Sivilcelerden nasıl kurtulurum?


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Sivilcelerden nasıl kurtulurum?

  • #1
    Ayşe Turan BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Şubat.2009
    Nereden
    Türkiye'nin kalbinden
    Mesajlar
    12,566
    @Ayşe Turan BAL



    Sivilcelerden nasıl kurtulurum?





    Sivilcelerden nasıl kurtulurum?

    Yılbaşına çok az kaldı.. Bu sırlar sayesinde yüzünüzde istemediğiniz sivilcelerden arının.

    Yılbaşına haftalar kala cildinize uygulayacağınız küçük bakımlarla hazırlanmaya başlayın. Sivilcelerden muzdaripseniz, vereceğimiz birkaç küçük sır sayesinde savaşı siz kazanacaksınız.

    Sivilce üzerine uygulanacak ilaçlar

    Şiddetli akne için üretilmiş (A vitamini türevleri olan) birçok ilaç vardır ve bu ilaçlar sadece reçeteyle satılmaktadır. Eğer sizin de şiddetli akneleriniz varsa mutlaka bir cilt doktoruna görünmelisiniz. Bununla birlikte normal seyirde çıkan sivilceler için %2 salisilik asit içeren kurutucu losyonları denemelisiniz. Daha doğal ilaçlar için içlerinde çay ağacı ya da maydanoz olan ürünleri tercih edebilirsiniz.

    Henüz çıkmadan yok edin

    Yüzünüzde çıkmak üzere olan bir sivilce fark ederseniz, hemen ince bir kumaş ya da kağıt havlunun içine sardığınız buz küplerini o bölgeye bastırın. Aralıklarla 15 dakika uygulayın. Veya biraz kil maskesi alarak, tam o bölgenin üzerine sürün ve 30 dakika ya da gece boyunca bekletin.

    Siyah nokta avcıları

    Siyah noktalarınızı sakın sıkmaya kalkmayın, yoksa iz kalabilir. Bu işi dermatolog veya güzellik uzmanlarına yaptırabilir ya da siyah noktalar için üretilmiş ürünleri deneyebilirsiniz! Çünkü siyah noktalar, eğer çok derinde değillerse, bu ürünlerle rahatlıkla temizlenebilirler.

    Büyümüş gözenekler

    Soğuk yoğurdu yüzünüze uygulayarak 10 dakika bekletin ve sonra da ılık suyla durulayın. Yüzünüzü canlandıracak, fazla yağı ve bakteriyi alacak ve gözeneklerinizin daha sıkı görünmesini sağlayacaktır.

    Kara lekeler

    Sivilceler geçtikten sonra arkalarında bıraktıkları kara lekeler o kadar da kolay kaybolmayabilir. Bu sorun için bazı markaların çıkarttığı akne sonrası ürünleri deneyebilirsiniz.

    .ALINTIDIR.

  • #2
    Tuba KALAYCI (tuba07-1903) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Mart.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    3,912
    @Tuba KALAYCI (tuba07-1903)







    Bilgiler için teşekkürler canım

  • #3
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN







    çıkmdan önce belirgin olan yerlere diş macunu sürüldüğü zamanda kurutuyor sivilceyi

  • #4
    Ayşe Turan BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Şubat.2009
    Nereden
    Türkiye'nin kalbinden
    Mesajlar
    12,566
    @Ayşe Turan BAL







    Rica ederim Tuba'cım
    Yaptığın ekleme içinde teşekkürler umudışığı

  • #5
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN







    olur mu ayşe hocam ben teşkkür ederimpaylaşım için

  • #6
    Meltemlice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Temmuz.2016
    Mesajlar
    11
    @Meltemlice







    Arkadaşlar sivilce için tonik:
    200 ml kolonyanın içerisine 10 gr salisilik asit 10 gr b3 viramini, 10 ml biosulphure, 20 gr (2 poşet) çinko oksit ilave edin. önce salilisilik asiti ilave edip çalkalayın erisin sonrasında b3 vitamini ilave edersiniz. bunları çalkalayın erisin. sonra biyosülfürü ilave edin o da erisin en son çinko oksitleri ilave edin o erimeyecektir. toniği 2 günde bir cildinize çalkalayarak kullanın 5 dakika sonra yıkayın.

    sivilce lekeleri için de kimyasal peeling (TCA) :

    Sivilce İzi Tedavi Yöntemleri

    Tedavi yöntemleri açısından bir çok başlıkta ele alınabilcek sivilce izi tedavi uygulamalarını, kısa sıralamak gerekirse; Dermabrazyon uyulaması ile cildin üst kısmının mekanik olarak aşındırılması , Dermal Dolgu işlemi ile özellikle çukurların doldurularak ciltle eşitlenmesi, Doku nakli ile küçük çaplı cerrahi işlemler ve Doku kaybından dolayı oluşmuş atrofik skarların tedavisinde kullanılan, yumuşak Doku Arttırımı işlemleri olarak klinik başlıklarda sıralanabilir.

    Klinik uygulamar olarak bu işlemlerin her birinin zamansal ve maddi açıdan handikapları olmakla beraber, ciltte kalıcı başka izlere sebeb olabilmeleri ve kişiden kişiye değişen doku farklılıklarından kaynaklı sonuçları istenen kalite olmama ihimalide azımsanmayacak boyuttadır.

    Bu yöntemlerin dışında bitkisel kür ve peeling yöntemleride tedavi metotdları arasında sayılırken çogu zaman bu uygulamalarında, sadece sivilcenin yarattığı tahribatı haifletmek amaçlı bitkisel terapi etkisine sahip olması ve kesin çözüm için yeterli olmaması uygulama amacına yetersiz kalmaktadır.

    Ancak bu yöntemlerin dışında , son dönem artan vakalarla beraber bilinirliğide giderek artan Kimyasal peeling uygulamarı, dikkatleri çekmektedir. Hem kişinin kendi başına yapabileceği basitlikte hemde cildin ve sivilcenin yapısına bağlı olarak derecelendirilebilen TCA – Kimyasal Asit Peeling yöntemleri, zamansal ve maddi olarak sunduğu olanaklarla giderek artan bir rağbet görmektedirler.


    TCA Peeling Nedir ?
    Sivilce İzi gidermede TCA


    TCA Bir asit türüdür. Labarauar ortamında hazırlanan bir asit olan TCA Peeling ürünü olarak deiyonize suda çözelti haline getirilerek Uygulandığı üst tabakadaki deriyi yakarak derinin kurumasını ve ardından soyulmasını sağlayan bir asit solisyonu olarak kullanılır.

    TCA (trikloroasetik asit) peelingle özellikle, cilt lekeleri, gözenekler, doğum izleri, faça izleri, jilet izleri, dikiş izleri, cilt kırışıklıkları giderilmekte hatta dövme bile silinebilmektedir.

    TCA Peeling Nasıl Uygulanır

    Cilt yapısının hassasiyet ine bağlı olarak derecelendirilebilen TCA peeling uygulamasında ilk adım cilt tipine uygun derecelendirilmiş solisyonu seçmektir. Burada bilinmesi gereken en önemli durumun ilk uygulamada sorunun çözülmesini sağlamak amacıyla cildi zorlayan, gereğinden fazla oranlı soliyon ve cilde temas süresinin fazla olması gibi yaklaşımların kesinlikle tehlikeli olduğudur.

    Sivilce İzlerinin giderilmesinde kullanılacak TCA oranı % 20 ortalamarında olurken, ten rengi ve cildin hassaiyetine bağlı olarak % 30 oranına kadar yükselebilmekdir. Uygulama esnasında TCA solisyonu, öncesinde temizlenmiş olan bölgeye, cilde temas ettiğinden şüphe duyulmayacak biçimde 2 ila 4 dakika arasıda değişebilen sürelerde hafif darbelerle sürülmelidir.

    1-2 dakika içerisinde cildde oluşmaya başlayan iğne batıklarına benzer yada yanma gibi hafifi acı hissi yaratacağı önceden bilinmeli cidin zorlanmaya başladığı noktada 2 dakidan az 4 dakikadan fazla olmamasına özen gösterilerek uygulamaya son verilmelidir.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 'Resim Nasıl Yüklenir / Dosya Nasıl Yüklenir' Kategorileri
      Konu Sahibi Raskolnikov Forum İSTEK, ÖNERİ ve ŞİKAYET KUTUSU
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 25.Ağustos.2011, 00:29
    2. 4. Cilt bakımı,cilt nasıl temizlenir? tonik nasıl kullanılır?
      Konu Sahibi Emel Hoca Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 13.Mayıs.2011, 00:11
    3. nasıl açıklayacağım ????
      Konu Sahibi @su@ Forum SERBEST KÜRSÜ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 03.Temmuz.2010, 19:11
    4. Güçlü Şifreler - Nasıl oluşturulmalı ve Nasıl kullanılmalı?
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum BİLİM VE TEKNOLOJİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 18.Ocak.2010, 21:15
    5. biz şimdi nasıl tercih yapıp nasıl müraacaat edecez
      Konu Sahibi pembe panter Forum KPSS GENEL
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 06.Ağustos.2009, 20:46

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş