Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye nüfusunun büyük bölümünün 20-25 yaşın altında olduğunu belirterek, “Dolayısıyla özellikle gençlerimiz, çocuklarımız, eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin farkını çok iyi bilemeyebilirler. Eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin farkını gençlere hatırlatmakta fayda var.” dedi.

Bakan Avcı, Eskişehir Odunpazarı Kültür Merkezi ile öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Eskişehirlilere özel selamını iletti. Bakan Avcı, ardından şair ve yazar Nuri Pakdil'in gönderdiği bayram mesajını cep telefonundan törene katılanlara okudu. Türkiye'nin çok genç bir nüfusa sahip olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, şöyle dedi: "Nüfusumuzun çok büyük bir bölümü, 20-25 yaşın altında. Dolayısıyla özellikle gençlerimiz, çocuklarımız, eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin farkını çok iyi bilemeyebilirler. Onun için bizim yaşımızdakiler, olgun yaşlarda olanlar başa kakmadan, eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin farkını, gençlerimize hatırlatmasında fayda var. İstanbul'dan gelirken doğrusu bunu söylemem gerektiğini bir kere daha hissettim."

Gençlerin, bunları yaşamadığını aktaran Avcı, "Eskişehir-Ankara yolunda bir zamanlar hatırlarsanız, Zümrüt Turizm kararlılıkla 'Eskişehir-Ankara arasını 3 net saate indirdi' diye nasıl şaşırdığımızı. Oysa bugün 1 saat 20 dakikayı geçtiği zaman hızlı trenin Eskişehir'e varışı, 'Ne oluyoruz, niye gecikiyoruz?' diye sitem etmeye başladığımızı, gençler bilemeyebilirler. Onlar, bunları yaşamadılar. Benzer şeyleri inşallah yaşamayacaklar da, bundan sonra da yaşamasınlar ama Türkiye'nin nereden nereye geldiğini, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, hayatın her alanında eski Türkiye yeni Türkiye arasında farkı gençlerimiz yeterince bilemeyebilirler. Onların başına kakmadan ama buralara da kolay gelinmediğini, bu hizmetlerde emeği geçenleri de unutmamamız gerektiğini, gençlerimizle zaman paylaşmakta yarar var." şeklinde konuştu.

Nabi Avcı, konuşmasının ardından programa katılan vatandaşlarla bayramlaştı. Çocuklar, Bakan Avcı'nın eline öptü. Bakan da çocuklara kitap, kalem gibi çeşitli hediyeler verdi. Bazı çocukları kucağına alan Avcı, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi, yanaklarından öptü.

kamuajans.com