iŞTE HAFTANIN İSTEK HABER MEKTUBU
MERHABA!
Bu hafta çok daha hızlı öğreneceğim günler yaşayacağım. 2 sayısını yazmayı öğreneceğim. 1’inci, 2’nci gibi sıra bildiren sayıları da öğrenmeye başladık. 20’ye kadar olan sayıları da ritmik olarak sayma becerisi kazandık.

TARİH BU HAFTA NE ÖĞRENECEĞİM, NE GETİRECEĞİM?
19 EKİM
2009
Pazartesi

Bizim evimiz kaç katlı? Biz kaçıncı katta oturuyoruz? Ne renk boyalı? Evimizin kaç odası var? Bahçesi var mı? Varsa bahçemizde hangi ağaçlar var? Kaç tane ağaç var?
Evimizi anlatan bir şiir ya da şarkı evde öğrenebilirsem, okulda bunu arkadaşlarıma sunabilirim. Evde kutulardan ev yapalım. Bunu okula götüreyim. Bu ev, iki gün boyunca eğitimim için çok iyi bir araç olacak.


20 EKİM
2009
Salı


Yaşadığımız ülke, şehir, sokağımız, mahallemiz kısacası biz nerede oturuyoruz? Evimizin adresini bilmem çok önemliymiş. Bana evimizin adresini öğretir misin? Okula öğrenmiş olarak gitmeliyim. Evimizi, mahallemizi gösteren resmimiz varsa okula götürebilir miyim?
Dün evde yaptığımız EVLER ile önce proje oluşturacağız, sonra evlerle sınıfta mahallemizi oluşturacağız. Sokaklara, apartmanlara isim vereceğiz. Aralarına girerek oyunlar oynayacağız. Tıpkı sokakta oyun oynuyormuş gibi…

21 EKİM
2009
Çarşamba

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı geliyor.
Bu bayramı niçin kutluyoruz? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili resim, dergi, ansiklopedimiz varsa okula götürüp arkadaşlarıma bu resimlerin ne ifade ettiğini anlatabilirim.
Bugün savaş oyunumuzda kullanmak üzere okula tüfek götürebilir miyim? Asker elbisem varsa giyebilir miyim? Kızlar köylü kıyafeti giyebilir. Kurtuluş Savaşı oyunu oynayacağız. Çarşaf, peçe, fes, fötr şapka, mintan, eskiden erkeklerin giydiği şalvar bulabilirsek okula götürebilirim.

22 EKİM
2009
Perş.

Bugün farklı özellikleri olan (kumaştan, naylondan, kâğıttan, farklı büyüklükte) Türk Bayrağı götüreceğim. Önce bayrağın neden yapılmış olduğunu anlatacağım. Sonra yapıldığı malzemeye göre gruplandıracağız. Kaç tane olduklarını sayacağız. Bayraklar ile farklı oyunlar oynayarak zekâmızı geliştireceğiz. Okulda oynayacağımız oyunları evde size öğreteyim, birlikte de oynayalım, lütfeeeen!

23 EKİM 2009
Cuma

Bugün “Zafer Müzesi”ne gezi yapacağız. Bizimle birlikte geziye katılmak isteyen 3 anne, sınıf annemizi bilgilendirirse seviniriz.


VE GÜNLÜK PLANLAR (RAR)

https://onceokuloncesi.com/dosya/upl...2e519f813b.rar