Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 76 bin 721 öğretmen açığı olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulunda görüşülen, 10 bin öğretmen kadrosuna 31 Aralık'a kadar atama yapılmasına ilişkin kanun teklifi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Çubukçu, öğretmenlere verilen eğitim-öğretim ödeneğini artırmaya yönelik bir çalışmalarının olmadığını söyledi.

Taşımalı eğitimdeki ödenek sıkıntısının giderilmesi için çalıştıklarını belirten Çubukçu, özel okulların da devlet okulları gibi eğitime katkısı olduğunu ifade etti. Bakan Çubukçu, 76 bin 721 öğretmen açığı olduğunu söyledi.

Okulların temizlik giderleri ve hizmetlerinin, il özel idareleri bütçelerinden karşılandığını ifade eden Çubukçu, H1N1 virüsü ile ilgili tedbirler aldıklarını ve bütün okulların daha hijyen olması için temizletildiğini bildirdi.

Öğretmen atamasının, aldıkları puan ve tercihlere göre yapıldığını kaydeden Çubukçu, "Atamalar objektif, adil kurallara göre yapılıyor. Hiç bir öğretmenin, inancı nedeniyle bir göreve atanması ya da atanmaması söz konusu değil. Yönetici atanmasında da aynı kurallar geçerli" dedi.

Nimet Çubukçu, bu yıl ilkokula kayıt yaptıran öğrenci sayısının, geçen yıla göre 70 bin azalmasına rağmen, ataması yapılan öğretmen sayısını artırdıklarını söyledi.

Bakan Çubukçu, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçmeleri halinde, onların yerine yeni sözleşmeli öğretmenler alacaklarını açıkladı.

AA