Kış Depresyonundan Kurtulun
Bu 6 özel terapiyle kış depresyonundan kurtulup, kendinizi her an güneşli günlerde yaşıyor gibi hissedebilirsiniz...

Odanızı ışıkla doldurun
Uyandığınızda loş, yarı karanlık bir odada hazırlanmak yerine, odanızı aydınlatın. Perdelerinizi açın, eğer odanız hala aydınlık değilse ışıkları da yakın. Ama ışığın çok güçlü olmamasına dikkat edin!

Kendi ışığınızı yaratın
Geneşe ya da elektiriğe ihtiyaç duymadan kendi ışığınızı yaratabilirsiniz.

Güneş ışığını unutmayın
Hava yağmurlu ya da soğuk diye kendinizi kapalı mekanlara sıkıştırmayın! Her şeye rağmen, güneş sizi korumaya devam ediyor. Kısa mesafeler için araç kullanmak yerine yürüyün. Mevsim uygun değil diye, doğa sporlarından vazgeçmeyin.

Işık kabinine girin
Kış depresyonuna dur demek için diğer bir yol da, yurtdışında yaygın olarak kullanılan "kalbin ışık tedavisi" yöntemi. "Lightcabin" adı verilen kabinlerde uygulanan terapi sayesinde hem ruhsal, hem zihinsel, hem de fiziksel olarak yenilenebiliyorsunuz.

Eski ampuller çöpe
Yazın kullandığınız ampullerin kışın yetersiz kalacağını biliyor musunuz? Evet, güneşin odanıza dolduğu sıcak günlerden sonra gri renkli kış mevsiminin kasvetini yaşamamak için evdeki evdeki tüm ampulleri değiştirin.

Ateşin gücünü hissedin
Işığın size katacağı enetjisi mumla da sağlayabilirsin. Gözlerinizi kırpmadan bir mum alevine odaklanın. Mun alevinin titreyen ışığına konsantre olun. Gözleriniz yorulunca göz kapaklarınızı yavaşça kapatın ama düşüncelerinizi dağıtmadan, aleve odaklanmayı sürdürün.

alıntı