TARİH


BU HAFTA NE ÖĞRENECEĞİM, NE GETİRECEĞİM?

26 EKİM
2009
Pazartesi

Bugün sınıfımızı bayram için süsleyeceğiz. Türk Bayraklarına, krepon kağıtlarına, balonlara ihtiyacımız var.

27 EKİM
2009
Salı

Eskiden nasıl giyiniyormuşuz? Bizim evde olmasa bile komşularımızdan, büyüklerimizden fes, fötr şapka, kalpak; şalvar, mintan, kuşak, kocaman tespih gibi aksesuarlar; kızlar için çarşaf olabilecek siyah kumaşlar, peçe gibi kullanabileceğimiz tüller bulabilir miyiz? Bunları giyerek eskiden giyilen kıyafetler ile şimdi giydiklerimiz arasındaki farklılıkları kıyaslayarak öğreneceğiz.

28 EKİM
2009
Çarşamba

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bugün sınıf içinde kutlayacağız. Dün öğretmenimin size söylediği gibi ya bütün giysilerim beyaz ya da kırmızı olacak. Çünkü bu giysiler ile “BAYRAK RONDU” oyunumuzu oynayabileceğiz. Kırmızı bir etekliğim yoksa satın almanıza gerek yok. Kırmızı bir etekliği krepon kağıdından yapabilirsin anneciğim.
Ayrıca bugün “Cumhuriyet Balosu” oyunumuz da var. Erkekler papyon takacak. Papyonum yoksa yine krepon kağıdından bir papyon neden olmasın? Ceketim varsa okula cekette götürürsem baloda giyebilirim. 

Canım Ailem,
Mutlaka beni bayramı izlemeye götürünüz. Sizin çocukluğunuzda
yaşadığınız bayram coşkusunu bende yaşayayım ki, millî değerlerimizi de
dinî değerlerimiz kadar çok öğrenebileyim.
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ HEPİMİZE KUTLU OLSUN.

30 EKİM 2009
Cuma

Bayramda neler gördük? Bugün bayramda gördüklerimi okulda anlatacağım.
Kızılay Haftası nedeni ile sınıfımıza bir çadır kuracağız. Bizim evimizde küçük bir çadır varsa okula götürelim ve kuralım. Böylece içine girip çok güzel oyunlar oynayabiliriz.


DOSYANIN İÇİNDE SÜRPRİZLER SİZİ BEKLİYOR.

https://onceokuloncesi.com/dosya/upl...0b9b31ba05.rar