Güneş lekelerine PRP ve peeling ile veda edin


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Güneş lekelerine PRP ve peeling ile veda edin

  • #1
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    Güneş lekelerine PRP ve peeling ile veda edin





    Yaz aylarında güneş ışınları, deniz suyu ve diğer faktörlerin de etkisiyle cildimiz rengini, canlılığını, esnekliğini kaybeder ve ciltte lekelenmeler görülür. İşte lekelerden ve yorgun görünümden kurtulmanın yolları...


    PRP (Platelet Rich Plazma) tedavisiyle kırışıklık, sivilce izleri ve güneş lekelerini durdurmada yüz güldüren sonuçlar alınıyor.

    Estetik ve Plastik Cerrah Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, trombositten zengin plazma anlamına gelen PRP yönteminde trombositlerin doku iyileşmesinde ve kanın pıhtılaşmasında önemli rol oynadığını söyledi.

    Yaralanmış bir bölgeye enjekte edildiğinde, hızla iyileşme sürecini başlatarak doku yenilenmesini sağlayan bu yöntem sayesinde cilt lekelerinin hafifletilmesi, sivilce izlerinin giderilmesi, cildin daha canlı ve parlak görünmesi sağlanıyor ve uygulamadan yaklaşık 3-4 hafta sonra ilk etkiler fark ediliyor.
    Haberin devamı ↓reklam

    PRP TEDAVİSİ NASIL UYGULANIYOR?
    Hastanın kendi kanı steril bir ortamda alınıyor. Özel bir santrifüj cihazında yüksek hızda ve belli sürelerde döndürülüyor. Santrifüj edilen kan ayrıştırılıyor, kanın alyuvarlar ve akyuvarlar gibi şekilli elemanları dibe çökerken, Trombositten zengin bölümü ayrıştırılıyor. Trombositten zengin bu plazma özel bir işlemle alınıyor ve tedavi edilecek bölgeye mikroenjeksiyonlar yoluyla enjekte ediliyor. İşlem yaklaşık 30 dakika sürüyor.

    Bu tedavide kullanılan uygulama kitlerinin farklılık taşıdığını söyleyen Kışlaoğlu, bunların hastanın önünde hazırlanmasının önemine değindi. Hastadan kan alıp, santrifüjden geçirmek ve enjekte etmenin PRP tedavisi olmadığını belirten Kışlaoğlu, PRP'nin en önemli katkısının enjekte edildiği bölgede kanlanmayı artırması ve yara iyileşmesi süreçlerini uyarması olduğunun altını çizdi.

    PRP'NİN YAN ETKİLERİ VAR MI?
    Enjekte edilen karışım, hastanın kendi kanıyla hazırlandığı için alerji riski yoktur. İşlem sırasında kızarıklık meydana gelebilir ancak bu da birkaç saat sonra tamamen geçer.

    YAZ SONUNDA YAPILACAK PEELİNG CİLDİ CANLANDIRIYOR
    Cildimiz yaz aylarında güneş ışınları, deniz suyu ve diğer dış faktörlerin de etkisiyle rengini, canlılığını, esnekliğini kaybeder ve ciltte lekelenmeler görülür. Prof. Dr. Kışlaoğlu, sağlıklı ve canlı bir cilt için yaz aylarının sonunda üst derinin soyulmasıyla cildin yenilenmesini sağlayan peelingi öneriyor.

    PEELİNG NEDİR?
    Peeling, üst derinin soyulması ile derinin yenilenmesi ve cilt sorunlarının giderilmesinde uygulanan en etkili yöntemdir. Peelingte temel amaç, cildin hasar görmüş tabakalarını kaldırarak sağlıklı tabakayı ortaya çıkarmak ve cildi canlandırmaktır. Cildin uyarılması ile yeni hücre oluşumu hızlanır ve bu sayede cilt daha sağlıklı parlak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşur.

    LEKELER VE KIRIŞIKLIKLARA PEELİNG İLE VEDA EDİN!
    Yüzdeki kırışıklıklar, cildin erken yaşlanması, cilt kuruluğu, genişlemiş gözenekler, cilt yorgunluğu, cilt lekeleri, çatlaklar ve elastikiyet kaybı gibi sorunların giderilmesi için peelingi öneren Kışlaoğlu, işlem sonrası cildin daha genç, daha parlak ve daha elastik bir hale geldiğini vurguladı.

    KAÇ ÇEŞİT PEELİNG VARDIR?
    Peelingler derinliğine göre; yüzeysel, orta derinlikte ve derin olarak üçe ayrılır. Peelingin derinliği arttıkça etkisi de artar fakat riski de bununla doğru orantılı olarak büyür. Bu bakımdan orta ve derin peelinglerin mutlaka uzman kişiler tarafından uygulanması gerekir.

    MEYVE ASİTLERİ İLE HAFİF PEELİNG UYGULAMASI
    Meyve asitleriyle uygulanan bu yöntemde cildin üst tabakası yüzeysel olarak soyulur. 5 dakika içinde yapılan uygulama sırasında ciltte geçici olarak hafif bir yanma ve kızarma olabilir. Haftada 1 defa olmak üzere 5- 6 kez tekrarlanabilir.

    ORTA DERİNLİKTE PEELİNG UYGULAMASI
    Üst derinin orta derinlikte soyulmasıyla gerçekleştirilen bu uygulama yüzdeki kırışıklık, leke ve sivilce izlerine karşı daha etkilidir. Uygulama 5 dakika sürer ve yüzde 1 -2 dakika süren bir yanma hissi olur. Yüz önce beyazlaşır, daha sonra hafif bir kızarıklık görülür. 2 gün sonra cildin üst tabakası dökülür, yeni ve taze deri ortaya çıkar. Üst derinin yeni deri ile değişmesi 7 -10 gün sürer.10 gün sonra cilt daha pürüzsüz, daha temiz bir hale gelir, sivilce, leke ve kırışıklıklar azalır. Bu uygulamanın 2 ay sonra tekrarlanması önerilir.

    PEELİNG SONRASI GÜNEŞ VE MAKYAJDAN UZAK DURUN!
    Peeling, bazı cilt tiplerine kişiye özel durumlardan dolayı zararlı olabileceği için doktorunuzun uygulayacağı tedavi yöntemi çok önemlidir.

    Peeling sonrası cildin özenle korunması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Kışlaoğlu, işlemden sonra güneş ışınlarına maruz kalmamak ve makyajdan uzak durmak gerektiğini hatırlatarak sözlerini tamamladı.

    ALINTI

  • #2
    Meltemlice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Temmuz.2016
    Mesajlar
    11
    @Meltemlice







    Cilt Lekelerinden Kurtulun

    Cilt lekelerinden kurtulmak mümkün. Güzel bir cilde sahip olmak sizinde hakkınız. Üstelik cilt lekelerinden kurtulmanın yöntemi oldukça ekonomik. Peki cilt lekelerinden nasıl kurtulacaksınız ?

    Yüzümüzde güneş, hamilelik, sivilce ve yaşlanma gibi faktörlerden dolayı kahverengi, siyah ve kırmızımsı lekeler ve izler oluşur. Bu iz ve cilt lekelerinden kurtulmak için insanlar son 50 yıldır kimyasal peeling yaptırıyorlar. Peki nedir bu kimyasal peeling ve cilt lekelerini nasıl geçiriyor. Basında sık sık ünlülerin yaptırdığı yöntem olarak geçer ve doktorlar insanlara kimyasal peeling yaptırmalarını önerirler. Cilt lekelerine kesin çözüm sunan bir yöntemdir kimyasal peeling.

    Cilt Lekesine Kimyasal Peeling


    Cilt lekeleri cildin üstündeki deride yer alan izlerdir. Dolayısıyla cildin üst tabakasının asitlerle soyulması işlemine kimyasal peeling denmektedir. Kimyasal peeling ile belli bir tabaka soyulan cilt 2 ile 5 uygulama sonrasında lekelerden arındırılır. İşlemin mantığı cildin soyularak yenilenmesi esasına dayanır. Kimyasal peeling sadece güneş vb. lekeler için değil yaşlanma belirtileri ve kırışıklıklar için, sivilce izleriyle gözeneklerin giderilmesinde de sıkça kullanılan bir yöntem.

    Kimyasal Peeling Ciltteki Lekeyi Nasıl Geçirir

    Cildin kimyasal peeling asitleriyle soyulması sonrasında cilt kendini yeniler, ölü derinin atılması diğer peeling ve lazer yöntemlerine kıyasla daha etkilidir. Ölü deri ciltteki lekeler, çiller vb. sorunlarla birlikte soyulur, alttan yepyeni ve taze bir cilt çıkar. Zaten bir çok ünlünün, mankenin vb, kişinin bebeksi cilt görünümleri kimyasal peelingle sağlanır.

    Cilt Lekesine Kimyasal Peeling Uygulanması

    Cilt lekelerini geçirmek için en çok TCA (trikloroasetik asit) isimli kimyasal peeling asidi kullanılır. Genellikle %15 oranında asitle cilt lekeleri, çiller, doğum lekeleri gibi ciltteki kahverengi, siyah veya kırmızıya yakın lekeler giderilir. Doktorlar bu asitle kimyasal peeling yaparlar seans başına 250 liralara varan ücret karşılığında bu asitleri cildinize 4-6 seans uygularlar, işlem 1000 lira ile 2000 lira arasında bir fiyata malolur. Peki yazının başında cilt lekelerinden ekonomik olarak kurtulabileceğinizi yazmıştım bu nasıl olacak. Tabi ki kimyasal peelingi evde kendiniz yaparak.

    Evde Cilt Lekeleri Tedavisi İçin Kimyasal Peeling

    Evvela bir konuya açıklık getirelim, bu asiti yüzünüze doktorun sürmesiyle sizin evde kendiniz sürmeniz arasında bir fark yok. Zaten TCA ile kimyasal peeling yapmak riskli olsa, doktorlar ve güzellik merkezleri her ay binlerce kişiye uygulamazlar. Her gün gazetelerde haberler yapılır kimyasal peeling yaptırın diye, ama herhangi bir güzellik merkezi veya doktorun internet sitesini ziyaret ettiğinizde yöntem anlatılır ve ardına bu işlemi uzman doktorlar yapmalı yazar. Arada ne gibi bir fark var derseniz, ülkenin en lüks semtlerindeki kliniklerin kiraları, onbinlerce lira reklam veren güzellik merkezleri ve doktorlar ile bunların her ay kazandıkları onbinlerce liranın kaynağı işte budur. Yani sadece asidi yüzünüze bir başkasının sürmesi için fazladan para ödersiniz. Yada en yeni lazer ile cilt lekesi tedavisine yönlendirilirsini, bunun da nedeni lazer tedavisini kendiniz yapamamanızdır.

    Evde Kimyasal Peeling Yapmak Risklimidir

    Evde kendinize kimyasal peeling yapmanın riski, güzellik merkezlerinde kimyasal peeling yaptırmak veya lazerle işlem yaptırmak kadardır. Yani kimyasal peeling yapmak riskli değildir. Sadece kimyasal peeling yaptırdıktan sonra gerekli bakımları yapmalısınız. Zaten başka bir yerde de yaptırsanız aynı bakımları yapmalısınız. Zaten TCA cildin sadece üst tabakasını yakarak uzaklaştırdığı için alt tabakaya zarar vermez. Ancak yeni oluşan cildi iyi korumak gereklidir. Sonuçta bebeksi ipek gibi bir cilt oluşuyor ve bu cilt oldukça hassas iyi korursanız kimyasal peelingin sonucunda çok arzuladığınız kadifemsi harkulade cilde kavuşursunuz.

    TCA %15 Peeling Nasıl Kullanılır

    Tca peeling asidini yüzünüze ugulamadan önce cildinizi kolonyayla silin ve sonrasında damacana suyla yüzünüzü yıkayın. Kuruladıktan sonra cilt lekelerin ve izlerin olduğu bölgeye pamuk yardımıyla sürün. Tüm bölgeye sürdükten sonra, (10 saniye) bekleyin ve bir kat daha uygulayın, sonrasından gene (10 saniye) bekledikten sonra bir kat daha uygulayın. Cildinizde ilk uygulamaya başladığınız andan itibaren 1 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü damacana suyla yıkayın. Buzdolabında 1,5 litre bir suyu soğutmak ve soğuk suyla yıkamak cildi ferahlatıyor. Uygulama sırasında yüzünüzü yıkayana kadar ufak bir acı hissedersiniz. Yüzünüzü yıkadıktan 2 dakika sonra bu acı geçmiş olur.

    TCA Peeling Sonrası Bakım

    Gelelim işin en önemli kısmına, TCA uyguladığınız cildinize iyi bakmalısınız. Eğer cildinize iyi bir bakım yaparsanız cildinizde hiç bir sorunla karşılaşmazsınız. Cildinize tca sürdükten sonra cildiniz beyaz bir hal alabilir, korkmayınn bu normal, kireç gibi beyazlayan cilt görünümü yüzünüzü yıkadıktan sonra geçer. Daha sonrarında hafif bir kızarıklık kalır. Sabah kalktığınızda cildiniz kahverengi, siyah veya morumsu bir hal alabilir, tabi öyle olacak diye bir kaide yok, eğer TCA cildinize iyi uygulanırsa bu hali alır ki bu hal sizi mutlu etmeli daha kalın bir deri soyulacak ve cildinizde belki de ilk seansta bu lekelerden kurtulabileceğiniz anlamı taşır.

    Tca kullandıktan ve yüzünüzü yıkadıktan 5 dakika sonra cildinize vereceğim kremlerle hazırlayacağınız merhemi uygulayın. Ben sabah ve akşam olmak üzere iki merhem hazırlıyorum. TCA yı akşam kullanmanız daha iyi olur, bu yüzden ilk önce akşam kremi tarifini vereceğim.

    Akşam kullanmak için hazırlayacağınız kremde eczaneden alacağınız %40 çinko oksitli herhangi bir kremin içerisine 5 ml saf e vitamini ve 5 ml b5 vitamini karıştırarak bir merhem hazırlıyorsunuz. tca uyguladıktan sonra bunu yüzünüze uygulamanız gerekiyor.

    Sabah kullanacağınız krem için medecassol kremle 5 ml saf e vitamini ve 5 ml saf b5 vitamini karıştırıp bir merhem hazırlıyorsunuz bunu sa sabah yüzünüze uyguluyorsunuz. Soyulma tahmini olarak 4-5 gün içinde olacak ve cildiniz ölü deriyi attığında alttan taze bebeksi cildiniz çıkacak.

    Kremleri soyulma bittikten sonra 2 gün daha sürün. Sonra bırakın, bu arada cildinize tca uyguladıktan sonra ve soyulma bitene kadar yüzünüzü damacana suyuyla yıkıyorsunuz. Sudaki kireç klor cildinize zarar vermesin diye. Soyulma bittikten 5 gün sonra yüzünüzü normal suyla yıkayabilirsiniz. Ha arada duş almam gerekiyor ne yapacağım diyenler olabilir, onada yapacak bir şey yok duşunuzu alın.

    Yüzünüzü aşırı sıcak veya aşırı soğuğa maruz bırakmayın, çok sıcak veya çok soğuk sularla yıkamayın, aşırı ışığa maruz kalmayın, genellikle güneşten korunma önderilir ama bu yazın geçerli, kış güneşi çok etki etmez. Ama bu demek değil ki kendinizi korumayın. Yaz aylarında dahi direk güneşe çıkmadıkça bir sorun olmaz. Siz güneşe maruz kalmamaya dikkat edin. Ayrıca diğer ışık kaynaklarından da uzak durun, çok yakından televizyon seyretmeyin, bilgisayar monitörüne bakmayın. ha unutmadan bir de eğer sigara içiyorsanız uygulamadan sonraki 10 gün boyunca oldukça az için ve yüzünüzü dumandan koruyun, sigaralı ortamlardan uzak durmak, sigara içiyorsanız uzun bir ağızlıkla sigara içmek dumanın yüzünüze değmemesi oldukça önemli.

    Cilt lekelerinde daha hızlı düzelme için soyulmadan sonra ben doa kozmetikten c vitamini serumu ve cilt serumu T serisi alıyorum ama siz almayadabilirsiniz. Bunlar daha hızlı etki gösterip iyi bir bakım yapıyor iki tca arasında. Uzun lafın kısası 2 ile 4 seans arası lekelerden kurtulmuş ve taptaze ipeksi bebek gibi bir cilde kavuşacaksınız. Sadece cilt lekeleri değil gözenekler ve varsa yaşlanma belirtileri de ortadan kalkacak.

    TCA Nerede Satılır

    TCA asiti satın almak için bunun satışını yapan doa kimya sitesini tercih etmelisiniz. %15 tca 20 liraya satılıyor, genelde forumlarda ve bloglardaki bir çok kullanıcı oradan alıyor.

    alıntı.
    Konu Seher TAVLI tarafından (16.Temmuz.2016 Saat 20:14 ) değiştirilmiştir. Sebep: İzinsiz reklam.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Evde peeling!
      Konu Sahibi Kübra AKÇİMEN Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 10.Şubat.2011, 18:48
    2. VEDA
      Konu Sahibi çocuk Forum ŞARKI SÖZLERİ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 25.Şubat.2010, 20:13
    3. Ağrılara akupunkturla veda edin
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum SAĞLIK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 18.Şubat.2010, 01:17
    4. Güneş gözlüğü alırken bunlara dikkat edin
      Konu Sahibi Emine TURAN TUNÇ Forum SAĞLIK
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 28.Temmuz.2009, 10:46
    5. Diyet bozduran sorunları çözün, kilolara veda edin =)
      Konu Sahibi Emine TURAN TUNÇ Forum SAĞLIK
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 28.Temmuz.2009, 10:45

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş