Haziran 2010 Öğretmen Atamaları Hakkında Bakanlıktan Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 04.06.2010 tarih ve 28220 sayılı ve "Haziran 2010 Öğretmen Atamaları" konulu yazılarına göre; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanların, kadrolu öğretmenliğe atananların yerine yeniden sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağından; 14 Haziran 2010 tarihi itibariyle sözleşmelerinin feshedilerek 15 Haziran 2010 tarihinden itibaren kadrolu olarak atandığı görev yerinde başlatılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 04.06.2010 tarih ve 28220 sayılı ve "Haziran 2010 Öğretmen Atamaları" konulu yazılarında aşağıdaki açıklamalarda bulundu.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik ve Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelikleri ile Talim ve Terbiye Kurulunun 07.07.2009 tarih ve 80 sayılı kararı çerçevesinde hazırlanan Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu (Haziran 2010) hükümleri doğrultusunda alınan başvurular değerlendirilmiş, gerekli şartları taşıyan adaylardan Haziran 2010 atama döneminde 04.06.2010 tarihinde bilgisayar ortamında eğitim kurumu bazında atamaları gerçekleştirilmiştir.

Bunlardan illerdeki eğitim kurumlarına atananların listesi ile PDF formatındaki kararnameleri elektronik ortamda gönderilmiştir.

Atananların göreve başlatılmaları konusunda;

1. Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesince sözleşmeli öğretmen olarak çalışanlar hariç, Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu (Haziran 2010) gereğince ataması yapılanlara Ağustos 2010 tarihindeki atama döneminde atanacaklarla birlikte göreve başlayacaklarından, bu durumun dikkate alınarak, öğretmen olarak atanmış bütün adayların Ağustos 2010 atama dönemindeki atananlarla birlikte adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanunu'na göre tebligat yapılacaktır.

Sözleşmeli öğretmen olarak çalışanlardan kadrolu öğretmenliğe atananlar, 15.06.2010 tarihinden itibaren, bunların dışında kalanlar ise Ağustos 2010 atama tarihini takip eden günden itibaren atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine başvurmak suretiyle göreve başlayabileceklerdir,

2.Halen Bakanlığımız kadrolarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanların kadrolu öğretmenliğe atananların yerine yeniden sözleşmeli öğretmen alınacağından, 14 Haziran 2010 tarihi itibarıyla sözleşmelerinin feshedilerek kadrolu olarak atandığı görev yerine başlatılacaktır.

3.Tebligat sonucu göreve başlayacakların "Haziran 2010 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu"nun 9.1'inci maddesinde belirtilen ve il millî eğitim müdürlüğüne teslim edilmesi gereken belgelerin özenle incelenecek, belge ve bilgileri tam ve atama şartlarına uygun olanların yasal sürede göreve başlatılmaları sağlanacak, belgeleri uygun olmayanlar göreve başlatılmayarak incelenmek üzere belgelerinin birer örneği Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Dairesi Başkanlığına gönderilecektir.

4.Öğretmenliğe engel durumu olanlardan öğretmen olur kayıtlı sağlık kurulu raporu istenecek, bu şekilde sağlık kurulu raporu ibraz edemeyenlerin göreve başlatılmayarak iptal tekliflerinin belgeleri ile birlikte Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Dairesi Başkanlığına gönderilecektir.

5.657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi gereğince sözleşmeli öğretmen olarak görevli iken kadrolu öğretmenlik görevine atananlardan daha önce verdikleri sağlık kurulu raporlarında öğretmen olur kaydı ifadesinde tereddüt edilmesi halinde yeniden öğretmen olur kayıtlı sağlık kurulu raporu istenecektir.

6.657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 94'üncü maddesine göre Devlet Memurluğundan çekilmiş olan ve çekilmiş sayılanların, aynı Kanunun 97'nci maddesinde belirtilen bekleme süresini başvuruların son günü itibarıyla doldurup doldurmadıkları kontrol edilecek, belirtilen süreyi doldurmayanların iptal teklifleri Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğünün Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Dairesi Başkanlığına gönderilecektir.

7.Sabıka kaydı bulunanların sabıka sorgulama belgeleri (sabıkaya ilişkin yargı kararı, varsa memnu haklarının iadesi veya sicil kayıtlarından çıkarılmaya ilişkin yargı kararları dahil)
13.09.2010 tarihi çalışma saati bitimine kadar Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğünün Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Dairesi Başkanlığında olacak şekilde gönderilecek, bu durumda olanlarla ilgili Bakanlığımızca yapılacak inceleme ve değerlendirme sonucuna göre işlem yapılacaktır.

8. Atamanın yapıldığı tarihten sonraki Ağustos celbinde silâhaltına alınanlar hariç halen silah altında bulunanlar atandıkları il millî eğitim müdürlüğüne durumunu belirtir dilekçe ve belgelerini göndermeleri halinde terhis tarihini takip eden bir ay içinde göreve başlatılacaklardır.

Ancak, belgelendirilebilir özrü bulunanlar, özürlerine ilişkin belgelerini süresi içinde atandıkları eğitim kurumunun bağlı olduğu İl Millî Eğitim Müdürlüklerine bir dilekçe ekinde göndermekle yükümlüdürler. Bunlardan 2 ay içinde görevlerine başlamayanların ise atamalarının iptal edilmek üzere gerekçesiyle birlikte Valiliklerce Bakanlığımızın Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Dairesi Başkanlığına bildirilecektir. Bu süreden sonra belgelendirilen özürleri ile posta ve benzeri nedenlerden kaynaklanan gecikmelerin de dikkate alınmayacaktır.

9.Göreve başlamak için gelen öğretmen adaylarının iş ve işlemlerinin rahat bir ortamda yapılabilmesi ve yardımcı olunması açısından büro oluşturulması, göreve başlamak veya belgelerini teslim etmek amacıyla İlinize gelen öğretmen adayları ile yakınlarının sayıları da dikkate alınarak, öğretmenevi, misafirhane ya da diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yerlerde barınmaları hususunda gerekli önlemler alınacaktır.

10.2008 ve 2009 KPSS öğretmenlik sınavına lisans öğreniminin son sınıfı haricinde ara sınıflarında öğrenim görmekte iken girmiş ve bu sınav sonucuna göre başvurusunu yaparak atanmış olanların göreve başlatılmayacak, atamalarının iptal edilmesi için teklifte bulunulacaktır.

11.Yurt dışı yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan; diploma ve pedagojik formasyon belgelerinin mutlaka denklikleri istenecek, bu belgelerdeki açıklama ve dip notlar titizlikle incelenecektir.

12.Adayların Talim ve Terbiye Kurulunun 07/07/2009 tarih ve 80 sayılı Karar eki çizelgede belirtilen lisans öğrenimine uygun olarak atanıp atanmadıkları kontrol edilecek, mezun olduğu yüksek öğretim programına göre atamaya esas alanına atanmadığı tespit edilenlerin ise göreve başlatılmayarak atamalarının iptali için Bakanlığa teklif edilecektir.

13.Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanlardan kadrolu öğretmenliğe atananların, belgelerinin sözleşme imzaladıkları il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce onaylanarak dosyasına konulacak, asılları öğretmen adayına teslim edilecektir.

14.Atama şartlarını taşımadığı halde eksik veya gerçeğe aykırı belge ve bilgi ile göreve başlayan öğretmen adayı ve göreve başlatan personel hakkında yasal işlem yapılacaktır.

15.Atamaları yapılan ve göreve başlayan öğretmenlere 07/01/2006 tarihli ve 26046 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Harcırah Kanunu Genel Tebliği (Seri No:38) gereğince işlem yapılacaktır.

2010 Haziran Atama Döneminde Kadrolu Atanan Öğretmenlerden İstenilecek Belgeler

1-Nüfus cüzdanı fotokopisi (l adet).

2-Adli sicil kaydı bulunanlardan sabıka sorgulama belgesi ile buna ilişkin mahkeme kararı

3-Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf

4-Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği

5-Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya kurumunca onaylı örneği (öğrenim bilgileri elektronik başvuru formuna otomatik yansımayan adaylardan)

6-KPSS10 sonuç belgesinin aslı yada bilgisayar çıktısı,

7-Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanlar bakımından, yükseköğretim kurulu başkanlığınca yükseköğretimin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi

8-Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans veya Pedagojik Formasyon, ilköğretim sınıf öğretmenliği yada İngilizce öğretmenliği için İngilizce öğretmenliği sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya kurumca onaylanmış örneği

9-Felsefe bölümü mezunlarından; 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji aldığına, Sosyoloji bölümü mezunlarından ise 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belge, (bu belge pedagojik formasyon belgesi yerine kullanılamaz,

10-Beden eğitimi ve spor yüksekokullarında ile Hacettepe üniversitesi spor bilimleri ve teknolojisi yüksekokulundan mezun olanlardan kayıt tarihini gösteren belge (mezuniyet belgesinde kayıt tarihi yazılı olanlardan ayrıca belge istenmeyecektir)

11-Bakaya kalanlardan kovuşturmaya yer olmadığına dair mahkeme kararı.

12-Mal bildirimi (İl millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir.)

13-Kurumlar arası ilk atama yoluyla atanacaklardan hizmet belgesi veya kurumca onaylı örneği ile Muvafakat belgesi ( EK-5/b)

14-Açıktan ilk atama ve kurumlar arası atama biçimleri ile başvuracaklardan hizmet belgesi veya kurumca onaylı örneği(en son çalıştığı kurumdan alacağı hizmet belgesi belge üzerinde görevden ayrılma nedeni açıkça yazılacaktır.)

15-Açıktan atama biçimi ile başvuracaklardan, Bakanlıkça düzenlenmiş en son atama kararname örneği (Kararnamesi bulunmayan Okul Öncesi Öğretmenliği/Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenleri ile Sınıf Öğretmenleri için onaylı atama üst yazısı veya listenin ilgi sayfası istenecektir)

16-Kamu kurum ve kuruşlarında halen aday ya da asıl Devlet memuru olarak çalışanlardan KPSS10 sonucuna göre ilk atama yoluyla başvuracaklardan muvafakat belgesi.(EK-5/b)

17-Milli sporculardan ilgili mevzuatına göre milli sporcu unvanını kazandığına dair belge veya kurumca onaylı örneği

alıntı

https://www. memurlar.net/haber/169470/