Okul öncesi eğitimi 32 ilde zorunlu hale getiren Milli Eğitim Bakanlığı, engelli çocukları, engelli olmayan akranlarıyla devlet okullarında okul öncesi eğitime alacak.
Gelir durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının okul öncesi eğitimleri ücretsiz olarak sağlanacak. Bakan Nimet Çubukçu, projeyle ilgili genelgesinde, “Hiçbir gerekçeyle özürlülerin eğitim alması engellenemez” dedi. Çubukçu, 'kaynaştırma eğitimi' olarak adlandırılan uygulamayla engelli çocuklara destek eğitim hizmetleri de verileceğini kaydetti.

'Yeterlilik artırılmalı'
Çubukçu, genelgede, bu uygulamalarda görev alacak öğretmenler ile eğitim yöneticilerinin mesleki yeterliliklerinin artırılması gerektiğini belirtti.
Resmi ve özel okul öncesi kurumlarının, kendi çevrelerindeki özel eğitime ihtiyacı olan bireylere özel eğitim hizmetleri sağlamakla yükümlü olduğunu belirten Çubukçu, 32 ilde engelli çocuklara etkili kaynaştırma eğitimi verilmesini istedi.

Okullar yenilenecek
Proje kapsamında MEB bünyesinde Proje Merkez Danışma Kurulu ve Proje Merkez Yürütme Ekibi kurulacak. Eğitimin yapılacağı illerde İl Proje Yürütme Ekibi oluşturulacak. Eğitimin yapılacağı okullar 4 Eylül'e kadar belirlenecek. Öğretmenler hizmet içi eğitime alınacak.
Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin okullarındaki eğitim ortamları fiziki olarak yenilenecek, rampa ve tuvaletler yeniden düzenlenecek.
Engelli iki öğrencinin bulunduğu sınıfta mevcut 10 veya 20 öğrenciyi geçmeyecek. Okul öncesi kurumlarda velilerin ödemesi gereken aylık ücret, velinin durumu iyi değilse valilik tarafından ödenecek.

alıntı
habereğitim