Malatya`da 12 bakıcı kadının yuvadaki çocuklara şiddet uyguladıkları iddiasıyla tutuksuz yargılandıkları dava, şiddet görüntülerinin montajsız halinin mahkemeye gelmemesi nedeniyle bir kez daha ertelendi.
- MAHKEME, ŞİDDET GÖRÜNTÜLERİNİN MONTAJSIZ HALİNİ BEKLEMEK İÇİN DURUŞMAYI BİR KEZ DAHA ERTELEDİ

Malatya 0-6 yaş grubundaki çocukların barındığı Malatya Çocuk Yuvası`ndaki şiddet görüntülerinin 25 Ekim 2005 tarihinde yayınlanmasının ardından, çocuklara eziyet yaptıkları iddiasıyla Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yargılanan M.A. (34), Y.G. (37), N.D. (48), E.B. (42), N.T. (47), Ş.S. (46), M.G. (31), İ.Y. (39), F.İ. (52), Y.K. (25), V.G. (32) ve F.Y.Ö. adlı bakıcı kadınların yargılanmalarına devam edildi. Duruşmaya bakıcı kadınlar katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Televizyonlarda yayınlanan şiddet görüntülerinin montajsız halinin incelenmek üzere mahkemeye gönderilmesi için adresi bulunmayan yayıncı şirketin şimdiye kadar ulaşılamayan adres ve telefonlarının internet üzerinden tespit edilerek dosyaya konulmasına karar verildi.

Sanık avukatları, mahkemeden yayıncı şirkete yeniden yazı gönderilerek montajsız görüntüleri mahkemeye göndermesini, aksi takdirde yayıncı kuruluş hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Mahkeme heyeti ise şiddet görüntülerini yayınlayan haber programının bağlı bulunduğu yayıncı şirketten çocuk yuvasında çekilen kasetin ham görüntülerinin yeniden istenmesi için Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı`na yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme, suç duyurusunun ise gelecek olan cevaba göre değerlendirilmesini kararlaştırdı.

Dava dosyasındaki diğer eksikliklerin giderilmesi için duruşma ileriki bir tarihe ertelendi.