Ataması yapılmayan Öğretmenlerden protesto

Bursa Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) bugün (17 Ekim) Bursa Orhan Gazi Parkı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “Öğretmenler işsiz, okullar öğretmensiz kalmasın! Kadrolu atama istiyoruz! Pankartının açıldığı eylemde “İşsiz öğretmen olmayacağız”, “Kadrolu atama istiyoruz”, “Ücretli köle olmayacağız” sloganları atıldı.

Bursa AYÖP adına yapılan açıklamada, bu yıl 243 bin öğretmenin atanma umuduyla KPSS’ye girdiği belirtilirken, bu sene sendikaların saptadığı kadarıyla 15 bin öğretmenin atandığı belirtildi. Öğretmenlerin ayda 400-500 liraya güvencesiz olarak çalıştırıldığının söylendiği açıklamada öğretmen atamamanın gerekçesi olarak maddi sıkıntıların gösterilmesine rağmen füze ve silah alımlarında milyarlarca para harcanmasına dikkat çekildi.

Eğitimdeki paralılaştırmanın tüm eğitim bileşenlerini olumsuz etkilediğinin söylendiği açıklamada “nitelikli eğitim ve güvenceli çalışma hakkı için işsiz, ücretli, sözleşmeli, kadrolu, tüm öğretmenler, öğrenciler ve veliler birlikte mücadele etmelidir” dendi.

Basın açıklaması, Bursa AYÖP’ün başlattığı “Okuluma öğretmen, öğretmenime güvenceli kadrolu atama istiyorum” kampanyasının duyurulmasıyla son buldu.

Sendika.Org / Bursa


Nitelikli eğitim ve güvenceli çalışma hakkı için işsiz, ücretli, sözleşmeli, kadrolu, tüm öğretmenler, öğrenciler ve veliler kesinlikle birlikte mücadele etmeliler.Öğretmeniyle,öğrencisiyle velisiyle birlik olup el ele verirsek belki birşeyleri değiştirebiliriz.Ama önce birlik olup destek vermemiz lazım.