Okul öncesi dönemde atıştırma

3-5 yaş yani okul öncesi çocukları kontrolün kendilerinde olmasına bayılırlar. Bu yüzden onlara birkaç atıştırmalık seçeneği verebilirsiniz. Ayrıca bu yaşta tatlılara düşkünlük genel olarak bir miktar artar.

Ancak bu duruma yenik düşüp ona atıştırmalık olarak şeker, pasta gibi seçenekler sunmayın. Ayrıca evde de bu tür gıdaları bulundurmayın. Bu yaşta bunu anlamaları çok muhtemel.

Duygularını anlamayı ve isimlendirmeyi yeni yeni öğrenen çocuğunuz bazen aç olduğunu söylediğinde sadece canı sıkılmış, yorulmuş ya da ilgiye ihtiyacı olabilir. Zamansız saatlerde gelen yiyecek taleplerini, onunla bir oyun oynayarak ya da bulunduğunuz ortamı değiştirerek erteleyebilirsiniz.

Reklamını gördüğü abur cuburu isteyen çocuğunuza reklamlar ve satı stratejilerinden bahsedebilirsiniz. Tam olarak anlamasa da sizin görüşlerinizi örnek alacaktır. Sağlıklı beslenme paterni 5 yaş civarında oturmaya başlar. Bu yüzden çocuklara yiyeceklerini sağlıklı besinlerden seçmeyi öğretmek için en etkili zaman okul öncesi dönemdir.



.alıntıdır.