günlük eğitim planı


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

günlük eğitim planı

Like Tree3Likes
  • 1 Post By hicran1629
  • 1 Post By goncafiliz
  • 1 Post By hicran1629

Konu: günlük eğitim planı

  • #1
    hicran1629 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Şubat.2013
    Mesajlar
    12
    @hicran1629



    günlük eğitim planı





    etkinlikleri nasıl bütünleştirebilirim
    goncafiliz likes this.

  • #2
    goncafiliz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Haziran.2009
    Nereden
    adana
    Mesajlar
    6,083
    @goncafiliz







    Bütünleştirilmiş etkinlik, aynı etkinlik zamanında birden fazla kazanımın farklı etkinlik türleri birleştirilerek ele alınmasıdır.

    Öğrenme bir bütündür. Bütünleştirilmiş etkinlikler doğal öğrenme ortamı sağlayarak çocukların Türkçeyi fenden, matematiği alan gezisinden ayırt etmeden öğrenmelerini sağlar. Bu şekilde, oyun - Türkçe, fen – matematik, sanat – okuma yazmaya hazırlık, oyun – hareket, drama – alan gezisi, sanat - fen, sanat – Türkçe ve okuma yazmaya hazırlık gibi birleşimler söz konusu olabilir.

    Program açısından; bütünleştirilmiş etkinlikte gereksiz tekrarlara yer yoktur, bu sayede zaman daha verimli kullanılabilir. İçerik sistematik bir şekilde verileceğinden öğrenme daha etkilidir. İhmal edilen ya da zayıf kalan kavramlar ve kazanımlar bu sayede işe koşulabilir.

    Eğitimci açısından; bütünleştirilmiş etkinlikler, eğitimcilerin kendileri için anlamlı bir etkinlik havuzu oluşturarak özgün programlarını oluşturmaları, geliştirmeleri ve uygulamaları için bir fırsattır. Bu anlamda üretkenliği teşvik eden bir yöntemdir. Eğitimcilerin kendi hedeflerini seçmeleri ve öğrenci gruplarının potansiyelini gerçekçi biçimde değerlendirebilmesi bu sayede daha mümkündür. Bu yöntemin bir diğer avantajı da meslektaşlar arası işbirliğine elverişli olmasıdır.

    Çocuklar açısından; eğitim daha eğlenceli ve çekici hâle gelmektedir. Çünkü bu yöntem çocuklara bağımsız ya da ortaklaşa üretimde bulunma fırsatı verir. Öğrenme motivasyonu artan çocuğun sınıf içi katılımı ve verimliliği artacaktır.(alıntıdır)

    bütünleştirme aslına zaten kullanageldiğimiz fakat yeni programımızla birlikte daha iyi anladığımız ve bir düzene oturttuğumuz bir yöntem. size örnek üzerinden anlatayım: (örnek etkinlik alıntıdır.)
    örneğin çocuklara "elips" kavramını vereceksiniz. vermek istediğimiz kavrama yönelik sınıfta yapılan küçük değişiklikler onların ilgisini bu yöne çekecek ve öğrenme için gerekli farkındalığı yaratacaktır. fen merkezine koyacağınız limon yumurta buna örnek olabilir. ya da yere çizilen kocaman bir elips dikkatlerini bu yöne çekecektir. ardından şekil üzerinde sorular sorulup eski bilgiler kontrol edilir ve yenileri kazandırılır. çevrede bu şekle benzeyen nesneler sorulabilir. ardından elips ve diğer şekillerde hazırlanmış üzerine sayılar yazılmış kartlar sınıf içine yerleştirilerek bulmaları için çocuklar yönlendirilir. bulunan kartlar renk şekil ve sayı bakımından birlikte sınıflndırılabilir. ardından bu şekillerden elips olanlar yere belli aralıklarla koyularak çocuklar gruplandırılır. her grup sırayla elipslere vücudunun bir yeri değecek şekilde dokunurlar. (twister tarzı bir oyun) en çok renge dokunan grup tebrik dilip alkışlanır. etkinlikler konuya uygun bir şarkı ile yerdeki şekiller toplanır ve ardından şekillerle ilgili şarkı sınııfça tekrar edilir..

    bu örnekte farkettiyseniz çocukların nesne ya da varlıkları gözlemleme, nesne ya da varlıkların özelliklerini karşılaştırma, nesne ya da varlıkları özelliklerine göre eşleştirme, geometrik şekilleri tanıma nesneleri sayma ve varlıkları çeşitli özelliklerine göre gruplama nesneleri sayma ve varlıkları çeşitli özelliklerine göre gruplama müzik ve ritim eşliğinde hareket etme kazanımlarına yönelik etkinliklere yer verildi. etkinlikler birbirine bağlıydı ve geçişler çok rahattı. bu örnekle okuma yazmaya hazırlık, oyun ve müzik etkinliğini bütünleştirdik. istersek bu etkinliğe sanat ta ekleyebilirdik.

    bütünleştirmede önemli olan etkinliklerin birbirinden ayrılmayacak şekilde içiçe geçmesi ve geçişlerde kopukluk olmaması. bir de plana önceden tam olarak vakıf olmak ve gerekli hazırlıkları yapmak. umarım faydalı olmuştur..
    Emel Hoca likes this.
    Rabbim...

    Benliğimin gururundan uzak eyle beni...

    AMIN...

  • #3
    hicran1629 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Şubat.2013
    Mesajlar
    12
    @hicran1629







    çok teşekkürler
    goncafiliz likes this.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Okul Öncesi Tam Günlük Eğitim Akışı ve Günlük Eğitim Planı
      Konu Sahibi Musa BAL Forum Yayınevleri Günlük ve Aylık Planları
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 23.Mart.2016, 18:47
    2. Okul Öncesi Eğitimde Yarım Günlük Eğitim Planı Akışı
      Konu Sahibi Meltem YANIKOĞLU Forum ANASINIFI GÜNLÜK EĞİTİM PLAN AKIŞI
      Cevap: 20
      Son Mesaj : 02.Ekim.2013, 10:48
    3. günlük eğitim planı
      Konu Sahibi yakupberkay Forum ANASINIFI GÜNLÜK EĞİTİM PLAN AKIŞI
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 05.Eylül.2013, 22:21
    4. Anasınıfı Tam Gün Günlük Eğitim Planı Akışı
      Konu Sahibi Meltem YANIKOĞLU Forum ANASINIFI GÜNLÜK EĞİTİM PLAN AKIŞI
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 13.Ağustos.2012, 19:08
    5. özel eğitim günlük planı
      Konu Sahibi elifnazlı Forum PLAN ve FORM İSTEKLERİ
      Cevap: 11
      Son Mesaj : 19.Eylül.2011, 23:26

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş