekeye sızdırdığı tespit edildi. Soruların e- posta ile gönderildiği öne sürülen Isparta’daki Öğretmen BS’ nin de bilgisayarına el konmuştu. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da dahil olmak üzere, yönetici ve çalışanların bilgisayarları incelemeye alındı. Tespitler sonrası YÖK, KPSS’de kısmi iptal seçeneği üzerinde duruyor. Kopya skandalına karıştığı belirlenenlerin sınavının iptali, diğerlerinin yeniden sıralamasının yapılması planlanıyor.


    mynet
    Benim sana verebileceğim
    çok şey yok aslında...
    çay var içersen
    ben var seversen
    yol var gidersen...





    ...ßen ßeni ßırakırsam
    Sen ßeni ßırakma YARAB...
    ♥ ♥ ♥ ♥

  2. #12
    Burcu Yeşilyayla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,066
    @Burcu Yeşilyayla







    "Kopya skandalına karıştığı belirlenenlerin sınavının iptali, diğerlerinin yeniden sıralamasının yapılması planlanıyor."

    Evet bunu bekliyoruz.

  3. #13
    esen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Nisan.2009
    Nereden
    kayseri
    Mesajlar
    61
    @esen







    geleceğim emeklerim 10.000$ dolara satılmış yaa hakkım zehir zıkkım olsun

  4. #14
    Cihan ÇAĞLAYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    5,536
    @Cihan ÇAĞLAYAN







    bilgisayarlar ve ösym ye biraz geç baskın yapıldı ilk gün bakın yapılacaktı.. herşey ihmal..
    * Tuttum, taa içime oturttum seni...

  5. #15
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN







    hak yemekden başka neydir bu allh aşkına ve bizi artık bu sınavların doğruluğuna nasıl güveneceğiz Türkiye de ki eğitim siisteminii rezalet olduğu ortaya çıktı onca öğretmen beklerken,insanlar emekleri ile çalışıp bir yerlere gelmeye çalışırkenn, birileri soruları satsıın diğerlei de idtedikleri yerlere gelsin yazııkkk!!!!!

  6. #16
    TOPRAĞA_SÖZLÜ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28.Şubat.2010
    Nereden
    Ayaklarımın bastığı yerdeyim...
    Mesajlar
    949
    @TOPRAĞA_SÖZLÜ







    Arkadaşlar HAK yerini bulur en kısa zamanda buna emin olun

  7. #17
    Burcu Yeşilyayla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,066
    @Burcu Yeşilyayla







    NTV de saat 16.00 da Nimet Çubukçu basın toplantısı yapacak. Mail atalım arkadaşlar. İptal olursa mağdur olacağımızdan bahsedelim. Sınav modundan çıktık artık puanlar yeniden hesaplanmalı bunu dile getirelim.

  8. #18
    sementa11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Eylül.2009
    Nereden
    Türkiye
    Mesajlar
    279
    @sementa11







    Alıntı 81gamze81 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi bir daha baştan soruların hazırlanması için zaman gececek,sınav belgelerinin yeniden dağıtılması vs. sınav sonucunun acıklanması falan epey zaman gececek.
    inşallah 2. döneme sarkıtmazlar.
    peki sınav olursa bu sınavı hangi kurum yapar?? yine ösym mi?? hiç yapmasınlar daha iyi.. benim ösym ye güvenim kalmadı.

  9. #19
    d kara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Nisan.2009
    Nereden
    KASTAMONU
    Mesajlar
    8,423
    @d kara



    KPSS VE SORULAR





    KPSS sorularının mail halinde dağıtımı 3 saat 22 dakikalık sürede gerçekleşti....


    KPSS soruları 5 Temmuz tarihinde saat 11.00’de basılmak için matbaaya gönderiliyor. Soruların mail halinde dağıtım saati ise 14.22. 3 saat 22 dakikalık sürede neler olup bittiği düğümü çözecek.

    Ankara'da günlerdir gündemin ilk sıralarında yer alan KPSS'de kopya iddiaları için savcılığın araştırması devam ediyor.KPSS soruları 5 Temmuz tarihinde saat 11.00’de basılmak için matbaaya gönderiliyor. İddialara göre soruların mail halinde dağıtım saati ise 14.22. Savcılık bu 3 saat 22 dakikalık sürede neler olup bittiğini araştırıyor. Sorular matbaadan mı sızdırıldı yoksa sınav merkezinden mi? Polisin ÖSYM merkezindeki araması sürerken ÖSYM yetkilileri önümüzdeki günlerde yapılacak yeni KPSS sorularının polis tarafından dışarıya çıkarılmasına izin vermedi.Bilgisayarları dışarı çıkaramayan polis, bilgisayar hard disklerini de inceleme yapmak üzere kendi laboratuvarlarına götüremedi. Polisler, hard diskler üzerindeki incelemesine ÖSYM merkezinde devam ediyor.ÖSYM hazırlanan soruları ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, sınav komisyonu başkanı ve komisyon başkan yardımcısı görebiliyor.Basılmak üzere matbaaya yollanan soruları matbaa çalışanları görüyor ancak çalışanlar 15-20 gün boyunca işyerlerinden dışarı çıkamıyor, aileleriyle görüşemiyorlar. Telefon konuşması yapmaları yasak ve hastaneye bile polis gözetiminde gidebiliyorlar.

    Gözaltına alınan çoban serbest...

    Kamu personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının e-posta yoluyla gönderildiği adres olarak gösterilen Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ne bağlı Sücüllü Belydesi'nde oturan Baki Saçı (24) geterildiği Ankara'da çıkarıldığı adliyede yapılan sorgulamanın ardından serbest bırakıldı. Saçı, dün akşam jandarma tarafından gözaltına alınırken, bugün de Ankara'da emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 1,5 saat sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

    Baki Saçı dün yaptığı basın toplantısında KPSS sorularının kendisine gönderildiği ve buradan başka kişilere dağıldığı iddialarını reddederken, bugünkü sorgulamasında ise suçlamaları kabul etmeyip, soruların bulunduğu bilgisayarın kendisine ait olmadığını savundu.


    ntvmsnbc
    BEN BİR DELİYİM


    ANLAMAYANA AZ GELİRİM,ANLAYANA ÇOK

  10. #20
    yalcin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Ağustos.2010
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    348
    @yalcin







    teşekkürler bilgi için

    Sonuç ne olursa olsun bu kopya olayından haksızlığa uğrayanlar olmuştur ve olacaktır.
    Önemli olan bundan sonraki sınavlarda da artık bu tür olayların yaşanmamasıdır umarım bundan güzel bir ders çıkarılmıştır.Bu arada kopyacılara verdikleri bu zarardan dolayı kesinlikle büyük yaptırımlar uygulanmalıdır. Bence en güzel yaptırım kopyacıların bir daha sınava girememeleri olacaktır.

YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

Benzer Konular

  1. 2012 Kpss Soru ve Cevap Anahtarı Yayımlandı
    Konu Sahibi LL_MeraL Forum KPSS GENEL
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 12.Temmuz.2012, 12:42
  2. Lise KPSS için bir soru?
    Konu Sahibi bjk--nesrin Forum KPSS GENEL
    Cevap: 8
    Son Mesaj : 04.Temmuz.2012, 00:12
  3. 2011 KPSS'de Farklı Soru Tipleri Olacak
    Konu Sahibi efsa Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
    Cevap: 4
    Son Mesaj : 16.Aralık.2010, 15:28
  4. 2010 KPSS soru ve cevapları
    Konu Sahibi ** kevser** Forum KPSS GENEL
    Cevap: 13
    Son Mesaj : 09.Ağustos.2010, 14:09
  5. KPSS hakkında 7 soru 7 cevap
    Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum KPSS GENEL
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 19.Haziran.2010, 14:02

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook ile Baglan Giriş