TCA İle Cilt Lekelerinden Kurtulun


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

TCA İle Cilt Lekelerinden Kurtulun

  • #1
    Meltemlice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Temmuz.2016
    Mesajlar
    11
    @Meltemlice



    TCA İle Cilt Lekelerinden Kurtulun





    TCA ve Cilt Lekesi

    Yazın güneş, kışın soğuk, yaşlanma sonuncu veya başka nedenlerle ciltte lekeler oluşur. Cilt lekelerinden kurtulmanın en kolay yolu kimyasal peeling yaptırmaktır bu hepimizin malumu ama kimyasal peeling 1000 lira ile 3000 lira arasındaki maliyetleriyle bir çok kadının bütçesini zorlayan bir işlem. Peki bu kimyasal peelingi evde yapanbilirmiyiz evet. Kimyasal peeling asitleriyle evde kimyasal peeling yapılabilir. Bu yazımda size kimyasal peeling asitlerinden en etkilisi olan tca yani trikloroasetik asit uygulaması, kullanımı ve bakımını aktarmaya çalışacağım.

    Cilt Lekelerinde TCA Kullanımı

    Cilt lekeleri için yapılacak tca için en önemli mesele tca oranı seçmektir. Tca oranını nasıl belirleyeceksiniz, evvela önemli olan konu, tca nın her ciltte ayrı tepkime vermesidir, bu yüzden de oran olarak en düşük orandan başlamak en faydalı yaklaşım, düşük oranlı tca ile başlayarak hem asit korkunuzu yenersiniz hem de cildinizin tepkisini ölçersiniz.

    Bunun için benim önerim TCA %15 solüsyon. Peki %15 tca'yı aldık nasıl kullanacağız. Evvela perşembe akşamı kullanımı tavsiye ediyorum hafta sonuna denk gelirse soyulma kolay olur ve çok etkilenmezsiniz. Yüzümüzü kolonya ile silip iyice yıkayın. Sonra asiti pamuk yardımıyla cildinizde leke olan bölgelere sürün. Asiti 2 sefer sürmeniz lazım ki iyice kat kat emsin. Asiti sürmeye başladıktan sonra 1 dakika kadar cildinizde bekletin. Yani sürmeye başladıktan sonra 2 sefer uygulama süresi de dahil olmak üzere asit toplamda 1 dakika cildinizde beklesin. Sonra bol su yardımıyla yüzünüzü durulayın.

    TCA Sonrası Bakım

    Tca sürdükten sonra cildiniz beyazlaşacaktır korkmayın bu normal bir durum, ne kadar beyazlaşma o kadar iyi soyulma demek. Asiti sürdünüz sonrasında ne yapacaksınız. E ve b5 vitamini ile çinko oksitle bir merhem hazırlamak lazım bunun için 2 yöntem var. İlki çinko oksitli pişik kremine 40 gr falan oluyor, 10 ml e vitamini ve 10 ml b5 vitamini ilave edip merhem hazırlamak. Ya da 30 ml normal nemlendiriciye, 10 gr b3 vitamini, 10 ml e vitamini 10 ml b5 vitamini ve 10 gr çinko oksit ilave edip iyice karıştırmak. Hazırladığınız merhemi sabah akşam cildinize uygulayın.

    TCA Soyulması

    Tca uyguladıktan sonra 3 ile 6 gün arasında soyulma gerçekleşecek, mümkün mertebe kendiniz soymamaya özen gösterin. Kendiniz soyarsanız cildinizde kızarmalar bırakabilir, bu bazen bir sonraki tca uygulamasına kadar geçmeyebiliyor. Tca uyguladıktan ve soyulma bittikten sonra 1 hafta kadar cildinizi ışık ve ısıdan korumanız lazım. Bu tabi kendinizi karanlık odalar hapsedin anlamına gelmesin, günlük hayatınıza devam edin ancak özellikle güneşe maruz kalmayın yani güneşlenmeyin yeter, yoksa normal güneş bir şey yapmaz, ama siz her halükarda güneşe maruz kalmayın cildinizi güneş koruyucu ile koruyun. Ayrıca kar yağdığında korunma önemli çünkü kar güneş ışıklarını yansıtır. Çok sıcak sularla cildinizi yıkamamaya özen gösterin hepsi bu.

    Lekeler TCA ile Ne Zaman Geçer

    İlk seansta lekelerden kurtulmanız pek mümkün değil, muhtemelen 2. veya 3. uygulama sonrası ciddi anlamda lekelerden kurtulacaksınız. Burada esas mesele cildinize iyi bakmanız. Tca yı ayda 1 sefer uygulayacaksınız. Ayda bir sefer yapacağınız tca arasında cildinizi geceleri c vitamini serumlarıyla silebilir ton düzenleyici cilt serumları kullanabilirsiniz. Cilt serumu t serisi ve c vitamini serumu alabilirsiniz.

    tca ile cildinizi soyduktan sonra gerekli bakımları yapıp aralarda c vitamini ve ton düzenleyiciler kullanırsanız muhtemelen 3. ayın sonunda orta şiddette lekelerden kurtulmuş olacaksınız. Daha derin lekeler için bir 6 ay sabretmeniz lazım.

    Konu Seher TAVLI tarafından (16.Ağustos.2016 Saat 21:51 ) değiştirilmiştir. Sebep: İzinsiz reklam.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Gebelikte Cilt Bakımı: Hamilelikte Cilt Sorunları Yaşamamak İçin Dikkat
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum Bebek Bekliyorum
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 20.Aralık.2015, 22:39
    2. 4. Cilt bakımı,cilt nasıl temizlenir? tonik nasıl kullanılır?
      Konu Sahibi Emel Hoca Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 13.Mayıs.2011, 00:11
    3. Kış Depresyonundan Kurtulun
      Konu Sahibi Meryem DURMUŞ (ermer) Forum SAĞLIK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 16.Mart.2011, 15:27
    4. Yorgunluk ve unutkanlıktan kurtulun
      Konu Sahibi Meryem DURMUŞ (ermer) Forum SAĞLIK
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 14.Aralık.2009, 21:03
    5. Göz şişliklerinden 5 adımda kurtulun!
      Konu Sahibi gulcinnnnn Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 25.Ekim.2009, 13:19

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş