Sendikamızın çabaları neticesinde il içi yer değişikliği hakkı verildi. Ancak iller arası yer değişikliği hakkının verilmemesi, öğretmenlerimizin bir kısmının mağduriyetine neden olmaktadır.

Haziran ayında il içi ve il dışı yer değiştirmeler birlikte yapılmıştı. İller arası yer değiştirmelerde kontenjan sınırlamasından dolayı yer değiştirmeler önemli oranda gerçekleşmediği için öğretmenlerimiz mağdur olmuştur.

İl içi yer değişikliği hakkı bir kez daha verilirken, iller arası yer değişikliği hakkı verilmedi. Bu öğretmenlerimizin mağduriyetinin giderilmesi için bir defa daha iller arası yer değiştirme hakkı verilmelidir.

25 Haziran’da Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunarak, Haziran 2010 öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değiştirmelerinde, pek çok öğretmenin, iller arası yer değiştirme başvurusunda bulunmasına rağmen kontenjan sınırlaması nedeniyle atanamadığına dikkat çekerek, mağduriyetlerin yaşanmaması için boşalacak eğitim kurumlarına, Temmuz ayında ikinci kez il dışı atamanın gerçekleştirilmesi hususunda ivedi bir şekilde düzenleme yapılmasını istemiştik. 6 Mayıs 2010 tarihinde 27573 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nden kaynaklanan ve mevcut atama döneminde devam etmekte olan bazı sorunların giderilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 2 Haziran 2010 tarihinde yapılan basın açıklamasında, “2010 Yılı Öğretmenlerin Yer Değiştirme Kılavuzu hükümleri çerçevesinde, kadrosunun bulunduğu eğitim kurumunda 15 Eylül tarihi itibarıyla iki yılını dolduracak öğretmenlerden il içinde yer değiştirmek isteyenlerin tercihlerine norm açığı bulunsun ya da bulunmasın il genelindeki tüm eğitim kurumlarının yansıtılmasının sağlanacağı belirtilmiştir” denilerek, Temmuz ayında ikinci kez il içi atama gerçekleştirileceği ifade edilmişti.

İl dışı yer değişikliği hakkının bir defa daha verilmesi için girişimlerimiz devam edecektir.

EĞİTİM BİR SEN GENEL MERKEZİ

https://memurdan.net/haber_detay.asp?haberID=4265