Sayın bakanımız ve medya kuruluşlarına verdiği beyanatlarda evli öğretmenlerin hiçbirinin eşinden ayrı illerde çalışmayacağını ifade etmişti.
Fakat bu açıklamadan aylar geçmesine rağmen hala binlerce öğretmeneşinden ayrı farklı illerde çalışıyor. Sayın bakanımızdan bu durumugörerek, en azından Kasım dönemindeki sağlık ve olağanüstü yer değiştirmebaşvurularında eş durumu başvurularının da yapılması için gerekeni yapacağını ümit ediyoruz. Hem de hiç ayrım yapılmasın. KADROLU,SÖZLEŞMELİ herkes faydalanabilsin. Çünkü eşleriyle ayrı olan
öğretmenleriniz çok zor durumda..Bu durumda olan birçok öğretmenin içinde olduğu durumu özetleyen birkaç arkadaşın hissiyatını sizlerle paylaşmak istiyoruz. İnanın okuyunca içimiz cız etti. Lütfen sayın bakanım bu camianın sesini duyun!!!

1) Ağlamak günlük diyetim haline geldi. Gözümün yaşı hiç dinmiyor. Sesimi
duyan olur mu bilmiyorum; ama ısrarla derdimi(zi) bir yerlere, birilerine anlatmaya çalışıyorum. BUGÜN OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜ ONU ÖPEMEDİM BİLE... Şu andakigözyaşlarım çığlık olsa kulaklarınızı değil kalbinizi çınlatsa... Beni
de kadrolu meslektaşım gibi anne yerine koysa...

2) Arkadaşlar bende bugün eş durumu mağduru olarak aranıza katıldım. Eşim yeni atandı. Bugün yanından geliyorum, çok zor oldu yanından dönüşüm.
Çünkü eşim şuan 3 aylık hamile. Yanında olamadığım (OLAMADIĞIM) için
çok üzülüyorum. Şubatta eş durumundan yanında olacağım ama Şubata dahaçok var. Kasımâda keşke açılsa şu eş durumu tayini çok güzel olur. Zateneşim pek bir şey yiyemiyor. Ben de yokum şimdi oralarda boğazından nasıl birşeyler geçer bilmiyorum. Çok zor inşallah Kasımda il dışı atamalardaaçılır.

Bu ve benzer şekilde, acı ve gözyaşı ile yoğrulan duygu dolu kötü hisleri
biz öğretmenlerin yaşamaması için Sayın bakanımız ve konuyla ilgilenen
yetkililerden 24 Kasım Öğretmenler Günü bizleri eşlerimizle birleştirmelerini istiyoruz.

MEMURUZ.NET